Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 69827 Spol:  Nebitno
|
 Prema najnovijim istraživanjima samo u Osijeku približno 10.000 osoba ima problema alkoholom, dok u Hrvatskoj taj broj doseže 300.000 osoba. U Osijeku trenutačno djeluju tri kluba liječnih alkoholičara, a riječ je o Klubu liječenih alkoholičara Osijek, zatim Klubu Tvrđa i Klubu anonimnih alkoholičara. Upravo je u Klubu Osijek u ponedjeljak održano predavanje studenata sestrinskog studija iz Osijeka, kojim su ovi mladi ljudi željeli liječenim alkoholičarima i članovima njihovih obitelji ukazati na sve opasnosti ove ovisnosti.
- Naš klub postoji već tri godine i imamo 22 člana, od kojeg su dvije žene. Nažalost, statistike pokazuju da za razliku od nekada kada je na sedam muškaraca alkoholičara išla samo jedna žena, danas na tri muškaraca ide jedna žena. No, žene se još uvijek stide i ovaj problem skrivaju, te se opijaju same kod kuće. Stoga bi voljeli animirati i žene da se ipak prijave u naš Klub, jer ovdje svi izmjenjujemo iskustva i redovito radimo s terapeutom vms. Brankom Muk, kaže Emilija Mamić, predsjednica Kluba Osijek.
U ovom Klubu napominju kako je najtragičnije to što pije i sve više mladih, a dob u kojoj se počinje s konzumacijom alkohola spustila se na 14 godina, odnosno osmi razred osnovne škole.
Tekst: N.Zekić/Glas-Slavonije.hr |
|
|
|
|
 |
danjel Ukupno postova: 5 Spol:  Nebitno
|
Pa gdje su oni svakodnevni komentari nadobudnih superpametnih kritičara. Oni koji se razumiju u sve aspekte od politike do kulture, pa gdje ste ljudi sa svojim opaskama, većinom ne utemeljenima.
Nije valda da da su ti komentari ostavljeni za nešto što se svima čini ispravnima ali Vama ne, za nešto što vas bode u oči jer ljudi rade, zavređuju i privređuju,
a Vi cugate od jutra pred trgovinom, ili neku jeftinu govnaru sa ekipom na klupici.. I onda kad poločete sve, nadrkani na gradonačelnika i bilo koga u biti, krenete srati po svemu.. I što valja i što ne valja.. Pa gdje su komentari svezalice osječke?? Gdje su kritike preskupoga lakohola i cigareta? Šta Vam je danas?
Ili pak čitate druge članke, one koji predočuju neki pravi problem, ovo je ništa. Alkoholizam je nula, pa svi možemo prestati kad se sjetimo.. Zar ne?! |
|
|
|
|
 |
Provokator
Ukupno postova: 1500 Lokacija: US and A Spol:  Muško

|
pijana nacija  |
|
_________________ ... za bunt je potreban um |
|
|
 |
barba Ukupno postova: 209 Lokacija: svemir Spol:  Nebitno
|
Treba extra oporezovat cigarete tako da cca duhan košta 50-100 kn po kutiji, a i cuga je prejeftina. Litra ribara bi isto tako trebala bit 50-ak kn. S prikupljenim novcem kompenzirati će se manjak udržavnoj blagajni nastao smanjenjem PDV-a na 15%...
jeeeee, kako pametna država i ja želim tamo živjeti, još da mi je saznati gdje se nalazi |
|
|
|
|
 |
fred Ukupno postova: 127 Spol:  Muško
|
Pa gdje su oni svakodnevni komentari nadobudnih superpametnih kritičara. Oni koji se razumiju u sve aspekte od politike do kulture, pa gdje ste ljudi sa svojim opaskama, većinom ne utemeljenima.
Nije valda da da su ti komentari ostavljeni za nešto što se svima čini ispravnima ali Vama ne, za nešto što vas bode u oči jer ljudi rade, zavređuju i privređuju,
a Vi cugate od jutra pred trgovinom, ili neku jeftinu govnaru sa ekipom na klupici.. I onda kad poločete sve, nadrkani na gradonačelnika i bilo koga u biti, krenete srati po svemu.. I što valja i što ne valja.. Pa gdje su komentari svezalice osječke?? Gdje su kritike preskupoga lakohola i cigareta? Šta Vam je danas?
Ili pak čitate druge članke, one koji predočuju neki pravi problem, ovo je ništa. Alkoholizam je nula, pa svi možemo prestati kad se sjetimo.. Zar ne?!
|
Ajd odi si popit nešto... |
|
|
|
|
 |
lazyBee
Ukupno postova: 25 Spol:  Žensko
|
Hmmm... bojim se samo da je ova brojka puuuuno veća nego što statistika bilježi. No, uglavno se radi o ljudima koji smatraju da nemaju problem s alkoholom i da je to samo način da se zabave i opuste. Žalosno, zapravo....  |
|
_________________ Sigurnost je za ljude koji ne vole dovoljno...  |
|
|
 |
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Ako sam dobro shvatila, (radni) dan jednog alkoholičara počinje ovako: cuga "jeftinu govnaru" (napominjem, ovo je citat - da me ne bi brisali; a čovjek očito zna vrijednost prave cuge) pred nekom trgovinom vrlo rano ujutro, a zatim kad sve poloče, onako ljut logira se na 031 i kritizira sjajan društveno-politički život u gradu.
Ima ovaj pravo: pa to trijezan&normalan niti ne može probavit!
Savjet: ovaj forumaš neka prestane što prije, jer "lakohol" doista postaje preskup! A i šteti mozgu. Vidi se iz priloženog. |
|
|
|
|
 |
danjel Ukupno postova: 5 Spol:  Nebitno
|
Vidite kako malo treba da se zapali masa.. Jedan komentar, svi se uvrijede.
(sry zbog disleksije, nema lijeka..) |
|
|
|
|
 |
LijaOS
Ukupno postova: 66 Spol:  Žensko
|
Svaki put kad je ovakva slična tema stave onu žensku što leži na klupi. |
|
|
|
|
 |
dumbaos
Ukupno postova: 163 Lokacija: osijek Spol:  Muško
|
Pa šta se više ne ustane!!!!! |
|
|
|
|
 |
MegaSmrT
Ukupno postova: 680 Lokacija: Osijek Spol:  Muško

|
jebiga, neki više vole pit' neg' jest'.
Hah, ja sam s piva prešo' na kolu, istina malo sam se udebelio i umastio, al štaje tuje |
|
_________________ Tata mudantino, sestra drakula. |
|
|
 |
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol:  Muško
|
U kakvoj zemlji živimo, dobro da se nismo kolektivno počeli pucat u vene  |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
 |
korisnik_01
Ukupno postova: 33 Lokacija: onako, više zapadno... Spol:  Muško
|
Treba extra oporezovat cigarete tako da cca duhan košta 50-100 kn po kutiji, a i cuga je prejeftina. Litra ribara bi isto tako trebala bit 50-ak kn. S prikupljenim novcem kompenzirati će se manjak udržavnoj blagajni nastao smanjenjem PDV-a na 15%...
jeeeee, kako pametna država i ja želim tamo živjeti, još da mi je saznati gdje se nalazi
|
još kad bi se fizički odmakli od srbije i bih, onda bi rezultati sigurno bili odlični.
može litra konjaka koštati kod nas i 500 kn kad je tamo 20, 30 ili koliko već. o cigarama da i ne pričamo. |
|
|
|
|
 |
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
voda iz vodovoda je garant stetnija od alkohola.. |
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
 |
Bojo
Ukupno postova: 1705 Spol:  Muško

|
neka su oni zabranili pušenje....ministar je pogodio u srž problema ove države...jer kad popušiš 5 cigara nisi više normalan...dođeš kuć i počneš tuć ženu i djecu....pij kolko oćeš...al nemoj mi pušit.... |
|
_________________ TIII ZNAŠ ŠTA JE ISTINA...........IMA...U OVOJ DRŽAVI....KO JE ZADUŽEN....ZA ISTINU !!!! |
|
|
 |
 |
|