Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 69827 Spol:  Nebitno
|
 U prvih šest mjeseci ove godine u Osijeku je ukradeno 40-ak posto više bicikala nego u istom razdoblju prošle godine, doznaje novinar Glasa Slavonije iz PU osječko-baranjske. Konkretno, u prvoj polovini prošle godine ukraden je 141 bicikl, a ove godine ta se brojka popela na 202 bicikla. U policiji ističu i kako je lani značajno povećanje krađa zabilježeno u srpnju i kolovozu pa se i ove godine može očekivati dodatni rast broja krađa u iduća dva mjeseca.
- Najviše se krade iz zgrada, pogotovo onih koje se ne zaključavaju, a jedina prava zaštita je bicikle spremiti i ne držati u ulazima. Iako bilježimo povećanje broja krađa, ne možemo govoriti o nekim organiziranim skupinama profesionalnih lopova. To su još uvijek sitne krađe i pojedinci koji koriste priliku kada im se ona pruži - kaže Marko Ćaleta iz PU osječko-baranjske.
Iako mnogi još misle kako se policiju i ne isplati zvati, dio bicikala ipak se pronađe, a fotografije pronađenih bicikala mogu se naći na web stranicama PU osječko-baranjske www.osjecko-baranjska.policija.hr.
Da je lopovima teško stati na kraj govori i podatak da je u nedjelju na Europskoj aveniji u Osijeku uhvaćen 33-godišnjak iz Šodolovaca koji je pijan vozio ukradeni bicikl. Lopov iz Šodolovaca otprije je poznat policiji, a u svom dosjeu ima više od deset krađa bicikala. Zanimljivo je i da je bicikl kojim je upravljao ukrao samo 20-ak minuta prije nego su ga zaustavili policajci.
- Kradu se najviše bicikli vrijednosti do 1.000 kuna, ali ima i onih mnogo vrjednijih. Građanima savjetujemo da paze gdje ostavljaju svoje bicikle kako bi prevenirali eventualnu krađu - kažu u PU osječko-baranjskoj.
Tekst: I. Sekol/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv 031 |
|
|
|
|
 |
Provokator
Ukupno postova: 1500 Lokacija: US and A Spol:  Muško

|
auuuu šanse za zatvor su im minimalne |
|
_________________ ... za bunt je potreban um |
|
|
 |
machor Ukupno postova: 315 Spol:  Muško
|
dokle nam je god policija takva kakva je (čitaj glupa i neobrazovana), biti će toga sve više. Iz zgrade Siemensa u županijskoj svaku drugu večer se ukrade bicikli, lopov prođe pored njih, jer oni žderu kebap u budici pored, oni ga ne vide. Kad im se krađa prijavi, oni spuste cijenu bicikla ispod tisuću kuna, kako bi im se olakšao zapisnik. Dečko iz uhvate u krađi bicikla, potuče sa s njima, polcija praktički ništa, vec svi znaju tko krade, ali ih ni to ne zanima.
Nisu svjesni koliko toga mogu riješeiti kroz te krađe bicikala, ista ekipa krade po bazenima i dravi preko dana.
Ali sve dok imamo policiju koja pokušava pljačkaša pošte uhvatiti na način da sjedi u označemo policijskom autu cijel dan pred ulazom od te pošte, jadni smo mi svi skupa. |
|
|
|
|
 |
PunoIme Ukupno postova: 22 Spol:  Nebitno
|
dokle nam je god policija takva kakva je (čitaj glupa i neobrazovana), biti će toga sve više. Iz zgrade Siemensa u županijskoj svaku drugu večer se ukrade bicikli, lopov prođe pored njih, jer oni žderu kebap u budici pored, oni ga ne vide. Kad im se krađa prijavi, oni spuste cijenu bicikla ispod tisuću kuna, kako bi im se olakšao zapisnik. Dečko iz uhvate u krađi bicikla, potuče sa s njima, polcija praktički ništa, vec svi znaju tko krade, ali ih ni to ne zanima.
Nisu svjesni koliko toga mogu riješeiti kroz te krađe bicikala, ista ekipa krade po bazenima i dravi preko dana.
Ali sve dok imamo policiju koja pokušava pljačkaša pošte uhvatiti na način da sjedi u označemo policijskom autu cijel dan pred ulazom od te pošte, jadni smo mi svi skupa.
|
Auuuuu.....evo još jednog dežurnog "pametnjakovića". Dječače napaljeni....idi papaj griza i na pavanje. Glup si ko točak. Ako imaš kakav pametan prijedlog kako riješiti krađe..onda reci....ali očito samo baljegaš i trolaš okolo . |
|
|
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Pozdravimo i predstavnika zakona...
Vidi se da je čovjek stručnjak za odnose sa javnošću, mir i nenasilnu komunikaciju.  |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
|
|
|
 |
essek031
Ukupno postova: 168 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
http://www.bikemyday.com/2012/04/26/zatekao-ih-u-kradi-bicikla/
Pogledajte dolje u komentarima ima link na Facebook.
Taj krade bicikle i još puno toga. Cuo sam da od njega mozes naruciti sta zelis po duplo manjoj cijeni. Recimo zelis bocu jagera, on ti ju donese po 40 kn. A glavni pomagac mu je njegov brat. To policija zna samo sto ih ne moze ili ne zeli uhvatiti... A i ako ih uhvati, šta im moze, ako ukradena vrijednost nije preko 1000 kn, mislim da nema kaznene odgovornosti. A koliko sam nacuo da se i drogiraju, a mozebitno i dilaju, e pa tu bi mogli vec nesto... |
|
_________________ Acta, non verba! |
|
|
 |
|
Nema se smisla truditi, vidiš da je na ovome portalu prisutan samo jedan predstavnik zakona pod nickom Punoime (i to baš onaj neobrazovani, sa rječnikom ne većim od 100 riječi, od toga je 50-tak psovki, a ostatak spada u nesuvisle i neartikulirane zvukove, koje su više odlika primata).
Njegova "radna" smjena je završila točno u 22:00h, dakle, njegov sljedeći odgovor očekuj negdje sutra oko 16h, (valjda će tada doći na posao) naravno ukoliko ne bude imao važnijih poslova - spavanje u autu na mjestu za invalide i to po svoj prilici na suncu jer mu u večernjoj školi nisu objasnili razliku.
Opaska, točak za tebe može biti glup, ali sam točak je toliko svrhovit i toliko je unprijedio civliizaciju da mi je zapravo čast kad mi tako nešto napišeš, jer je vidljivo da tvoje postojanje nema promil svrhovitosti i doprinosa društvu u kojem živiš, dok moje po tvojim riječima ima. |
|
|
|
|
 |
123456
Ukupno postova: 1794 Lokacija: Prostor-vrijeme je relativno Spol:  Muško
|
Lopove se jednostavno može uhvatiti ako se na par mjesta u gradu postave "mamci" koje će dva policajca motriti iz obližnje birtije... Jednostavno, jeftino i efikasno. Šteta je jedino što tu ideju nitko neće provesti jer ne puni državni proračun kao vožnja bez reflektirajućeg prsluka, vožnja pločnikom po Čepinskoj i slične kriminalne radnje koje su policiji na vrhu liste prioriteta... |
|
_________________ Znam da ništa ne znam! |
|
|
 |
PunoIme Ukupno postova: 22 Spol:  Nebitno
|
Hahahahhaa.........ybt....koji likovi.......hahahaaa......Yebiga,nisam se stigao javiti poslije 22,00..pa eto sada se javljam.Vidim da ste jaki na riječima pa se ne želim sa vama više prepirati ( ipak vam ja nisam dorastao ).Većernja škola kažeš.......hahhhahaaa........stvarno ste legende.
Treba i nešto raditi..a ne samo klafrati ovdje....  |
|
|
|
|
 |
Provokator
Ukupno postova: 1500 Lokacija: US and A Spol:  Muško

|
Podsjećam... Ljudi koji su uhvaćeni u Nemetinu sa 300+ ukradenih bicikala, nakon dužeg rada policije, dakle ljudi su uložili svoj trud u to da ih nadju, koliko god to vi omalovažavali, ugl. isti ti danas hodaju slobodno zbog neefikasnosti sudstva. Sve se uvijek vrti oko jednog te istog, a to je pravosudje, pravosudje i pravosudje ! |
|
_________________ ... za bunt je potreban um |
|
|
 |
mučki provokator
Ukupno postova: 135 Lokacija: soba Spol:  Muško
|
Podsjećam... Ljudi koji su uhvaćeni u Nemetinu sa 300+ ukradenih bicikala, nakon dužeg rada policije, dakle ljudi su uložili svoj trud u to da ih nadju, koliko god to vi omalovažavali, ugl. isti ti danas hodaju slobodno zbog neefikasnosti sudstva. Sve se uvijek vrti oko jednog te istog, a to je pravosudje, pravosudje i pravosudje !
|
Potpisujem.
Imao sam 4 provale na gradilište. Dvije ekipe je policija uhvatila i obje su dobile uvjetne kazne. Dva debila su priznala 40 provala i sutkinja im ladno da uvjet
Za drugu dvojicu se osobno zauzeo inspektor iz policije (valjda mu drukaju). Rekao mi lik kada me vidio da mi preporuča da ih ne diram. Ni dan danas mi nije jasno zašto su mu to bile prve riječi dok smo se rukovali.
Mnogo toga se zna u ovom gradu ali slabo tko djeluje. Uglavnom, tjeraju ljude da sami reagiraju i rješavaju probleme a onda ih gaze više nego te lopove, klošare i šljam...
U americi je jasno regulirano zakonom: ometaš tuđi posjed, metak u čelo...a kod nas lopovčini ne smiješ ni šamar opaliti. |
|
|
|
|
 |
 |
|