Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Robert Špehar: Dino Špehar nije razlog Karačićevog odlaska!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 69827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.05.2011. 13:43 
Naslov:  Robert Špehar: Dino Špehar nije razlog Karačićevog odlaska!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

- Insinuacijama i niskim podbadanjima se uopće ne želim baviti, niti ih komentirati. Dino Špehar nije razlog Karačićevog odlaska, niti se na jučerašnjem sastanku spominjalo njegovo ime. Jedini i isključivi razlog odlaska Branka Karačića su neadekvatni rezultati i njegovo priznanje da u slijedećoj sezoni ne želi voditi Nogometni klub Osijek.

Sažetak je to gotovo jednosatnog izlaganja predsjednika Bijelo – plavih Roberta Špehara. O statusu svog sina nije želio previše razgovarati, ali dao je naslutiti da je u pripremi transfer koji će klub bar kratkoročno riješiti financijskih briga. Današnjoj konferenciji za novinare nije prisustvovao Branko Karačić, a za njegov službeni komentar morat ćemo se strpiti do 15. 06., kada mu istječe ugovor s NK Osijekom. Iako mu je predložen sporazumni raskid, Karačić na to nije pristao, a predsjednik Špehar naglašava da bivšem treneru klub neće ostati dužan niti jedne kune.

-Naš prvotni plan je bio po okončanju sezone razgovarati s trenerom o planovima za dalje, ali u ovakvoj situaciji, kada klub još nije matematički osigurao ostanak u ligi, ne ostaje nam ništa drugo nego u zadnja tri kola potražiti sreću s novim trenerom Vladom Bilićem. Iako Branko Karačić nije izabran od strane ove Uprave, dobio je našu punu potporu i ja mu se zahvaljujem na nekim dobrim stvarima koje je napravio, između ostalog na afirmaciji tri mlada igrača – Antona Maglice, Dine Špehara i Branka Vrgoča. Ipak, normalno je da se od ekipe koja je sastavljena od talentiranih igrača, a od kojih dosta njih ima potencijala ostvariti i inozemnu karijeru, očekivalo puno više, a ja obećajem svim našim navijačima da se, unatoč teškoj financijskoj situaciji, europskih snova nećemo tako lako odreći! NK Osijek prednjači u HNL-u kada pričamo o financijskim dubiozama i jedini izlaz vidim u stečaju i ponovnoj privatizaciji, ali u ovom prijelaznom razdoblju nastojimo našim navijačima priuštiti što više sreće i zadovoljstva. Pod Brankom Karačićem do tog kvalitativnog pomaka jednostavno nije došlo, iako su uvjeti za rad puno bolji od onoga što se spominje u medijima.

O financijskoj situaciji u klubu progovorio je direktor Gordan Matković, naglašavajući kako je pravo čudo što su uspjeli privući bilo kakve sponzore s obzirom na trenutne rezultate;

- Predočit ću vam klupske isplate od 01. 01. 2010. do danas, pošto smo obećali da će sve u našem radu biti transparentno. Od tog datuma je iz klupske blagajne igračima isplaćeno 12 milijuna kuna, dok je trenerima isplaćeno 4 milijuna kuna. Od 01. 09. 2010., kada je ova Uprava krenula sa svojim izvršavanjem dužnosti, osoblju je isplaćeno oko 200.000 kuna, a još 1,2 milijuna kuna dobavljačima, koje su brojne prethodne uprave uglavnom ostavljale za kraj. Igračima su plaće redovito isplaćivane sve do 12. mjeseca, od kada igrači uglavnom primaju polumjesečna primanja. Niti jedan od njih ne treba brinuti, svi dugovi prema njima biti će namireni.

Za kraj je riječ uzeo Vlado Bilić, novi trener Bijelo – plavih:
- Ja sam dijete NK Osijeka i u ovom klubu radim od kada znam za sebe. Uvijek sam bio na raspolaganju, vodio ekipu nekoliko puta, pa nema razloga da ne uskočim i sada. Neću raditi neke značajnije zahvate po pitanju prvog sastava, iako su neke sitne promjene moguće. U posljednja tri kola želim osvojiti maksimalnih 9 bodova, jer kakav bi inače sportaš bio?! Na kraju sezone ću se dogovoriti s predsjednikom i direktorom hoću li nastaviti obnašati trenersku funkciju.

To je potvrdio i predsjednik Špehar, dodavši da će Vlado Bilić posljednja tri kola voditi momčad bez ikakve naknade, a ostaje i na svojoj dosadašnjoj poziciji sportskog direktora kluba. Dakle, nije isključena mogućnost da sadašnji trener povede igrače i na ljetne pripreme te s njima krene u novu sezonu.

Bijelo – plave već u petak, 07. 05., očekuje gostovanje u Varaždinu, a također u petak, 13. 05., Osječani igraju posljednju domaću utakmicu protiv Karlovca. Klub je za tu priliku odlučio počastiti sve svoje navijače besplatnim ulazom!

Završena je tako dvodnevna sapunica o smjeni trenera Osječana Branka Karačića. Trenutno završena, ali ipak ne i zaključena, pošto ćemo službeni komentar bivšeg stratega bijelo – plave svlačionice dobiti tek naknadno. Tko zna što nas u narednim tjednima još čeka, ali jedno je sigurno – kada je NK Osijek u pitanju...

Tekst i foto: Mladen Kovačević

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Dovla Šex

Ukupno postova: 165
Spol: Muško Muško
Post Postano: 03.05.2011. 13:59 
Naslov:  

Sad cu ja zapoceti kao i Vlado Bilić : Kao dijete Osijeka već mi je stvarno muka slušati jedno te istu pricu o tome kako novaca nema, kako su teska vremena. Istina je, novaca bas i nema ali ne moze iskljucivo novac biti opravdanje. Pa novaca nema ni Inter, Varteks, Cibalija pa opet vrlo uspješno guraju u HNL-u dok mi tu moramo gledati večinu totalno neizaiteresiranih igrača kako se vuku po terenu...jedni jer ne mogu (npr. najskuplji i naiskusniji Marko Babić) a drugi jer ne znaju ili cuvaju svoje noge i boje se duela jer bi objektivno trebali biti jos u juniorima s povremenom minutažom u seniorskom sastavu a ne da se njih forsira da budu nositelji igre. Branku Karačiću mogu zamjerit ziherašku igru, čuvanje svoje mreže a u napadu šta bude...umjesto da se svaka utakmica igra kao da ona odlučuje o naslovu prvaka. Srce me boli kad vidim kakve su sve ekipe uzele bodove u Gradskom Vrtu a jos više boli kad se vidi s kakvom igrom im je to uspjelo. Ali opet, Ne može trener biti jedini krivac...a di je tu odgovornost Roberta Špehara ?!

Gangula brate

Ukupno postova: 118
Post Postano: 03.05.2011. 14:19 
Naslov:  

Sve mi se ćini da će kod Vlade Bilića, mali Špehar biti nezamjenjivi "nositelj" igre.

audiworld

Ukupno postova: 2078
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 03.05.2011. 15:12 
Naslov:  

igračima 12 milijuna kuna...trenerima 4.... to je 2 milijuna eura... čekaj samo malo. ZA ČEGA?

Ukupno postova: 2339
Post Postano: 03.05.2011. 15:30 
Naslov:  

audiworld je napisao/la:
igračima 12 milijuna kuna...
Znači 750000 kn mjesečno... Na koliko njih?

Tis' mi mjesec, tis' mi zvijezda, dobra ti je mliječna žlijezda...
audiworld

Ukupno postova: 2078
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 03.05.2011. 15:46 
Naslov:  

nek ih je 30,a nije i neka svi imaju istu plaću to je 25000kn za čega?

Ukupno postova: 2492
Post Postano: 03.05.2011. 15:51 
Naslov:  

u zadnjih 10 godina potrošeno je na desetke miliona kuna..za što? za sredinu tablice a Europu samo sanjamo...al ima se brate, pa je tako pametna prošla garnitura Karačiću dala godišnju plaću od skoro pola miliona kuna..treneru koji je u zadnjem klubu prije NK Osijeka imao možda i upola manju plaću..bravo majstori!

inspektormaska
Ukupno postova: 343
Post Postano: 03.05.2011. 20:08 
Naslov:  

Pa kakve kvalifikacije ima Špehar da bude predsjednik kluba lol...
Vrijeme je da se završi uhljebljavaljanje kojekakvih jebivjetara i da se za našu lovu angažira neko ko ima imperativa i volje uhvatit se s tim u koštac

Dati treneru otkaz 3 kola prije kraja pokazuje samo koliko si glup i netaktičan, i apsolutno nemasš pojma o ničemu.
Nek se on i pajdo Matković uhvate Bikare, možda im je i to prezahtjevno.

oftopik

Ukupno postova: 431
Post Postano: 03.05.2011. 20:31 
Naslov:  

Čovjeku daju otkaz 3 kola prije kraja, a isplatit će ga kao da je odradio do kraja. pa i ja bi takav posao! taktički savršeno, al za karačića, a za osijek.. jooooj

Vlado Bilić a? trgikomično... ja se nadam da će me ugodno iznenaditi.... al teško

Duminske Trake

Ukupno postova: 401
Upozorenja : 1
Post Postano: 03.05.2011. 20:43 
Naslov:  

Preishitrena je bila odluka o micanju Steinbrucknera,čovjek je imao nekoliko lošijih utakmica i gotovo. Pa s ovakvom limitiranom momčadi mislim da se bolje i ne može,mislim da je Tomislav izvukao maksimum iz njih i to je to. A sad Vlado Bilić? Ma dajte...nama ne bi ni Guus Hiddink pomogao,a zašto ja sam ne znam. Smoje recimo nije neki vrhunski igrač ali što se mene tiče lik ima muda i to je ono što treba,svi ovi ostali su ko uplašene prepelice. Dajte dečki ili igrajte nogomet ili fakof,ja bi ostavio jaja na terenu da dobijem takvu priliku,igrati za klub koji svim srcem VOLIM!

Ukupno postova: 317
Post Postano: 03.05.2011. 22:55 
Naslov:  

u obranu špehara karačić je sam dao otkaz

Ukupno postova: 202
Post Postano: 04.05.2011. 6:23 
Naslov:  

tog levata Špehara treba oterat iz kluba...

Osječanin
Ukupno postova: 2492
Post Postano: 04.05.2011. 6:50 
Naslov:  

russell je napisao/la :
u obranu špehara karačić je sam dao otkaz

nije sam dao otkaz nego su ga smijenili..navodno je najavio da ne želi iduće sezone voditi NK Osijek takav kakav je..Špehar kaže da je Karačić sam tražio razgovor sa čelništvom, najavio da neće voditi NK Osijek iduće sezone a onda optužio čelništvo da su organizirali medijsku hajku na njega na što su ovi popizdili i smijenili ga...Keler opet piše da Karačića peru malo žešće paranoje da se vodi nekakva medijska hajka protiv njega i da je Keler jedan od glavnih aktera u njegovom medijskom linču..dalje piše da niti s jednim trenerom nije imao problema osim s Karačićem koji je digao nos nakon nekih Kelerovih pitanja koja mu se nisu svidjela i da je s Kelerom zbog toga prekinuo komunikaciju..dalje kaže da se to isto dogodilo 2004. kada je Karačić bio trener NK Osijeka

Commander
Ukupno postova: 76
Post Postano: 04.05.2011. 23:25 
Naslov:  

Joj e ja sam neznam kak vam se da raspravljat o sportu u kojem nikad ništa nismo postigli... cijela HNL je sranje i liga apsolutno vise nema nikakve veze s nogometom to je čista politika... stvarno svaka cast svim navijacima Kohorte zbog njihovog truda u navijanju, ali , ljudi moji, taj nogomet se ne da gledati... stvarno neznam zasto nas vise svake subote navečer muče s utakmicama kad bi zabavnije bilo gledati sjednicu hrvatskog sabora....zato se više okrenite k drugim sportovima u kojima smo mnogo uspješniji!!!

Skoči u forum: