Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 69827 Spol:  Nebitno
|
Zimsku terasu koju je Nedeljko Periša, vlasnik kluba 'Bastion' napravio bez dogovora s konzervatorima Ministarstva kulture na zidinama osječke Tvrđe će ukloniti. Tvrđa je spomenik nulte kategorije i čeka uvrštavanje na popis spomeničke baštine pod zaštitom UNESCO-a.
- Podnijeli smo protiv njega kaznenu prijavu. Vlasnik zimske terase ima nekoliko dana da ukloni konstrukciju. U protivnom, naše službe će to napraviti na njegov račun - kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo. On tvrdi da u ugovoru o zakupu poslovnog prostora, vrijednom 26.000 kuna mjesečno, jasno stoji da "zakupnik ne smije bez suglasnosti zakupodavca činiti nikakve preinake prostora kojima se bitno mijenja konstrukcija ili vanjski izgled prostora". Nedeljko Periša priznaje da je njegov ugovor s gradom istekao 1. rujna, no unatoč tome odlučio se "u dobroj vjeri" realizirati projekt.
- Slično sam vidio u drugim gradovima, poput restorana Gil's u Dubrovniku, i nisam mislio da moja intervencija može predstavljati neki problem - kaže Periša.
Tekst: Željko Garmaz/24sata.hr |
|
|
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
- Slično sam vidio u drugim gradovima, poput restorana Gil's u Dubrovniku, i nisam mislio da moja intervencija može predstavljati neki problem - kaže Periša.
|
pa i ne bi bila da si posteno podmitio nekoga ili da radis u drzavnoj upravi ... sudu npr. |
|
|
|
|
 |
pernabukano
Ukupno postova: 706 Spol:  Nebitno
|
Podnijeli smo protiv njega kaznenu prijavu. Vlasnik zimske terase ima nekoliko dana da ukloni konstrukciju. U protivnom, naše službe će to napraviti na njegov račun[/i] - kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo
Tekst: [b]Željko Garmaz/24sata.hr
|
Tako se to radi. |
|
|
|
|
 |
pernabukano
|
|
pa i ne bi bila da si posteno podmitio nekoga ili da radis u drzavnoj upravi ... sudu npr.
|
Da je netko htio mito mogao ga je uzeti i naknadno,ne!? |
|
|
|
|
 |
manhattan6 Ukupno postova: 22 Spol:  Nebitno
|
ma sjajno, jedino preostalo mjesto bez cajki gdje stane vise od dvadeset ljudi se rusi... bravo bubalo |
|
|
|
|
 |
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol:  Nebitno

|
jadan nije znao.. ne zna čitat ili? |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
 |
pernabukano
|
ma sjajno, jedino preostalo mjesto bez cajki gdje stane vise od dvadeset ljudi se rusi... bravo bubalo
|
Ne ruši se Bastion nedaj Bože, dapače zgrada se na ovaj način štiti.
Koliko sam upućen Bastion ima i donji prostor. |
|
|
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
A joj, nema više club, house i sl. mjuze više ljeti u Bastionu... |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol:  Žensko
|
A joj, nema više club, house i sl. mjuze više ljeti u Bastionu...
|
Zimska terasa je u pitanju. |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
Ček, to nije ona ljetna, otvorena? |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
eseker
Ukupno postova: 649 Lokacija: moja radna soba Spol:  Nebitno
|
Zanimljivi su ovih desetak redaka preuzetih a drugog portala. Naime, izvjesni Nedjeljko Periša u tih desetak redaka se spominje kao "VLASNIK" i kao "ZAKUPNIK". Pravno pitanje je: da li je on "vlasnik" ili "zakupnik" prostora.
Vlasnik očigledno nije već samo zakupnik dijela prostora spomeničke baštine i kao takav ne može raditi ništa na svoju ruku, štono bi reko naš narod, već mora tražiti suglasnost nadležnog drzavnog organa.
Ako nije dobio suglasnost za ono što je napravio, svaka daljnja priča prestaje. Valja čitati Ugovor o zakupu. |
|
_________________ šorom šajke a niz Dravu čeze  |
|
|
 |
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol:  Muško
|
|
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
 |
eseker
Ukupno postova: 649 Lokacija: moja radna soba Spol:  Nebitno
|
I to je vama najvažnije u cijeloj priči???!!!!!
Onda dobro.  |
|
_________________ šorom šajke a niz Dravu čeze  |
|
|
 |
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol:  Muško
|
Meni je najvažnije da osječki biznismeni idu na svoju ruku preuređivati osječku baštinu i zaštićene spomenike našeg grada, i to nije u redu, i ne sviđa mi se kad itko ide iza leđa našeg zakonodavnog sustava, koliko god da je taj isti sjeban. |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
 |
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol:  Muško
|
Ček, to nije ona ljetna, otvorena?
|
deder stisni ono crveno dugme !
koje crveno jel ovo plavo ?
 |
|