Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Vozač bivšega gradonačelnika stavio stare gume na službeno vozilo

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 69827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.07.2013. 13:37 
Naslov:  Vozač bivšega gradonačelnika stavio stare gume na službeno vozilo
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Samo je veliko vozačko iskustvo i profesionalna smirenost službenog vozača Grada, Darka Bokuna, spasila živote i zdravlje zamjenika osječkoga gradonačelnika, Denisa Ambruša i pročelnika UO za društvene djelatnosti, Dražena Alerića, kada im je na putu za Zagreb pri brzini od 160 km/h na službenom vozilu eksplodirala prednja lijeva guma. I premda su nove gume kupljene prije nepuna tri mjeseca, osječki čelnici bili su zatečeni kada su vidjeli da prednje gume na automobilu potječu iz 2009., a stražnje iz 2010. godine.

- Automobil je odjednom zaplesao i počeo podrhtavati. Vidio sam u lijevom retrovizoru dim, otpustio gas i čvrsto držao volan te lagano pritiskao kočnicu dok nisam smirio vozilo na zaustavnom traku. Imali smo sreće što je promet na autocesti slab i nikoga nije bilo u blizini - rekao je Bokun, kojemu je u četvrtak ujutro prvi put eksplodirala guma otkad posljednjih dvadesetak godina vozi gradske oce.

Uzbuđeni, ali i sretni što je sve dobro prošlo, sva trojica izišla su iz vozila pogledati što se dogodilo. Uslijedio je novi šok kada su na iskidanoj gumi vidjeli da je, kao i prednja desna, starija od tri i pol godine, dok su dvije stražnje bile mlađe tek nekoliko mjeseci, no već prilično istrošene.

- Ne razumijem da se netko na takav način poigrao našom sigurnošću - rekao je Alerić te ispričao kako su odmah mobitelom provjerili kada su na Renaultu laguni, kojim su upravo putovali, posljednji put zamijenjene gume.

Ostali su zatečeni saznavši da su nove Continental gume stavljene 3. svibnja, neposredno uoči lokalnih izbora. Budući da su i prošle godine na tom automobilu gume mijenjane najmanje dva puta, zatražili su istragu otkud na službenom vozilu stare gume, kada se svakih nekoliko mjeseci kupuju i postavljaju nove.

Pregledom računa u Službi za zajedničke poslove utvrđeno je da je posljednje četiri godine za kupnju automobilskih guma Grad izdvojio približno 350.000 kuna! Posljednji put gume su plaćene 9.480 kuna, a one kupljene u travnju 2012. stajale su 9.925 kuna. Za mandata gradonačelnika Krešimira Bubala gume su uvijek kupovane kod istog dobavljača – Prokš company d.o.o., a robu je preuzimao Bubalov osobni vozač kojega je postavio za šefa voznog parka, Ronald Pavošević. Bubalo ga je sa sobom poveo iz Županije, kada je prije četiri godine funkciju župana zamijenio gradonačelničkom.

Grad je odmah nakon incidenta s prsnućem gume angažirao prometnog vještaka kako bi se vjerodostojno utvrdile sve relevantne okolnosti, ne samo o starosti i istrošenosti guma na Renaultu laguni, nego i o servisima te održavanju drugih vozila i nabavkama dijelova za potrebe gradskog voznog parka.

Otkako je za gradonačelnika došao Ivica Vrkić, Ronald Pavošević više ne vozi službena vozila. U vrijeme nemilog događaja u četvrtak bio je na godišnjem odmoru, no odmah se vratio na posao i neslužbeno ponudio sporazumni raskid radnog odnosa.

Tekst: Goran Flauder
Foto: Tportal

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
burex
Ukupno postova: 149
Post Postano: 29.07.2013. 13:45 
Naslov:  

Koliko je ono ograničenje brzine na autoputu? ja se ne bi hvalio da sam vozio 160 km/h...

Osječki kroničar
Ukupno postova: 31
Post Postano: 29.07.2013. 13:45 
Naslov:  

Jurio 160 km/h i još se hvali time. Koliko znam to je prekršaj! Ili za njih (političare) vrijede druga pravila.
Treba prvo provjeriti jesu li gume stare 4 godine ili je samo proizvodnja 2009., a kupljene su ove godine. Ja sam kupio prošle godine gume s proizvodnjom iz 2008., ali su bile nove. Navodno, ako se dobro skladište, do montiranja mogu stajatti 5, a neke i 7 godina.

porezni obveznik

Ukupno postova: 347
Post Postano: 29.07.2013. 13:57 
Naslov:  

Ne sumnjam da su lovu krali i na nabavi nepostojećih guma i svega što se moglo ukrasti, jel tako oni rade, ipak sve te stranačke vojnike se mora nekako isplačivati. Ovoga što ih je vozio tom brzinom treba kazniti ako se utvrdi da je vozio tom brzinom.

silence

Ukupno postova: 1135
Post Postano: 29.07.2013. 13:58 
Naslov:  

Treba znati čitati oznake sa guma.
http://www.4gume.com/o-gumama/oznacavanje/

anonimac
Ukupno postova: 14
Post Postano: 29.07.2013. 13:58 
Naslov:  

Počele su isplivavati svinjarije regionalnih poštenjačina.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
sugaos
Ukupno postova: 40
Post Postano: 29.07.2013. 14:16 
Naslov:  

Moraju se namiriti i potrčkala. Možda treba i njihovu imovinu preispitat.

mucenik2306
Post Postano: 29.07.2013. 14:30 
Naslov:  

4 X polovna guma = 1200
9480 : 1.22 = 7770
7770 - 1200 = 5570

E sada to treba pomnoziti s sluzbenim autima pa da vidis koliko se moze ukrasti na obicnim gumama!

Doslovce koliko je kostala predizborna kapanja od Bubala! Puj lopovi jedni!

tamna strana

Ukupno postova: 3515
Spol: Muško Muško
Post Postano: 29.07.2013. 14:58 
Naslov:  

nakon perilice...ovo sa gumama me ništa ne cudi

btw...hoce li institucije pravde...kazniti vozaca koji vozi 160 km/h po autoputu?

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
mucenik2306
Post Postano: 29.07.2013. 15:10 
Naslov:  

tamna strana je napisao/la:

btw...hoce li institucije pravde...kazniti vozaca koji vozi 160 km/h po autoputu?

Ljudi jeste li vi normalni??? Ovdje se krada dogada a vi o prekoracenoj brzini pricate?!

borisk1

Ukupno postova: 190
Post Postano: 29.07.2013. 15:13 
Naslov:  

Jeste se svi obrušili na "svemirsku" brzinu od 160 km/h. Baš me zanima tko se na auto-putu vozi neprestano 130 km/h, ja sigurno ne, a vjerujem i velika većina ovih dušebrižnika.
Možemo biti sretni što nisu ostavili glavu na toj cesti.
Tko bi za to odgovarao i platio kaznu?

burex
Ukupno postova: 149
Post Postano: 29.07.2013. 15:14 
Naslov:  

Gle krađa još nije dokazana(kao i milijun puta do sada) kad se dokaže neka se kazni odgovorna osoba/osobe, a za brzinu je rečeno da je toliko voženo, sami oni su se pohvalili... toliko o inteligenciji nekih

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: Loše  
Pukli Diogen
Ukupno postova: 129
Post Postano: 29.07.2013. 15:17 
Naslov:  

mucenik2306 je napisao/la:
tamna strana je napisao/la:

Ljudi jeste li vi normalni??? Ovdje se krada dogada a vi o prekoracenoj brzini pricate?!

Ček, zašto ne i o krađi guma i o prekoračenju brzine. Zakon postoji da bi se poštivao i da bi doveo do reda u jednoj demokratskoj državi. Stoga kazna svima koji se ogriješe.

Dakle, ovaj što se zezao s gumama ako se ne varam trebao bi odgovarati i za krađu, ali i zbog dovođenja ljudi u situaciju opasnu po život. Javno na stub srama.

Ovaj što je vozio 160 km/h treba da plati kaznu i točka.

Sve što je potrebno je da policija odradi svoj posao, a sudstvo svoj i imali bi raj na zemlji..tako malo, a opet tako uvijek previše za nas.

borisk1

Ukupno postova: 190
Post Postano: 29.07.2013. 15:19 
Naslov:  

Osječki kroničar je napisao/la :
Jurio 160 km/h i još se hvali time. Koliko znam to je prekršaj! Ili za njih (političare) vrijede druga pravila.
Treba prvo provjeriti jesu li gume stare 4 godine ili je samo proizvodnja 2009., a kupljene su ove godine. Ja sam kupio prošle godine gume s proizvodnjom iz 2008., ali su bile nove. Navodno, ako se dobro skladište, do montiranja mogu stajatti 5, a neke i 7 godina.

Prodali vam muda pod bubrege. Gume stare, stajale one u skladištu ili na autu i gube svoju kvalitetu. Ja sam istog momenta kad sam skužio da su mi stavljene gume stare 1,5 godinu, tražio nove, i dobio. Trgovac će reći bilo što, samo da proda, ne dajte se varati.

CubaLibre
Ukupno postova: 39
Post Postano: 29.07.2013. 15:51 
Naslov:  

Bubalov donedavni vozač Ronald Pavošević privatno vozi Mercedes M5, evo vam svima odgovor gdje su završili 350.000kn građana Osijeka.
Problem je što je ovo samo kap u moru korupcije HDSSSB-ove gamadi koja je pokrala sve što se moglo pokrasti.
Bubalo je to sve uredno odobravao i potpisivao, valjda je to Rokiju bila naknada za šutnju jer vozač lopine kao što je Bubalo mora puno toga čuti što ne bi trebao.

Skoči u forum: