Autor |
Poruka |
vlale
Ukupno postova: 392 Lokacija: os Spol: Žensko
|
Ovako, možda je od sparine, možda je od komaraca, ali u zadnje vrijeme mi upada u oči da stanovnici našeg grada (barem oni koji postaju po ovom forumu) nemaju pojma kako se piše posvojni pridjev grada Osijeka...i moram reći da mi to smeta do te mjere da sam odlučila reagirati...
Dakle, dragi moji sugrađani,
mjesto je Osijek, posvojni pridjev je osječki (ne osiječki).
Hvala unaprijed |
|
|
|
|
|
_Jimmy_
Ukupno postova: 1375 Lokacija: Legagrad Spol: Muško
|
pa to više ima veze s nepoznavanjem gramatike i pravopisa
a isti su toliko puta pogledali bocu osječkog piva |
|
_________________ Lock 'n' Load Baby |
|
|
|
FunkyLady Ukupno postova: 613 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Daaaaaaaaa... To mene frustrira već tjednima i svaki put facu složim čitajući to... Drago mi je da nisam jedina osoba kojoj ovoliko nepoznavanje pravopisa i gramatike materinjeg jezika uistinu smeta! |
|
_________________ „Koja se to bit otkriva nakon što svi društveni snovi iščeznu, a čovjek uvidi da su "mogućnosti vjere za njega posve dokinute"? Tijelo. Samo ecce homo, očiti patetični, konkretni čovjek. Jer "jedno je sigurno: meso smo, potencijalne lešine. Kad god uđem u mesnicu začudim se što nisam ondje, umjesto tih životinja."“ |
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
smeta i meni, ali tko će se više boriti... |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
vlale
|
_Jimmy_ je napisao/la: ›
|
istina, ali s obzirom da je to ipak vezano uz grad u kojem žive...to ipak jako smeta |
|
_________________ I've got plenty of common sense!
I just choose to ignore it. |
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Imamo identifikaciju - ja sam definitivno jedan od tih koji su spomenuti u temi. Do sada nisam previše davao značaja tome, jer nisam pomislio da bi to nekome moglo smetati. Naivno sam pomislio da je bit foruma sadržaj a ne pravopis. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
_Jimmy_
Ukupno postova: 1375 Lokacija: Legagrad Spol: Muško
|
vlale je napisao/la: ›
_Jimmy_ je napisao/la: ›
|
istina, ali s obzirom da je to ipak vezano uz grad u kojem žive...to ipak jako smeta
|
da žalosni je to |
|
_________________ Lock 'n' Load Baby |
|
|
|
vlale
|
simo031 je napisao/la: ›
Naivno sam pomislio da je bit foruma sadržaj a ne pravopis.
|
vidiš, ja i dalje naivno mislim da bi to osječani ipak trebali znati (inače nisam "pravopisni nacist", ali eto, ovo me smeta) |
|
_________________ I've got plenty of common sense!
I just choose to ignore it. |
|
|
|
exHOP3on
Ukupno postova: 4356 Spol: Muško
|
znam da ''osiječane'' upravo to ponajviše bode, no osobno me živciraju i ostale pravopisne greške, osobito Č i Č...sve je kriv facebook!!! |
|
|
pavijan
Ukupno postova: 413 Lokacija: oblokacija Spol: Muško
|
uz ovo navedeno me još ponajviše "ubode" u uho kad netko kaže bio sam u Tenju... to više nije ni nepoznavanje gramatike, već neznanje imena sela pored grada u kojem živiš... a znao sam to čuti i od samih stanovnika Tenje... |
|
_________________ lošije je bolje |
|
|
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
pavijan je napisao/la ( Pogledaj post): ›
uz ovo navedeno me još ponajviše "ubode" u uho...
|
- Sta radis ?
- Odmaram.
ili
- Kad dodjem kuci, malo cu odmoriti. |
|
|
|
|
|
dino_bno
Ukupno postova: 1157 Spol: Muško
|
exHOP3on je napisao/la ( Pogledaj post): ›
znam da ''osiječane'' upravo to ponajviše bode, no osobno me živciraju i ostale pravopisne greške, osobito Č i Č!!!
|
to č i ć mi najviše smeta |
|
|
|
|
|
d_grassa
Ukupno postova: 239 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Mene bode u oči i inače kada ljudi ne znaju gramatiku tipa "ije"/"je","č"/"ć"...I također ne volim kada ljudi iz drugih gradova pišu "Osjek" aaaaaaaaaaaa !
Dobro je što si ukazala na pogrešku mnogih,jer mislim ono...niste normalni
Ponovno se učiti pisati |
|
|
|
|
|
Someone
Ukupno postova: 191 Lokacija: Skoro pa Osijek Spol: Muško
|
Ajd kad se već žalimo na nepoznavanje gramatike, da se i ja priključim mene užasno iritira kad na televizji, pogotovo sportski komentatori, govore dve umjesto dvije. Dve šanse, dve prilike...Onak, toliko je to učestalo da pomislim jesam li ja možda u krivu. Vrlo često se to može čuti i u raznim emisijama, čak i u dnevniku...meni to užasno zvuči i dođe mi da ih nečime gađam kad to čujem, uffff evo odmah sam se naživcirao |
|
|
|
|
|
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol: Muško
|
mene najviše nervira ona brdarićka s rtl-a kod koje ne postoji slovo č u govoru. osjećani ovo, zagrebćani ono... |
|
|
|
|
|