Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 69894 Spol:  Nebitno
|
Postano: 03.07.2011. 14:00
Naslov: Grad traži od Ministarstva da spriječi “ukopavanje” Tvrđe!
|
 |
 Čelnici Grada Ministarstvu kulture uputit će pismeni zahtjev za preispitivanje smjernica Konzervatorskog odjela koje predlažu da se razina cijele podne površine Tvrđe spusti za 20 centimetara. Takve su smjernice na površinu isplivale tijekom nedavnog Kolegija gradonačelnika Osijeka, na kojem su se gradski oci čudili takvim prijedlozima, a to se ponovilo i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka. Danijela Lovoković u ime gradske uprave najavila je konkretnu reakciju na sprječavanju takvih poteza.
- "Smjernice konzervatora da se razina Tvrđe treba spustiti za 20 centimetara, a u sklopu toga 'skinuti' postojeće kamene kocke i postaviti nekadašnja kaldrma, po nama, nemaju osnova i nisu nam jasne. Što bi se time dobilo? Po nama, to je neizvedivo. Prvo, posrijedi je preskup projekt. Drugo, pitanje je kako bi to utjecalo na već postavljene podzemne instalacije za vodu, grijanje i slično. I na kraju, pitam se kako bismo omogućili pristup u sve objekte, čiji su prilazi prilagođeni sadašnjoj razini", kaže Lovoković.
Autor: Tomislav Levak/Glas-Slavonije.hr
Foto: Cacan/foto-arhiv 031 |
|
|
|
|
 |
Provokator
Ukupno postova: 1500 Lokacija: US and A Spol:  Muško

|
Postano: 03.07.2011. 19:04
Naslov:
|
 |
to ukopavanje tvrđe bi bio jedan zanimljiv način bacanja novaca |
|
_________________ ... za bunt je potreban um |
|
|
 |
Vic.Mackey Ukupno postova: 640 Spol:  Nebitno
|
Postano: 03.07.2011. 19:14
Naslov:
|
 |
bacanja ili bolje receno pranja novca |
|
|
|
|
 |
NAS2
Ukupno postova: 77 Lokacija: NIJR BAJ Spol:  Nebitno
|
Postano: 04.07.2011. 3:00
Naslov:
|
 |
al čekaj, zašto ne?
danas je super ukopavat.., i tenk smo ukopali
Rješili bi odma 5-6 topica tude.  a možda i više..
Ja sam za  ! Oče`l bit nekog glasovanja? |
|
_________________ sutra ću |
|
|
 |
chosen
Ukupno postova: 587 Spol:  Nebitno
|
Postano: 04.07.2011. 7:16
Naslov:
|
 |
a što kažeš da se tvrđa sredi i ulože novci kao turistička atrakcija,izbace klubovi i zabrani kretanje auta te zbilja napraviti jedno posebno turističko mjesto? joj da to se neradi u Osijeku jel to ima logike i smisla....^^ |
|
_________________ ▲
▲ ▲ |
|
|
 |
Coca Cola
Ukupno postova: 394 Lokacija: n'djamena Spol:  Nebitno
|
Postano: 04.07.2011. 11:20
Naslov:
|
 |
Ne vidim zasto bi to bilo lose! Osijek ionako nema nista za pokazati turistima osim tvrdje a sobzirom da nam se zemlja okrenula turizmu i da je to drzavi jedini izvor zarade potpupno razumno bi bilo urediti tvrdju i stvoriti neke programe da privucemo turiste bili bi usputna destinacija al bi se dalo love zaraditi bolje i to nego da nam ovakva tvrdja stoji i propada i da je unistavaju sa raznim lokalima koji nisu nikako prikladni.. |
|
|
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Postano: 04.07.2011. 12:53
Naslov:
|
 |
Ne vidim zasto bi to bilo lose! Osijek ionako nema nista za pokazati turistima osim tvrdje a sobzirom da nam se zemlja okrenula turizmu i da je to drzavi jedini izvor zarade potpupno razumno bi bilo urediti tvrdju i stvoriti neke programe da privucemo turiste bili bi usputna destinacija al bi se dalo love zaraditi bolje i to nego da nam ovakva tvrdja stoji i propada i da je unistavaju sa raznim lokalima koji nisu nikako prikladni..
|
Ne razumijem kako mislite od tvrdje napraviti turisticku atrakciju a otjerati kafice i nocni zivot iz tvrdje ??
