Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Nakon fasade, uređenje 5.600 četvornih metara trga Eurodoma

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino

Ukupno postova: 5431
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.07.2009. 7:50 
Naslov:  Nakon fasade, uređenje 5.600 četvornih metara trga Eurodoma
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kompleks Eurodoma prostire se na 10.600 četvornih metara čiji veći dio zauzimaju sagrađeni objekti, a slijedi uređenje slobodnih pješačkih površina. U planu je uređenje trga, prostora na koji će biti postavljena kapelica, a u završnoj fazi bit će sagrađena biciklistička staza koja je već dovršena istočno i zapadno od Eurodoma. Jurica Vrdoljak, direktor Eurodoma, kaže kako u sklopu uređenja partera objekt treba u cijelosti priključiti na svu komunalnu infrastrukturu, a počinju i pripreme za uređenje okolnih cesta iz proračuna Grada u koji je Eurodom uplatio gotovo 30 milijuna kuna za komunalni doprinos.

- Objekt je kompletno priključen na kanalizacijsku infrastrukturu grada, distributer plina je doveo vod u Istarsku ulicu odakle će se priključiti kuhinje u sklopu Eurodoma, a objekti će se grijati gradskim grijanjem. Također, pripremamo se za priključenje na vodoopskrbnu mrežu. U garažno-tehničkom prostoru završeno je 90 posto instalaterskih radova, preostalo je napraviti instalacije za kontrolu naplate i dijelove instalacija - prostor za klima-komore, toplinske podstanice, crpne stanice za kanalizaciju... Očekujemo da za mjesec-dva garaže budu spremne za ličilačke radove. To je neposredno vezano uz završetak radova na trgu, odnosno postavljanje završnih slojeva hidroizolacije trga. Uređenje trga Eurodoma je terminski vezano uz fasaderske radove, odnosno za vrijeme kada se završe grubi radovi na fasadi i objekt zatvori - kaže Vrdoljak.

Cijeli će trg biti popločan kamenom, opremljen svom potrebnom komunalnom opremom - od reklamnih panoa do zelenila. Trg Eurodoma od 5.600 kvadrata imat će mnogo otvorenog prostora, četiri terase i klupe za odmor.

Završni element uređenja prostora partera Eurodoma bit će vraćanje kapelice osječkih Romea i Julije u ambijent koji bi trebao dočaravati izvorni povijesni izgled. Uz Eurodom se vraća i autobusna postaja s dodatnim sadržajima koje bi svako takvo mjesto treba imati pa će se u njoj moći kupovati pecivo, novine, karte...

Piše: Darko Pejić/Glas-Slavonije.hr

Ukupno postova: 6403
Upozorenja : 1
Post Postano: 08.07.2009. 9:39 
Naslov:  

Znate šta... meni sve ovo gore ne zvuči loše. Kompleks kakav Osijek zaslužuje.

Ukupno postova: 78
Post Postano: 08.07.2009. 10:11 
Naslov:  

Da, da, bit će to dobro. :)

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.07.2009. 10:32 
Naslov:  

Ma, bit ce super... Osijek to zasluzuje, mi smo srednjeuropski grad, razvijamo se, blabla...

Koja gomila frazetina...

Realnost je takva da po gradu svaki drugi poslovni prostor zjapi prazan... ne toliko jer su "skupi", vec zato sto u Osijeku nema posla...

Doista me zanima sudbina tog poslovnog tornja, cije otvaranje se prolongira, prolongira, prolongira... koliko sam uspio vidjeti, obujam posla na i oko gradilista se znatno smanjio [da, moze se reci da su unutarnji radovi u tijeku, ali onda ih vjerojatno obavljaju nevidljivi ljudi]...

Kriza, recesija... upravo tako ona izgleda...

Jedva cekam popis stanovnista...

Ukupno postova: 3470
Post Postano: 08.07.2009. 11:22 
Naslov:  

ja isto radujem tom poslovnom centru.

ali, kako se stvari razvijaju, u blagodatima tog centra ce uzivati moji unuci. bojim se da ja necu docekati kraj izgradnje.

Provokator

Ukupno postova: 1500
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 08.07.2009. 11:23 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:

Jedva cekam popis stanovnista...

kako je krenulo ni za to nece bit novaca

Ukupno postova: 680
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 08.07.2009. 12:21 
Naslov:  Re: Nakon fasade, uređenje 5.600 četvornih metara trga Eurodoma

optimistican sam glede Eurodoma.
jedva cekam. Najvise me veseli Kapelica. Rolling Eyes

Leteci mungos

Post Postano: 08.07.2009. 12:37 
Naslov:  

MegaSmrT je napisao/la: optimistican sam glede Eurodoma.

Moze li se taj optimizam potkrijepiti argumentima?!

Ukupno postova: 52
Post Postano: 08.07.2009. 12:51 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:

Realnost je takva da po gradu svaki drugi poslovni prostor zjapi prazan... ne toliko jer su "skupi", vec zato sto u Osijeku nema posla...

Doista me zanima sudbina tog poslovnog tornja, cije otvaranje se prolongira, prolongira, prolongira... koliko sam uspio vidjeti, obujam posla na i oko gradilista se znatno smanjio [da, moze se reci da su unutarnji radovi u tijeku, ali onda ih vjerojatno obavljaju nevidljivi ljudi]...

Samo da napomenem da slobodnih prostora u tornjevima više nema. Ali što se tiče ostalih poslovnih prostora po gradu si u pravu.

Leteci mungos

Post Postano: 08.07.2009. 13:56 
Naslov:  

Tiger je napisao/la: Samo da napomenem da slobodnih prostora u tornjevima više nema. Ali što se tiče ostalih poslovnih prostora po gradu si u pravu.
Odlicno! Drzim fige da u buducnosti postoji potreba za jos mnostvom zgrada s poslovnim prostorima [mozda ne bas tornjeva].

Visak poslovnih prostora je pretpostavka jeftinijeg najma, a jeftiniji najam je uvijek dobrodosao (potencijalnim) poduzetnicima.

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 08.07.2009. 17:34 
Naslov:  

Samo da napomenem da slobodnih prostora u tornjevima više nema. Ali što se tiče ostalih poslovnih prostora po gradu si u pravu.[/quote]
Nadam se da si u pravu. Samo da ne bude kao s Eseker centrom, pothodnikom, IPK centrom u Ulici Republike...

nooky
Ukupno postova: 120
Post Postano: 08.07.2009. 22:14 

Jos da nije 2 metra od ceste bio bio jos bolji...Svaka cast na projektu, al nikako mi nije jasno jer u Osijeku bas sve nove građevine (stambene, poslovnne zgrade svejedno) moraju bit na jebenoj cesti?! prosao sam dosta gradova u europi, al nigdje to nisam vidio...ubilo bi ih da uvuku 5 metara zgradu...

Ingo

Ukupno postova: 3470
Post Postano: 08.07.2009. 22:33 

nooky je napisao/la :
Jos da nije 2 metra od ceste bio bio jos bolji...Svaka cast na projektu, al nikako mi nije jasno jer u Osijeku bas sve nove građevine (stambene, poslovnne zgrade svejedno) moraju bit na jebenoj cesti?! prosao sam dosta gradova u europi, al nigdje to nisam vidio...ubilo bi ih da uvuku 5 metara zgradu...

budi sretan da nisu natkrili cestu ili plocnik zgradom ... takve su sad 'moderne'

mvarga

Ukupno postova: 731
Post Postano: 09.07.2009. 14:04 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la: Visak poslovnih prostora je pretpostavka jeftinijeg najma, a jeftiniji najam je uvijek dobrodosao (potencijalnim) poduzetnicima.
Ma i sad je najam u bescjenje. Nudim već 3 mjeseca super uređen prostor od 70qm za 100 €/mjesečno i ne mogu nikome iznajmiti.
Čak sam razmišljao da ga ponudim bespla prve godine, a slijedeće godine 200€/mjesečno. Nema zainteresiranih.

dim
Ukupno postova: 168
Post Postano: 09.07.2009. 15:36 
Naslov:  

Koliko znam jedan od problema je benzinska crpka INA tik uz novoizgrađeni Eurodom i koja ne žele otići sa te lokacije. Time bi kompleks Eurodom-a puno izgubio na izgledu.Treba svakako naći rješenje i dislocirati postojeću crpku koja ionako nikada baš nije bila "prometna", a sada kada je gotovo sav tranzitni promet preusmjeren na drugi most prema Baranji i dalje još i manje.

Skoči u forum: