Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 69894 Spol:  Nebitno
|
 S ciljem povećanja sigurnosti u prometu, obavljeni su radovi na obilježavanju biciklističkih prijelaza trokomponentnom plastikom. Radove, na križanju Vukovarske i Zagrebačke ulice, obišao je gradonačelnik Krešimir Bubalo, sa suradnicima.
Riječ je o realizaciji dijela Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2010. godinu, za koji je izdvojeno 177.120,00 kuna, a obilježeno je oko 800 m². Radove je na javnom natječaju dobila tvrtka Signelinea d.o.o. iz Rijeke.
Naime, uobičajena boja na kolniku, u širini biciklističke staze, prilično je opasna, jer je prilikom vlažnog kolnika skliska, što znatno umanjuje sigurnost sudionika u prometu. Trokomponentna plastika je pogodna, jer guma biciklističkog kotača dobro prianja uz taj materijal u svim vremenskim uvjetima. Materijal sadrži kameni agregat, zapečen u crvenoj boji, koji sprječava klizanje u kišnim uvjetima.
Blaženka Alerić
Izvor: Osijek.hr |
|
|
|
|
 |
pernabukano
Ukupno postova: 706 Spol:  Nebitno
|
S jedne strane je korisno, a s druge strane meni baš lijepo izgleda. Šareni nam se grad:) |
|
_________________ Moj Osijek... |
|
|
 |
Mr. Seal
Ukupno postova: 107 Lokacija: DGO Spol:  Muško
|
E, a to se ne smije raditi u noćnim satima ili? Znam da su znali bojati pješačke prijelaze, linije na cestama i u blago noćnim satima, a ove biciklističke baš nekako kad je gužva :/ |
|
|
|
|
 |
sale car
Ukupno postova: 1305 Lokacija: Grad na Dravi Spol:  Muško
|
ma počeli su sve raditi kada je najveća špica... ko da ciljaju kada ima najviše prometa na cestama pa da oni nešto drkave... |
|
|
 |
centurion Ukupno postova: 938 Lokacija: Grad na Dravi Spol:  Muško
|
pa skuplje je po noci zbog nocnog rada  |
|
_________________ Korak ispred ostalih! |
|
|
 |
NameNo Ukupno postova: 33 Spol:  Nebitno
|
Mi smo valjda jedina drzava u svijetu gdje se to obavlja u pol bijela dana, u 1 sat popodne su zatvorili izlaz sa trpimirove na vukovarsku, kolona nastala valjda i preko cestovnog mosta... Debilizam u 3pm bas kaka nam je i cjela drzava... |
|
|
|
|
 |
bubamaja Ukupno postova: 9 Spol:  Nebitno
|
ček, ja mislim da to nema nikakvog smisla...pa biciklisti najčešće ne koriste biciklističke staze i prijelaze...oni još uvijek voze po cestama...po Svačićevoj kod Olta lijepa biciklistička, a ne...oni se vozaju po cesti, a o Vukovarskoj da i ne govorim...., čast izuzecima, ali su u manjini |
|
|
|
|
 |
oftopik
Ukupno postova: 431 Spol:  Nebitno
|
E, a to se ne smije raditi u noćnim satima ili? Znam da su znali bojati pješačke prijelaze, linije na cestama i u blago noćnim satima, a ove biciklističke baš nekako kad je gužva :/
|
ž
pa mora se vidit da se nešt radi u gradu... oh ti kapitalni projekti da ih je bar više |
|
|
|
|
 |
bavaria Ukupno postova: 262 Spol:  Nebitno
|
ma da se žmirkavi p@sr@ ti bi rekao da je super i da nam treba toga još ... |
|
|
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Zlobnici bi na ovo citirali onu narodnu: "Šareno i budali drago"
 |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol:  Nebitno
|
to oni da se manje ističe krv kad se razvali kakvog biciklistu... |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
 |
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol:  Muško
|
pa tko ce probuditi bubija u ponoc da se ide fotkati pored farbanja prijelaza za bicikliste... |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
A ako "klekne" netko plave krvi?  |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
muvifrik
Ukupno postova: 878 Spol:  Nebitno
|
bingo! taj stvarno nema pametnijeg posla. ja sam danas bio u pekari. zašto me nitko nije slikao?
glede debilane na cestama...dok je grad bio relativno pust, ništa se nije radilo, kad eto 20.8. ajmo sad udri na svim frontama. |
|
|
|
|
 |
Angelium
Ukupno postova: 874 Spol:  Nebitno

|
|
|
 |
 |