Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Siesta: promocija nove knjige Valerijana Agića i izložba fotografija Milorada Čakardića

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Volim Osijek
Ukupno postova: 281
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.10.2009. 10:20 
Naslov:  Siesta: promocija nove knjige Valerijana Agića i izložba fotografija Milorada Čakardića
06.11.2009. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Građanska udruga "Volim Osijek" organizira promociju najnovije knjige osječkog autora Valerijana Antuna Agića, romana pod naslovom "Podrumi Marmontove ulice" (2009., Grafika, Osijek), održat će se u caffe-baru "Siesta", u ulici Petra Preradovića 3 u Osijeku, u petak 6. studenoga 2009. godine, s početkom u 18:00 sati. Knjiga će se nakon promocije moći do daljnjega kupiti u osječkoj knjižari Nova.

Povodom promocije knjige Valerijana A. Agića alias Valentina Agera "Podrumi Marmontove ulice", Valerijan A. Agić o sebi…

…Rođen sam 7. 9. 1959. godine, jednog kišnog jutra u Nijemcima, ali sam jedan dio djetinjstva provodio u gradu podno Marjana, u lipom bilom Splitu, u kojem sam i počeo stvarati. Naime, sve je počelo od časa kad je pjesnik Miroslav Antić bio gost u jednoj splitskoj osnovnoj školi u koju sam igrom slučaja i ja išao, i sjećam se da me je tih dana upravo on nadahnuo na liriku. Naime, stojeći pred školskom pločom upitao nas je, da li netko od nas u razredu piše stihove. Da bih impresionirao jednu curu iz razreda, digao sam ruku i izrekao laž. Naravno, nakon toga je zatražio da mu nešto od svog već napisanog 'opusa' donesem slijedećeg dana. Pristao sam i pristavši, našao se u neobranom grožđu jer je obećanje trebalo i ispuniti. Nije mi bilo druge nego prionuti se na posao. Vrativši se kući, na vrata sam od svoje sobe stavio natpis NE UZNEMIRAVAJ, i doista, te večeri, uspio napisati svoju prvu liriku.
Od te sam noći prestao biti statičan. To je bilo prije četrdeset godina.

Neko sam se vrijeme koristio pseudonim Valentin Ager, međutim, danas se služim isključivo imenom, potom imenom oca i prezimenom.

Do sada sam tiskao sedam knjiga,
Grad u oblacima (1999.), '' ANKH '', Osijek. Typooart, Osijek.
Ljudi sjene (2001.), '' ANKH '' , Osijek. GRAFIKA, Osijek.
Recept za disanje (2003.), Grafika, Osijek.
Bal pod plinskim maskama (2004.), Sitograf d. o. o. Osijek.
Omnibus (2005.), Sitograf d. o. o. Osijek.
Još nas ljubav traži (2007.), Grafika, Osijek.

A sad malo o romanu "Podrumi Marmontove ulice", kojega predstavljam na nadolazećoj promociji, a na koju ste i vi pozvani. Naime, roman je osvrt, satkan od živih sličica. Svatko se kad-tad osvrne u natrag za što se uvijek nađe valjan razlog. Tako sam uradio i ja. To jest, nepristrano opisao disanje vremena u kojemu smo svi mi živjeli i u kojemu nije bilo tolike žurbe, pokušao sačuvati isječke, iskrice i ljudske trenutke, a to sam uradio namjerno, već ozbiljno zabrinut, zbog ugrožene ljudskosti.

Uz promociju novog romana Valerijana Agića biti će otvorena i prigodna izložba fotografija Milorada Čakardića.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: