Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Grad postao vlasnik cesta, parkova, dvorana, škola...

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 69307
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.04.2012. 13:21 
Naslov:  Grad postao vlasnik cesta, parkova, dvorana, škola...
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Grad Osijek danas je i službeno, "po papirima" vlasnik većine zemljišta za gospodarske i poslovne zone, cesta, parkirališta i biciklističkih staza, grobalja, zgrada osnovnih škola, dvorana i igrališta...

U praksi, i prije lipnja 2009. godine kada je na čelo gradske uprave stigao diplomirani ekonomist i bivši bankar, Krešimir Bubalo, sve se to smatralo vlasništvom Grada. No, u naravi nije bilo tako - nesređene poslovne knjige, neriješeni imovinsko-pravni odnosi, nenaplativa potraživanja kojima se pumpa bilanca... i uz sve to pasivnost nadležnih službi. Sjetimo se samo dva primjera iz nedavne prošlosti; kad je 1. siječnja 2011. na snagu stupio Zakon o upravljanju državnom imovinom, stambeni fond Grada u trenutku se smanjio za 551 tzv. privatizacijski stan - samo zato što ih Grad nije, dok je mogao, upisao u vlasništvo. Obrnuti slučaj je onaj Retfalačkog groblja gdje je Ukop godinama pokapao ljude na tuđem zemljištu. Od početka Bubalova mandata, pak, u Kuhačevoj 9 na snazi je nekoliko krilatica; "agresivna naplata", "upis imovine", "čišćenje poslovnih knjiga"...

Rezultat se vidi na završenoj inventuri za 2011. godinu - imovina Grada s posljednjim danom prošle godine iznosila je 2,119 milijardi kuna. Prije dvije i pol godine ranije bila je 1,366 milijardi kuna. Što se dogodilo? U svoju imovinu Grad je upisao sve parkove, ceste, zemljišta... Primjerice, 2009. samo upisom zemljišta imovina Grada povećala se za 86,5 milijuna kuna, te sportskih objekata (Zrinjevac, Pampas...) za 58,4 milijuna kuna... Samo prošle godine upisom vlasništva nad cestama, parkiralištima i trgovima imovina se povećala za više od 32 milijuna kuna.

- Sve je to trebalo učiniti mnogo ranije, no nije se vodila briga. Grad ne bi izgubio toliko stanova da je na vrijeme uknjižio svoju imovinu. Inzistiram da se u poslovnim knjigama evidentira što je naše jer čim nije evidentirano znači da se nije na kvalitetan način gospodarilo. To prouzročava i brojne probleme; npr. događalo se da ne možemo u rekonstrukciju ceste zato što dokumentacija nije uredna - kaže Bubalo - te zaključuje kako se i dalje čisti bilanca Grada.

Tekst: Mario Mihaljević/Glas-Slavonije.hr
Foto: Samir Kurtagić/Foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
rafa

Ukupno postova: 358
Spol: Muško Muško
Zabranjen pristup
Post Postano: 12.04.2012. 14:22 
Naslov:  

Dali je to sindrom Siska??? Stavi hipoteku na gradsku zemlju i dizi kredite u bankama??Ako to radis Bubalo onda te treba za jaja objesit tamo u Baranji gdje zajedno sa tatom pravis seosko imanje i motel.

vjevevica

Ukupno postova: 72
Post Postano: 12.04.2012. 14:32 
Naslov:  

rafa je napisao/la:
i gdje zajedno sa tatom pravis seosko imanje i motel.

jbt,ti sve znaš ,di ,ko, šta ,s kim Laughing (maloprije sam čitala o vlasniku p.pana,pa primjetih Wink )

ilija

Ukupno postova: 389
Post Postano: 12.04.2012. 14:35 
Naslov:  

Pitam se kome li je pogodovalo da se ti stanove zaborave upisati...

Ukupno postova: 6403
Upozorenja : 1
Post Postano: 12.04.2012. 16:05 
Naslov:  

vjevevica je napisao/la:
jbt,ti sve znaš ,di ,ko, šta ,s kim Laughing (maloprije sam čitala o vlasniku p.pana,pa primjetih Wink )

Sreća naša pa ne zna previše osijek031.com smile

Ukupno postova: 252
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 12.04.2012. 16:05 
Naslov:  

super..sad sve možete prodati i ukrasti još više novaca Smile

Ukupno postova: 149
Post Postano: 12.04.2012. 17:42 
Naslov:  

ilija je napisao/la :
Pitam se kome li je pogodovalo da se ti stanove zaborave upisati...

Samo su prešli u vlasništvo države...

rafa

Ukupno postova: 358
Zabranjen pristup
Post Postano: 12.04.2012. 18:41 
Naslov:  

Frost je napisao/la:
vjevevica je napisao/la:

Znam ja previse sta se desava u ovom gradu mafije,lopova,ratnih hijena..i kad cujem nesto novo smuci mi se..zato bolje i nepisat sve..

lehi
Ukupno postova: 1463
Post Postano: 12.04.2012. 21:31 
Naslov:  

Treba pisati i pričati o svemu što više informiranja treba ljudima, kako se kaže samo -kritikom do boljeg sutra-

krmak

Ukupno postova: 151
Zabranjen pristup
Post Postano: 13.04.2012. 0:23 
Naslov:  

rafa je napisao/la:
Frost je napisao/la:
vjevevica je napisao/la:

Znam ja previse sta se desava u ovom gradu mafije,lopova,ratnih hijena..i kad cujem nesto novo smuci mi se..zato bolje i nepisat sve..

treba ih svakodnevno pljuvati.ovo je demokratsko društvo gdje svako ima pravo glasa i javno izrećiu svoje mišljenje.
mi smo građani ovoga grada i mi se moramo složno ujediniti i razbucati Herceg.bandu i ostale pis of šitove.vratiti izgubljeni dignitet i rejting Slavoniji kao što je imala prije ustoličenja jednog od najvećih hoštaplera na ovome području.....
ne dao Bog da ponovo dobiju vlast,pa onda je ovaj grad zaista u klincu!
mladi su pobjegli koji su mogli...u grad je pristiglo tisuće dođoša iz Vojvodine i Herc.krša....neznaš koji su gori ! kupili su radna mjesta,ustoičili se u viječničkim i nnadzornim foteljama i pozapošljavali neškolovanu i nesposobnu rodbinu.....
fuj fuj fuj.....molim te Bože,razbucaj tu bandu...Smile

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 13.04.2012. 6:35 
Naslov:  Re: Grad postao vlasnik cesta, parkova, dvorana, škola...

Redakcija 031 je napisao/la :

U praksi, i prije lipnja 2009. godine kada je na čelo gradske uprave stigao diplomirani ekonomist i bivši bankar, Krešimir Bubalo

Bivši bankar!? Nemoj me batje. Što ti Mihaljeviću, režimski novinaru, točno podrazumijevaš pod pojmom 'bankar'? Za mene pojam 'bankar' predstavlja osobu koja je (su)vlasnik banke, član njezine uprave ili netko tko sudjeluje u kreiranju poslovne politike iste. Dakle, top menadžment.
Nije primjereno svakog šalterskog službenika ili bilo kojeg drugog bankarskog činovnika nazivati bankarom, pa čak i u ortodoksno prodrinovačkom Glasu.

fatalni_cevap

Ukupno postova: 541
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.04.2012. 2:02 
Naslov:  

mozda nije prava tema za moje pitanje, al da ne otvaram 2...
zanima me kome se javiti ako zelimo ukazati na zamjenu pokidanih(istrulih) golova na nogometnom igralištu sa novim golovima. hvala

Ukupno postova: 2791
Post Postano: 15.04.2012. 11:23 
Naslov:  

fatalni_cevap je napisao/la :
mozda nije prava tema za moje pitanje, al da ne otvaram 2...
zanima me kome se javiti ako zelimo ukazati na zamjenu pokidanih(istrulih) golova na nogometnom igralištu sa novim golovima. hvala

Ovdje imaš telefone i adrese na koje se možeš obratiti, ako si iz Osijeka.

Skoči u forum: