Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ne bude li dogovora, mljekari će podijeliti mlijeko ljudima na farmama ili proliti po njivama!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 69051
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.10.2012. 12:50 
Naslov:  Ne bude li dogovora, mljekari će podijeliti mlijeko ljudima na farmama ili proliti po njivama!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Proizvođači mlijeka u ponedjeljak će prestati isporučivati mlijeko sa svojih farmi otkupljivačima, odlučili su na sastanku u Terezinom Polju kod Virovitice predstavnici Saveza udruga proizvođača mlijeka Republike Hrvatske i sedam županijskih udruga.

Glasnogovornik Saveza udruga proizvođača mlijeka Nedjeljko Babić izjavio je da su mljekari jedinstveni u odluci da mlijeko neće predati otkupljivačima dok mu cijena ne bude 4 kune i 5 lipa po litri.

- Mi se nadamo da će druga strana i treća strana i prerađivači i Ministarstvo poljoprivrede, prihvatiti naše uvjete i da ćemo dijalogom naći rješenje i da neće biti dulje obustave - naglasio je Babić.

Antun Laslo, predsjednik Stožera za obranu cijene mlijeka, koji su mljekari osnovali na današnjem sastanku, kazao je da će farmeri s mlijekom ponuditi svoje mještane i prijatelje.

- Grehota je baciti ono što si mukom stekao, a mi ga s mukom proizvodimo, onda je bolje podijeliti ga ljudima na farmama jer zakonski javno ne smijemo dijeliti, a ako ne bude bilo odaziva onda ćemo ga proliti po njivama - kazao je Laslo.

Procijenio je da će na na farmama sutra ostati oko milijun litara mlijeka. Problem zbog kojeg farme u Hrvatskoj zatvaraju svoja vrata počeo je u veljači ove godine kada su prerađivači mlijeka smanjili cijenu s 2 kune i 65 lipa na, kako je rekao Laslo, sramotno nisku cijenu koja u većini slučajeva ne prelazi 2 kune i 9 lipa i s kojom proizvođači mlijeka posluju s gubicima. Komentirajući izjavu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine da nema prostora za povećanje cijene mlijeka Laslo je ministru zamjero da tako olako govori kako se cijena mlijeka ne može podići, a za cijene struje, plina, goriva se nikoga ne pita kada poskupljuju.

- Dosta nam je ministrovih obmana i laži, sutra obustavljamo isporuku mlijeka u cijeloj Hrvatskoj - u ime svih proizvođača mlijeka poručuje tajnik Zajednice Udruga seljaka Slavonije i Baranje, Stanko Zdravčević.

- To znači da za nekoliko dana neće biti mlijeka na policama trgovina, ali više nemamo drugog rješenja ako želimo opstati!

Tekst: radioosijek.hrt.hr
Foto: Foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
hmmm
Ukupno postova: 30
Post Postano: 22.10.2012. 19:53 
Naslov:  

Eto mogli ste podjeliti sirotinji pa da još više senzibilirate javnost sa vašim problemima no očigledno je lakše proliti mljeko. Baš mi se živo fučka sad za vaše probleme jer onoliko koliko pijem mljeko dobro mi i uvozno a i nije mađa daleko!

zen031
Ukupno postova: 1236
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.10.2012. 22:47 
Naslov:  

hmmm je napisao/la :
Eto mogli ste podjeliti sirotinji pa da još više senzibilirate javnost sa vašim problemima no očigledno je lakše proliti mljeko. Baš mi se živo fučka sad za vaše probleme jer onoliko koliko pijem mljeko dobro mi i uvozno a i nije mađa daleko!

""Grehota je baciti ono što si mukom stekao, a mi ga s mukom proizvodimo, onda je bolje podijeliti ga ljudima na farmama jer zakonski javno ne smijemo dijeliti, a ako ne bude bilo odaziva onda ćemo ga proliti po njivama" - kazao je Laslo. "

Jesu prolili mlijeko?

anakonda

Ukupno postova: 6288
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 23.10.2012. 8:15 
Naslov:  

hmmm je napisao/la:

...čitanje s razumijevanjem smo preskočili u školi?...osim tebe, u ovoj državi živi i još jedan određeni broj stanovnika kojima je mlijeko važna stavka u životu, tako da se lijepo vidi po vijestima da su ljudi jučer u kantama nosili besplatno mlijeko kućama.....

Ukupno postova: 2664
Post Postano: 23.10.2012. 9:44 
Naslov:  

Carobnica

Ukupno postova: 599
Post Postano: 23.10.2012. 12:00 
Naslov:  

Gdje se sve dijeli mlijeko?

Post Postano: 23.10.2012. 12:06 
Naslov:  

...samo po farmama i to malih proizvođača....

Ukupno postova: 599
Post Postano: 23.10.2012. 12:21 
Naslov:  

Da, tako su rekli, ali zna li netko najbližu Osijeku?

Ne mislim se ogrebati za besple mlijeko (ubost će se nešto Smile), nego mi se sviđa Mala Muu pa bih i ovo voljela probati.

Post Postano: 23.10.2012. 12:39 
Naslov:  

...nemam pojma, zapravo koje su male farme oko Osijeka - znam da Žito ima Malu Branjevinu, a da Antun Laslo ima farmu u Satnici Đakovačkoj....

Post Postano: 23.10.2012. 14:17 
Naslov:  

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 23.10.2012. 14:27 
Naslov:  

PEGY je napisao/la: http://www.poslovni.hr/domace-kompanije/zito-uvozi-1000-krava-iz-kanade-94033
Vijest stara 4 godine. Smile

Bio je dogadjaj za pamcenje u nasoj zajednici! Krave u avionu! Nevidjeno!
http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=15701

Post Postano: 23.10.2012. 15:49 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:

Vijest stara 4 godine. Smile

Bio je dogadjaj za pamcenje u nasoj zajednici! Krave u avionu! Nevidjeno!
http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=15701

4 godine u životu jedne farme tek je početak

MissTake

Ukupno postova: 8773
Post Postano: 23.10.2012. 16:09 
Naslov:  

sve ovo se radi da bi se uništio Hrvatski seljak i da bi se još više uvozilo iz EU ... na kraju cijele ove priče bit će kako kažu gospoda europejci... a zatvaranje farmi i klanje krava će se samo prolongirati ...

SVI SMO MI VUCO

Skoči u forum: