Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 68463 Spol: Nebitno
|
Danas je u 9 sati na uglu Trpimirove i Vukovarske ponovno vraćen crveni fićo, dio instalacija koju je postavio grad Osijek u ime autora koji skrivaju svoj identitet kao simbol grada Osijeka, simbol građana, poginulih branitelja i civila.
Nakon samo četiri mjeseca od postavljanja legendarnog fiće krov tog automobila već dva puta je bio na ravnanju.
- „Nadamo se da je ovo zadnji puta da ravnamo krov ili radimo bilo kakve popravke. Ljudi ne shvaćaju koji simbol predstavlja ovaj automobil, spomenik svim braniteljima i civilima koji su hrabro stali u obranu našeg grada. Krov fiće bio je toliko udubljen da je bilo potrebno sve ispraviti i presvući debelim slojem gita. Osim toga, krov je pojačan i u unutrašnjosti automobila s željeznom konstrukcijom. Sami troškovi ovog popravka iznosili su oko 4700 kuna“ – rekao je Miljenko Kolobarić, predsjednik gradskog Odbora za branitelje.
Samom predstavljanju nazočio je gradonačelnik Krešimir Bubalo, kao i članovi Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge, te mali broj građana.
Piše & foto: Hrvoje Jurić
Pročitajte i...
[11.11.2011.] Povratak crvenog fiće |
|
|
|
|
|
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
"Sami troškovi ovog popravka iznosili su oko 4700 kuna“ – rekao je Miljenko Kolobarić, predsjednik gradskog Odbora za branitelje.
ŠTAAA??? pet dasaka i metar i pol zavarenog željeza!? i to željezas koje je neko izvukao iza svinjca, čak ni sve cijevi neofarbane nisu jednake.... |
|
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=U2olCKnTVPI |
|
|
|
Vic.Mackey Ukupno postova: 640 Spol: Nebitno
|
divlja deponija za odlaganje glomaznog otpada |
|
|
|
|
|
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
Uskoro će izbori pa treba malo polirati fiću paljenjem voska pred izbore jer konzervatori to nisu u stanju bez angažiranja zidara. |
|
_________________ U svakom kukolju ima i žita. |
|
|
|
aždaha Ukupno postova: 70 Lokacija: os Spol: Nebitno
|
kolobariću, oženio te đuro limar za taj rollbar..... |
|
_________________ TKO S DJECOM SPAVA, POPIŠAN SE BUDI........ |
|
|
|
porezni obveznik
Ukupno postova: 347 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
Nisam imao ništa protiv fiće, al ono što su mogli sklonit je ono lišće, tamo samo što se nestvori humus da nekažem đubre.Pa ako ništa drugo barem za tu priliku. |
|
_________________ ˝Najbolje što se Hrvatskoj moglo dogoditi je privatizacija˝.
Borislav Škegro |
|
|
|
francika
|
Nisam imao ništa protiv fiće, al ono što su mogli sklonit je ono lišće, tamo samo što se nestvori humus da nekažem đubre.Pa ako ništa drugo barem za tu priliku.
|
Ma neće ništa naškoditi jer to će konzervatori rješiti. Nadživit će taj fićo i topove u Tvrđi. Pa ni topove nismo restaurirali 2 puta godišnje, zašto bi onda s Fićom bilo drugačije. Mudraci grada ipak imaju najveće intelektualne dosege, i primjeri takvih dosega se rjetko mogu naći u svijetu. |
|
|
|
|
|
PsychoSoldier
Ukupno postova: 1719 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
koja restauracija... koje majstorsko rjesenje... pa ja koji pojma nemam o mehanicarstvu i radu s alatom bi to bolje izveo... PREJADNO, ZALOSNO... nekad se stvarno iznenadim ljudskog gluposcu
inace ne volim kada se nesto redovno pljuje i dezurne pljuvace po portalu ali sam morao ovako reagirati :/ |
|
|
|
|
|
mučki provokator
Ukupno postova: 135 Lokacija: soba Spol: Muško
|
Predlažem organiziranje akcije i skupljanje sredstava pa da se fići zatamne stakla. Ako ostane šta novaca možemo mu kupiti i alu felge |
|
|
|
|
|
francika
|
Predlažem organiziranje akcije i skupljanje sredstava pa da se fići zatamne stakla. Ako ostane šta novaca možemo mu kupiti i alu felge
|
Nije to dobar prijedlog. Bolje da natrpamo plišane medvjediće unutra i Marlboro, pa za 5 kuna navodiš dizalicu i grabiš poklon, kao na kirvaju. Znaš da djeca to više vole, a to bi potaklo i pedofilski i klerski turizam. |
|
|
|
|
|
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol: Muško
|
Po meni su tu dvije činjenice bitne:
1. do ovog svega ne bi došlo da nema neodgovornih roditelja (da ne kažem majmuna) čija su djeca uništila fiću
2. ovo s fićom nažalost postaje lakrdija. Do sada sam energično bio ZA ovu instalacija (isključivo kao inat raznoraznim srbočetnicima i njihovim simpatizerima), ali imam i ja određeni prag tolerancije. 4700 kn platit za onako odvratno navarene 3 šipke (iz svinjca kako je neko rekao) i 5 dasaka pokupljenih također iz svinjca?? A sve zato da bi Glavaševi sektaši mogli okolo paradirat u šokačkim šeširima? Ne hvala! |
|
|
|
|
|
markonato Ukupno postova: 380 Spol: Nebitno
|
Cijevi idealno pristaju uz presvlake, sigurno se o tome razmišljalo kada su ih stavljali ova unutrašnjost fiće me podsjeća na A je to, mada mislim da bi i njih dvojica to bolje obavili |
|
|
|
|
|
mučki provokator
Ukupno postova: 135 Lokacija: soba Spol: Muško
|
Po meni su tu dvije činjenice bitne:
1. do ovog svega ne bi došlo da nema neodgovornih roditelja (da ne kažem majmuna) čija su djeca uništila fiću
2. ovo s fićom nažalost postaje lakrdija. Do sada sam energično bio ZA ovu instalacija (isključivo kao inat raznoraznim srbočetnicima i njihovim simpatizerima), ali imam i ja određeni prag tolerancije. 4700 kn platit za onako odvratno navarene 3 šipke (iz svinjca kako je neko rekao) i 5 dasaka pokupljenih također iz svinjca?? A sve zato da bi Glavaševi sektaši mogli okolo paradirat u šokačkim šeširima? Ne hvala!
|
@Francika, dobar prijedlog
Svima nama koji smo rođeni u osijeku i odrasli smo tu crveni fićo znači nešto i tu nema govora. Ali ne ovako ružno, nekvalitetno, bezveze, nakaradno i bez savjetovanja sa strukom. Ovo je čisto skupljanje političkih bodova. I dokle ćemo više o ratu, gori smo od partizana. Treba se okrenuti budućnosti a mi se još uvijek furamo na rat a tako će biti dok god nam u gradu postoje kolobarići i slični. Njemu je baš dobro došao ovaj rat... |
Zadnja promjena: mučki provokator; 12.11.2011. 14:16; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
2. ovo s fićom nažalost postaje lakrdija. Do sada sam energično bio ZA ovu instalacija (isključivo kao inat raznoraznim srbočetnicima i njihovim simpatizerima), ali imam i ja određeni prag tolerancije. 4700 kn platit za onako odvratno navarene 3 šipke (iz svinjca kako je neko rekao) i 5 dasaka pokupljenih također iz svinjca?? A sve zato da bi Glavaševi sektaši mogli okolo paradirat u šokačkim šeširima? Ne hvala!
|
pa nije samo ta sipka ugradjena.
ravnali su krov, a mislim da su morali i lakirati.
tak da ja ne vidim sta se vi toliko pjenite za 5000 kn ??? ... mene samo bojanje branika kod dundovica dodje 2000.
meni tih 5000 nije puno love. |
|
|
|
|
|
oftopik
Ukupno postova: 431 Spol: Nebitno
|
hahahhaahaha koje pojačanje! u skladu je sa cijelom "instalacijom" |
|
|