Točno tri godine nakon što je
velikim koncertom u Osijeku prikupljeno gotovo
tri milijuna kuna u humanitarnoj akciji "
Daj 5” za proširenje, uređenje i osuvremenjivanje prostora Odjela intenzivnog liječenja djece KBC-a Osijek, čini se da bi cilj akcije mogao biti realiziran.
Naime, novo ravnateljstvo osječke bolnice najavljuje kako će s uređenjem Pedijatrije
konačno krenuti ove jeseni, a upravitelj fundacije “
Milo moje”,
dr. Igor Berecki, napominje da se s prethodnim ravnateljem “
nije uspio kliknuti”, pa Klinici za pedijatriju nikada nije ustupljen neophodni prostor koji bi uredili za ovu namjenu.
- Do sada smo od novca kupili neke stvari koje ne zahtijevaju novi prostor, a to su tri velika i četiri manja monitora za praćenje vitalnih funkcija u djece, nešto računalne opreme, te smo financirali dodatnu edukaciju vezanu uz hitna stanja za 28 sestra i 14 liječnika. Tvrtka IGH je načinila i projekt za uređenje prostora, a s Plivom smo dogovorili opremanje soba, ali meni je zapravo strašno neugodno što još uvijek nismo napravili ono zbog čega je akcija pokrenuta, a to je proširenje i obnova prostora za intenzivnu njegu djece. Obećan nam je prostor u prizemlju, gdje je sada neurološka ambulanta, ali za sada sve stoji i ja se nadam da će nova uprava pomoći da sve napokon realiziramo - kaže
dr.Berecki.
Galerija 031: 'Daj 5' - humanitarni koncert
[Foto: Daniel Antunović, Igor Košćak][10.12.2009. Trg Ante Starčevića]
Recimo i da iz fundacije “
Milo moje” napominju kako o prikupljenom novcu brine neovisna revizorska kuća, a poslovanje je već dva puta provjerila i državna kontrola. U Fundaciji objašnjavaju da je, od prikupljena gotovo
tri milijuna kuna, oko
800.000 kuna u startu otišlo na troškove oko organizacije koncerta, milijun kuna stavljeno je na vezanu štednju, dok je drugi milijun potrošen za spomenutu opremu i edukaciju osoblja.
Svu djecu smjestiti na intenzivnu pedijatriju!
Na
Pedijatriji imaju još sjajnih ideja. “
Novi cilj nam je proširiti djelovanje dječje intenzivne, i to tako da sva djeca koja su u KBC-u podlegnuta operativnim zahvatima budu smještena upravo na ovaj odjel. Sada neko dijete koje se operira, naprimjer, na ORL-u mora nakon operacije ležati u sobi s odraslima. Želimo da sva djeca prije operacije i nakon operacije budu smještena na intenzivnu na Pedijatriji, što je mnogo primjerenije i što je slučaj u svim zapadnim zemljama svijeta”, kaže
dr. Berecki.
Autorica:
Nefreteta Zekić Eberhard/
Glas-Slavonije.hr
Pročitajte i:
Akcija “Daj 5”: Tri milijuna kuna za najbolesniju djecu stoji na računu!
Daj 5! - skupljeno tri milijuna kuna - akcija se nastavlja do svibnja 2010. [galerija 031]