Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Tisuću kuna kazne za kupanje u fontani, 3.000 za opijanje na ulici

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 69894
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.10.2010. 13:09 
Naslov:  Tisuću kuna kazne za kupanje u fontani, 3.000 za opijanje na ulici
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dugo očekivani komunalni red, kao što je i najavljivano, donosi znatno oštrije kazne. Dosadašnje minimalne i teško naplative kazne od 100 kuna stvar su prošlosti, a prema prijedlogu novog komunalnog reda, i kupanje u fontani bit će kažnjivo sa 1.000 kuna. Istu toliku kaznu dobit će pravna osoba koja zgradu ne obilježi kućnim brojem, kao i pojedinci koji na stabla, pročelja zgrada, plinske podstanice i druga neprimjerena mjesta postavljaju plakate. Novi komunalni red mogao bi uvesti reda i na javne zelene površine, često "minirane" izmetom kućnih ljubimaca. Naime, pas u šetnji mora biti na vodilici, neposluh stoji 1.000 kuna, a istim iznosom kaznit će se i vlasnik psa koji ne pokupi izmet iza svog ljubimca. Tisuću kuna lakši ostat će i kamperi koji kampiraju na javnoj zelenoj površini bez odobrenja te sve osobe koje ometaju rad komunalnih redara i onemogućuju pristup prostorijama, površinama i objektima.

Najčešće ispisivana kazna, ona za parkiranje na zelenoj površini, i dalje će biti 100 kuna, ali za one koji je ne plate u roku 15 dana narast će na 500 kuna.

S 2.000 kuna kaznit će se vlasnici neodržavanih dvorišta, vrtova ili neizgrađenog građevinskog zemljišta uz javne površine te oni koji ne uklone lišće i grane koje na javnu površinu padaju s njihovih nasada. Dvije tisuće kuna kazna je i za spaljivanje otpada, neuredan prostor oko kioska, neuklanjanje snijega i leda ispred objekata ili s krovova zgrada... Reda će se uvesti i na pročelja zgrada prepuna klima-uređaja pa će tako s čak 3.000 kuna biti kažnjen sugrađanin koji postavi klimu na manje od 3.5 metra od tla ili iz njegove klime voda kaplje na javnu površinu. U novi komunalni red ugrađena je i odredba o konzumiranju alkohola na javnim površinama, a visoka kazna od 3.000 kuna trebala bi maknuti pijance s ulica, parkova i klupa. I bitka protiv ambrozije dobiva uporište u komunalnom redu, a neuklanjanje ove alergene ili neke druge štetne biljke kažnjavat će se sa 5.000 kuna. Istu kaznu mogu očekivati oni koji javnu zelenu površinu nasipaju šutom ili šljunkom, uništavaju travnjake, ne saniraju oštećenja nakon radova ili bez posebne dozvole koriste stajališta javnog prijevoza.

Najviša kazna u iznosu 7.000 kuna ispisivat će se za ukupno 22 prekršaja, među kojima je oštećivanje javne rasvjete, onemogućavanje pristupa hidrantu, bacanje letaka iz aviona bez posebne dozvole, oštećivanje posuda za otpad, izgradnja parkirališta ili kolnih prilaza bez dozvole...

Ušminkavanje dodatnim aktima

Iako novi komunalni red još nije u svojoj finalnoj verziji i očekuje se reakcija i prijedlozi javnosti, već sada je jasno da će biti doneseni dodatni akti Gradskog vijeća i gradonačelnika. Njima će se precizno definirati raspored reklamnih površina, kioska, terasa, visina zakupa javnih površina, akt o držanju kućnih ljubimaca, pristaništima i pontonima, sadnji drveća...

Ovlasti komunalnih redara znatno će se povećati planiranim uvođenjem komunalne policije.

Tekst: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
MegaSmrT

Ukupno postova: 680
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 26.10.2010. 13:28 
Naslov:  Re: Tisuću kuna kazne za kupanje u fontani, 3.000 za opijanje na ulici

Je li mi može netko objasniti je li se ovo pijančevanje odnosi samo ako piješ, ili si već pijan, ili pijan i piješ u isto vrijeme? ne razumijem točno što to znači.
Citat: Istu kaznu mogu očekivati oni koji javnu zelenu površinu nasipaju šutom ili šljunkom, uništavaju travnjake, ne saniraju oštećenja nakon radova ili bez posebne dozvole koriste stajališta javnog prijevoza.
Evo lani su iz Vodovoda mijenjali cijevi vodovodne u ulici. Uništili sve što su mogli, od telefonskih kablova podzemnih, travnjake, drveće, živice, parkirna mjesta pred kućama. Kad su završili jedino što se napravilo jest da su nekim ultra nekvalitetnim betonom pobetonirali parkirna mjesta pred kućama, a beton se na svaki korak preko nj runi i puca. ni mjesec dana nakon toga, sve što su izbetonirali i asfaltirali je potonulo 15ak cm dolje. Travnjake nisu posadili i vratili na prvobitno stanje, drveće koje su posjekli nisu posadili. Znači li ovo da će ubuduće to biti obavezni napraviti?

I kada će opaliti građane po đepu za hrpu stvari (za većinu se slažem), hoće li naplatiti kad recimo Bubalo ili Šišljagić lažu na TV, ili kada Šišljagić ne prizna javno odluhu suda RH i sl? Ipak, takve stvari najviše štete Osijeku, više od neke fasade ili klima uređaja.

A ova "komunalna policija" može mi podudlat lagano. U svoje 23 godine nisam vidio kako izgleda komunalni redar. Nikad sreo niti jednog. Nema ih. Možda krajičkom oka u nekoj birtiji u prolazu. U ostalom, riječ "komunalno" dolazi od "komuna" što znači "zajednica", nemamo li već takovu policiju, pravu policiju, koja je da prostiš goli ******.

Zadnja promjena: MegaSmrT; 26.10.2010. 13:34; ukupno mijenjano 1 put.

nucleus
Ukupno postova: 17
Post Postano: 26.10.2010. 13:31 
Naslov:  

svašta su oni tu napisali ali to će kao i dosada vrijediti samo za neke

neo091
Ukupno postova: 101
Post Postano: 26.10.2010. 13:39 
Naslov:  

Volio bih da mi netko objasni kako će komunalac meni naplatiti kaznu ako budem pio pivo u parku i pritom mu nedam osobnu iskaznicu?

Zadnja promjena: neo091; 26.10.2010. 13:44; ukupno mijenjano 1 put.

josephine01

Ukupno postova: 2125
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 26.10.2010. 13:42 
Naslov:  

Eto, kad se hoćeš oprat da ne smrdiš u gradskom prijevozu, opale te po džepu. Kad odeš pit van, da ne piješ kući pred djecom, opale te po džepu.

Kuda ova država ide? Razz

Ukupno postova: 1099
Post Postano: 26.10.2010. 13:52 
Naslov:  

josephine01 je napisao/la :
Eto, kad se hoćeš oprat da ne smrdiš u gradskom prijevozu, opale te po džepu. Kad odeš pit van, da ne piješ kući pred djecom, opale te po džepu.

Ide, ide....do toga da će naplaćivati udahnuti zrak na javnom mjestu...po litri Very Happy

osijek031.com smile osijek031.com smile
Chule

Ukupno postova: 200
Post Postano: 26.10.2010. 14:02 
Naslov:  

fear of the dark je napisao/la:

Ide, ide....do toga da će naplaćivati udahnuti zrak na javnom mjestu...po litri Very Happy

nema se para u gradskoj blagajni pa udaraju gdje god mogu sto ce imati za posljedicu da vise mladih potrazi svoju srecu van ovog grada...

josephine01

Ukupno postova: 2125
Post Postano: 26.10.2010. 14:04 
Naslov:  

Chule je napisao/la :
fear of the dark je napisao/la:

nema se para u gradskoj blagajni pa udaraju gdje god mogu sto ce imati za posljedicu da vise mladih potrazi svoju srecu van ovog grada...

A dobro sad... Sumnjam da će nekoga otjerati kažnjavanje ronjenja u fontanama. Smile

Ukupno postova: 680
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 26.10.2010. 14:18 

Malo su i nerealne ove cijene za kupanac. Okupaš se pa onečistiš vodu i platiš 1000. a moš mirno stajati na ulici, pit iz pljoske, ne reći ni "A" i platiš 3000. do jaja.

E da hoće li se Unikom napokon početi kažnjavati za nečišćenje javnih površina? Počevši od fontane na trgu, parkova od lišća, pa sve do moje ulice u kojoj Unikomci samo pokose travu a ne pokupe ju i ostave tako, a javna površina. Mislim, to stvarno narušava ljepitu ovog grada, da ne pričam kako sam se nedavno umalo polomio na pješačkom prijelazu jerbo sam se poskliznuo na lisšće kojeg je bilo taman dovoljno da se pješački jedva i vidi.
Lišće, malo kiše + ona skliska bijela boja na pješačkima = potencijalni gips.

Ovim idijotizmom o necuganju vanka pokušavaju vratiti u birtije svu rulju koja ih je napustila zbog zakona o nepušenju.

Zivi
Ukupno postova: 63
Zabranjen pristup
Post Postano: 26.10.2010. 14:28 
Naslov:  

hm, kak ce oni znat što to ja pijem vani, neznam baš da im je dopušteno meni uzet bocu "sky cole" i uzet guc iz nje...

kolacic

Ukupno postova: 171
Post Postano: 26.10.2010. 14:31 
Naslov:  

Iskreno se nadam da će se ovoga i pridržavati...i da će vrijediti za sve... I da će četvrtkom i vikendom biti malo veća kontrola oko drave i tako to... Smile

Sviđa mi se taj novi komunalni red...jako... Smile

euchrid

Ukupno postova: 511
Post Postano: 26.10.2010. 14:36 
Naslov:  

samo 100 kuna za parkiranje na zelenoj površini! sramota... to su trebali dići na barem 2000 kuna... ako im je već stalo do toga da grad bude uredan i lijep...

ali gdje bi se onda oni parkirali?

aždaha
Ukupno postova: 70
Post Postano: 26.10.2010. 14:57 

ovakvo licemjerje je neviđeno!!!! klincima u parku 2000 za pijančevanje, a raznoraznim borama i ekipi 100kn za parkiranje na zelenu površinu sa mercedesom.......užas!!!! kupim za psom uvijek i nema problema treba kupiti, ali gdje da pustim psa bez povodca?? ako su uspjeli označiti dječja igrališta(koja su totalno rasturena), neka naprave i površine za slobodno kretanje pasa. tek nakon toga neka krenu u naplatu kazni zbog povodca.

inspektormaska
Ukupno postova: 343
Post Postano: 26.10.2010. 15:40 
Naslov:  

buraz bracika seljo beljo koalicija uvodi reda...
neka neka kako ste glasali tako ste dobili

bit će izbori... pa ćemo vidjet

magistar

Ukupno postova: 17
Post Postano: 26.10.2010. 15:52 

ALAJ STE SPOSOBNI,PISAT ĆETE KAZNE DJECI ŠTO SE KUPAJU U FONTANI NA TRGU ,OSIJEK GRAD PODUZETNIŠTVA I BLAGOSTANJA .....

Skoči u forum:   
-->