Danasnji turisti nece biti zadovoljni samo gledanjem kamenja ... mozda tu i tamo kojeg arheologa ... ali od njih par nema turizma.
Tvrdju treba iseliti od stanovnika, dovesti obrtnike, slikare, kipare, kazalisne druzine ... i otvoriti jos restorana i kafica ...
naravno, ne treba ocekivati da ce slikar biti u mogucnosti placati 2000 eura najam katakombe ... nego grad te prostore treba urediti i omoguciti takve sadrzaje. |
|
|
|
|
 |
eseker
Ukupno postova: 649 Lokacija: moja radna soba Spol:  Nebitno
|
Postano: 04.07.2011. 15:21
Naslov:
|
 |
Upravo to, ali tko će to napraviti... |
|
_________________ šorom šajke a niz Dravu čeze  |
|
|
 |
laptop Ukupno postova: 2 Spol:  Nebitno
|
Postano: 05.07.2011. 0:30
Naslov:
|
 |
kad su se vec uslelili u tu tvrdu ti svi silni kafici, skole, pekare itd mogli bi je lijepo izbetonirat, a ne ukopavat. prestala sam davnih dana obuvat stikle van posto si pokidam sve pete na onim gl.. plocicama. meni je ta tvrda opceniti uzas!! |
|
|
|
|
 |
tux
Ukupno postova: 2376 Spol:  Muško
|
Postano: 05.07.2011. 10:14
Naslov:
|
 |
Nisam baš upućen pa ako bi mi netko mogao pojasniti, zašto bi se uopće spuštala Tvrđa za 20cm? Da li je to po bilo čemu logičan potez ili se radi eto kako bi se radilo,pa da još netko uzme para? |
|
|
|
|
 |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Postano: 05.07.2011. 11:19
Naslov:
|
 |
Nisam baš upućen pa ako bi mi netko mogao pojasniti, zašto bi se uopće spuštala Tvrđa za 20cm? Da li je to po bilo čemu logičan potez ili se radi eto kako bi se radilo,pa da još netko uzme para?
|
To je trenutno prioritet nad prioritetima. Stručnjaci žele da vrate Tvrđu u izvorno stanje budući da je u vrijeme povijesne Tvrđe bilo više nezaposlenih nego danas. |
|
|
|
|
 |
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
Postano: 05.07.2011. 12:21
Naslov:
|
 |
francika, danas ti je baš krenulo s komentarima;prvo plivači sad ovo, čekam dalje |
|
|
|
|
 |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Postano: 05.07.2011. 12:31
Naslov:
|
 |
|
|
_________________ U svakom kukolju ima i žita. |
|
|
 |
fear of the dark
Ukupno postova: 1099 Lokacija: iza ćoška Spol:  Nebitno
|
Postano: 05.07.2011. 15:01
Naslov:
|
 |
kad su se vec uslelili u tu tvrdu ti svi silni kafici, skole, pekare itd mogli bi je lijepo izbetonirat, a ne ukopavat. prestala sam davnih dana obuvat stikle van posto si pokidam sve pete na onim gl.. plocicama. meni je ta tvrda opceniti uzas!!
|
Strašna stvar.....kidanje potpetica....
ja se zalažem za to da slijedeći projekt grada bude betoniranje tvrđe pa da primadone bez problema mogu paradirati kroz glupavu Tvrđu......
baš je Tvrđa užas...treba to sve razje*ati....
beš mi sve, svašta majka rodi  |
|
_________________ ......mama zar si lagala kad si govorila da dobro uvijek pobjeđuje
i kad ne znaš kojim putem treba putem ljubavi
i da smo ispred Boga isti svi.......
 |
|
|
 |
 |
|