...što biste napravili da ste u situaciji koja ide ovako: dio školskih knjiga kupila sam rabljene, s tim da su gotovo sve vrlo malo korištene i skoro kao nove....da bi tri tjedna od početka školske godine, vjeroučiteljica rekla da ona zahtijeva novi novcati udžbenik i radnu bilježnicu....napominjem da je vjeronauk izborni predmet....obzirom na moje osobne stavove prema crkvi i sličnom, prvi poriv je bio da dijete ispišem s tog izbornog predmeta, no kako ne želim dijete ograničavati u vlastitom izboru vjernik/nevjernik/whatever, neću to napraviti, pogotovo zbog toga što ne može recimo ići na krizmu ako ne ide na izbornu iz vjeronauka (diže mi se kosa na glavi radi toga, ali to je druga priča).....da idem u školu se svađati s njom????...kako netko može zahtijevati novu knjigu, ako pouzdano znam da neki profesori dozvoljavaju kopiju u boji čak????....i to vjeronauk, mislim - haloooo?....nove knjige iz principa
ne želim kupiti, iako sam mogućnosti...pun mi je kufer ove države, političara, idiotskih zakona i slično...zna li tko na kojem dijelu zakona se temelji zahtjev za novim knjigama?...pa ja ću poludit.....