-
Insinuacijama i niskim podbadanjima se uopće ne želim baviti, niti ih komentirati. Dino Špehar nije razlog Karačićevog odlaska, niti se na jučerašnjem sastanku spominjalo njegovo ime. Jedini i isključivi razlog odlaska Branka Karačića su neadekvatni rezultati i njegovo priznanje da u slijedećoj sezoni ne želi voditi Nogometni klub Osijek.
Sažetak je to gotovo jednosatnog izlaganja predsjednika
Bijelo – plavih Roberta Špehara. O statusu svog sina nije želio previše razgovarati, ali dao je naslutiti da je u pripremi
transfer koji će klub bar kratkoročno riješiti financijskih briga. Današnjoj konferenciji za novinare nije prisustvovao Branko Karačić, a za njegov
službeni komentar morat ćemo se strpiti do
15. 06., kada mu istječe ugovor s NK Osijekom. Iako mu je predložen
sporazumni raskid, Karačić na to nije pristao, a predsjednik Špehar naglašava da bivšem treneru klub neće ostati dužan niti jedne kune.
-Naš prvotni plan je bio po okončanju sezone razgovarati s trenerom o planovima za dalje, ali u ovakvoj situaciji, kada klub još nije matematički osigurao ostanak u ligi, ne ostaje nam ništa drugo nego u zadnja tri kola potražiti sreću s novim trenerom Vladom Bilićem. Iako Branko Karačić nije izabran od strane ove Uprave, dobio je našu punu potporu i ja mu se zahvaljujem na nekim dobrim stvarima koje je napravio, između ostalog na afirmaciji tri mlada igrača – Antona Maglice, Dine Špehara i Branka Vrgoča. Ipak, normalno je da se od ekipe koja je sastavljena od talentiranih igrača, a od kojih dosta njih ima potencijala ostvariti i inozemnu karijeru, očekivalo puno više, a ja obećajem svim našim navijačima da se, unatoč teškoj financijskoj situaciji, europskih snova nećemo tako lako odreći! NK Osijek prednjači u HNL-u kada pričamo o financijskim dubiozama i jedini izlaz vidim u stečaju i ponovnoj privatizaciji, ali u ovom prijelaznom razdoblju nastojimo našim navijačima priuštiti što više sreće i zadovoljstva. Pod Brankom Karačićem do tog kvalitativnog pomaka jednostavno nije došlo, iako su uvjeti za rad puno bolji od onoga što se spominje u medijima.
O financijskoj situaciji u klubu progovorio je
direktor Gordan Matković, naglašavajući kako je pravo čudo što su uspjeli privući bilo kakve sponzore s obzirom na trenutne rezultate;
- Predočit ću vam klupske isplate od 01. 01. 2010. do danas, pošto smo obećali da će sve u našem radu biti transparentno. Od tog datuma je iz klupske blagajne igračima isplaćeno 12 milijuna kuna, dok je trenerima isplaćeno 4 milijuna kuna. Od 01. 09. 2010., kada je ova Uprava krenula sa svojim izvršavanjem dužnosti, osoblju je isplaćeno oko 200.000 kuna, a još 1,2 milijuna kuna dobavljačima, koje su brojne prethodne uprave uglavnom ostavljale za kraj. Igračima su plaće redovito isplaćivane sve do 12. mjeseca, od kada igrači uglavnom primaju polumjesečna primanja. Niti jedan od njih ne treba brinuti, svi dugovi prema njima biti će namireni.
Za kraj je riječ uzeo
Vlado Bilić, novi trener Bijelo – plavih:
-
Ja sam dijete NK Osijeka i u ovom klubu radim od kada znam za sebe. Uvijek sam bio na raspolaganju, vodio ekipu nekoliko puta, pa nema razloga da ne uskočim i sada. Neću raditi neke značajnije zahvate po pitanju prvog sastava, iako su neke sitne promjene moguće. U posljednja tri kola želim osvojiti maksimalnih 9 bodova, jer kakav bi inače sportaš bio?! Na kraju sezone ću se dogovoriti s predsjednikom i direktorom hoću li nastaviti obnašati trenersku funkciju.
To je potvrdio i predsjednik Špehar, dodavši da će Vlado Bilić posljednja tri kola voditi momčad
bez ikakve naknade, a ostaje i na svojoj dosadašnjoj poziciji
sportskog direktora kluba. Dakle, nije isključena mogućnost da sadašnji trener povede igrače i na ljetne pripreme te s njima krene u novu sezonu.
Bijelo – plave već u
petak, 07. 05., očekuje gostovanje u
Varaždinu, a također u
petak, 13. 05., Osječani igraju posljednju domaću utakmicu protiv
Karlovca. Klub je za tu priliku odlučio počastiti sve svoje navijače
besplatnim ulazom!
Završena je tako dvodnevna
sapunica o smjeni trenera Osječana Branka Karačića. Trenutno završena, ali ipak ne i
zaključena, pošto ćemo službeni komentar bivšeg stratega
bijelo – plave svlačionice dobiti tek naknadno. Tko zna što nas u narednim tjednima još čeka, ali jedno je sigurno –
kada je NK Osijek u pitanju...
Tekst i foto: Mladen Kovačević