Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Vrdoljak: Besplatni gradski bicikli u svim četvrtima već iduće godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 69827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.08.2009. 14:50 
Naslov:  Vrdoljak: Besplatni gradski bicikli u svim četvrtima već iduće godine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Usprkos krizi koja je ove godine ozbiljno poremetila planove za većinu ulaganja u gradu, izuzev onih najnužnijih, dogradonačelnik Ivan Vrdoljak najavljuje kako Grad nije odustao od ideje za postavljanje više punktova diljem grada na kojima bi se našlo nekoliko stotina bicikala koje će građani besplatno koristiti.
Ideja nije velika novost i u brojnim se gradovima uspješno provodi, a već iduće godine, kaže Vrdoljak, besplatni gradski bicikli mogli bi biti građanima dostupni i u Osijeku.

- Krizna godina u kojoj nema novca za takve projekte iskoristit će se za detaljnije analize, projekcije i planiranje, a tražit ćemo i konkretna iskustva u gradovima gdje je projekt zaživio. Mislim kako je ideja dobra, a Osijek idealan grad za bicikl i bicikliste, te da se od ovoga ne smije odustati, već samo odgoditi dok se ne smiri ta nesretna kriza, objašnjava Vrdoljak.

Iako se ne može precizno govoriti o cijeni takvog projekta, saznajemo kako bi uvođenje gradskih bicikala koštalo više od pola milijuna kuna, a moguće je da se cijenom približi i cijelom milijunu. Radi se o ideji koju je dogradonačelnik Ivan Vrdoljak spominjao i za prvog dogradonačelničkog mandata, ali novca za realizaciju projekta ni tada nije bilo, kao ni vremena zbog učestalih smjena vlasti.

- Svaka Gradska četvrt imala bi najmanje jedan punkt za zaustavljanje i preuzimanje bicikala, a u većim četvrtima bilo bi ih i više. Razvoj biciklizma u Osijeku naša je obveza, a nakon širenja mreže biciklističkih staza i uvođenja besplatnih gradskih bicikala, bio bi to logičan potez, objašnjava Vrdoljak.

Autor: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pavijan

Ukupno postova: 413
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.08.2009. 14:57 
Naslov:  

svaka čast Vrdoljaku na ovom potezu, ali nažalost uz mentalitet naših građana će ti bicikli potrajati nekoliko dana... bolje da su za te novce kupljeni bicikli i darovani siromašnima, uspješnim učenicima/studentima i sl., a ne ovako dati priliku vandalima i lopovima... hvalevrijedna ideja kao što rekoh, ali gdje smo mi od mentalnog sklopa nekih europskih gradova gdje to vrlo uspješno funkcionira...

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 04.08.2009. 14:59 
Naslov:  

Hvale vrijedna ideja, ali nažalost, teško provediva u Osijeku. Prognoziram da će već nakon par dana biti pokradeni svi bicikli zajedno s punktovima.

Ukupno postova: 17
Zabranjen pristup
Post Postano: 04.08.2009. 15:45 
Naslov:  

PreacheR je napisao/la :
Hvale vrijedna ideja, ali nažalost, teško provediva u Osijeku. Prognoziram da će već nakon par dana biti pokradeni svi bicikli zajedno s punktovima.

Ala će osječki šljam da popali sve...

Tristia

Ukupno postova: 124
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 04.08.2009. 15:45 
Naslov:  

Ja ne mogu vjerovati, što god se pokrene u Osijeku, odmah se nađu komentari: to je nemoguće u osijeku, mentalni sklop građana.. bla bla.. što pravite od Osijeka New York?
a vandali su upravo zbog toga vandali, umjesto da se djeca odgajaju, slušaju priče: tu ne možeš ništa, to su vandali, to su huligani, njima nitko ništa ne može..misli si klinac, wow kad narastem bit ću i ja vandal, to tako super zvuči..
nisu svi vandali i huligani, a prilično sam sigurna da nisu čak ni u većini, no kad nekoga etiketirate kao vandala, njegovo ponašanje će postati devijantno i počet se ponašati onako kako ste ga etiketirali. za problem vandala nisu krivi vandali sami, nego i društvo.

Heroina9

Ukupno postova: 468
Post Postano: 04.08.2009. 16:03 
Naslov:  

pavijan je napisao/la:
svaka čast Vrdoljaku na ovom potezu, ali nažalost uz mentalitet naših građana će ti bicikli potrajati nekoliko dana... bolje da su za te novce kupljeni bicikli i darovani siromašnima, uspješnim učenicima/studentima i sl., a ne ovako dati priliku vandalima i lopovima... hvalevrijedna ideja kao što rekoh, ali gdje smo mi od mentalnog sklopa nekih europskih gradova gdje to vrlo uspješno funkcionira...

I ja se s tobom slažem u potpunosti! Nismo mi tome još dorasli...

Ukupno postova: 241
Post Postano: 04.08.2009. 16:05 
Naslov:  Re: Vrdoljak: Besplatni gradski bicikli u svim četvrtima već iduće godine

dva palca gore za super ideju, još samo da ista zaživi u praksi osijek031.com smile

marijuan
Ukupno postova: 302
Post Postano: 04.08.2009. 16:18 
Naslov:  

Illa Tristia je napisao/la :
Ja ne mogu vjerovati, što god se pokrene u Osijeku, odmah se nađu komentari: to je nemoguće u osijeku, mentalni sklop građana.. bla bla.. što pravite od Osijeka New York?

treba vidjeti kako će funkcionirati u praksi. primjer koprivnice treba izbjeći, možda su na njoj naučili nešto.

dim
Ukupno postova: 168
Upozorenja : 1
Post Postano: 04.08.2009. 16:41 
Naslov:  

marijuan je napisao/la:
Illa Tristia je napisao/la :

treba vidjeti kako će funkcionirati u praksi. primjer koprivnice treba izbjeći, možda su na njoj naučili nešto.
Illa Tristia je napisao/la:
a vandali su upravo zbog toga vandali, umjesto da se djeca odgajaju, slušaju priče: tu ne možeš ništa, to su vandali, to su huligani, njima nitko ništa ne može..misli si klinac, wow kad narastem bit ću i ja vandal, to tako super zvuči..
nisu svi vandali i huligani, a prilično sam sigurna da nisu čak ni u većini, no kad nekoga etiketirate kao vandala, njegovo ponašanje će postati devijantno i počet se ponašati onako kako ste ga etiketirali. za problem vandala nisu krivi vandali sami, nego i društvo.

U potpunosti se slažem sa citiranim tekstom, koji smo mi ljudi, samo plujemo po svom gradu, umjesto da podržimo svaku pozitivnu inicijativu, nemojmo vandalima davati podršku, i vi što tako pišete isto ste vandali na svoj naćin

komarac

Ukupno postova: 100
Post Postano: 04.08.2009. 16:54 
Naslov:  

Agree Smile

Treba pogledati druge, pa i manje, gradove kako se cak neopravdano "hvale" i pred drugima i medju sobom, ponose svojim gradom, onim sto imaju, drugima prenose takav dojam o sebi - makar objektivno nisu puno "bolji" od Osijeka. Svaka dobra ideja je vrijedna pohvale, tako i ova. Svaka dobra ideja povecava vjerojatnost za slijedecu novu dobru ideju - ako se kritiziranjem unisti u startu, tesko ce se ikoja ideja "probiti".

Drzim palceve da uspije!

Stipe2
Ukupno postova: 51
Upozorenja : 1
Post Postano: 04.08.2009. 17:21 
Naslov:  

Pa opljackana je, pokradena i unistena cijela Hrvatska, pokradu se i uniste kante za smece pa mi nije jasno zasto bi bicikli bili izuzetak. Da, treba kriviti drustvo i to drustvo koje velica lopovluk i nerad u kombinaciji sa lakom zaradom, a takodjer i roditelje koji nemaju kontrolu nad svojom djecom, a djeca uce i od roditelja! Ako mazne roditelj, maznit ce i djete! Odose dva bicikla!

Tristia

Ukupno postova: 124
Post Postano: 04.08.2009. 17:38 
Naslov:  

svakako, kućni odgoj je najvažniji, nažalost današnji roditelji ne provode dovoljno vremena s djecom, šalju ih u školu kao da je posao učitelja, nastavnika, profesora odgojit im dijete..
A Hrvatsku nisu opljačkali i uništili vandali i djeca, već njihove tatice.. iste te tatice što djeci ispunjavaju svaku željicu, pošalju ih na ulicu, di svatko zna čiji su i nitko im ne smije ništa..
no to nije tema, tema su bicikli.. treba poraditi na tome kako ih zaštititi, dobro odabrati mjesta za te punktove, malo prošetat policajce po gradu noću, valjda imaju to na umu oni koji u ova vremena financiraju tako nešto, ako ne, valjda će jednom naučiti.. samo se nadam da i oni ne gledaju na građane ovog grada kao stoku, koja će sve strgat..

MegaSmrT

Ukupno postova: 680
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 04.08.2009. 17:58 
Naslov:  

thumbs up

Ukupno postova: 17
Zabranjen pristup
Post Postano: 04.08.2009. 18:59 
Naslov:  

komarac je napisao/la :

Agree Smile

Treba pogledati druge, pa i manje, gradove kako se cak neopravdano "hvale" i pred drugima i medju sobom, ponose svojim gradom, onim sto imaju, drugima prenose takav dojam o sebi - makar objektivno nisu puno "bolji" od Osijeka. Svaka dobra ideja je vrijedna pohvale, tako i ova. Svaka dobra ideja povecava vjerojatnost za slijedecu novu dobru ideju - ako se kritiziranjem unisti u startu, tesko ce se ikoja ideja "probiti".

Drzim palceve da uspije!

Buhahahah, ima da prvi dan budu pokradeni svi bickli. Pa ovo je ipak Osijek-šupak svijeta i dom white trasha!

normabel

Ukupno postova: 32
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 04.08.2009. 19:26 
Naslov:  

moš mislit besplatni bicikli,zašto nedaju besplatne skutere bogati,ma tko više nasjeda na kojekakva obečanja,lega moj donesi bicikle i onda kaži evo vam narode pa se igrajte a ne bit će iduće godine.Do jučer su vikali da grad nema novaca ni za toalet papir a danas viće bit će besplatnih bicikla,ma jadno i otrcano

Skoči u forum: