Pozdrav,
Moram priznati da godinama nisam u Osijeku bio na nekoj većoj priredbi ovakvog tipa. Najveći dosezi su bili HNK. Nažalost nemamo priliku prisustvovati sličnim događajima često u Osijeku.
Posjetio sam zaista kvalitetne glazbene i slične događaje u inozemstvu (tzv. "sjedećeg karaktera"). Moj osobni osvrt i pozitivne sugestije za sljedeći puta:
Ne treba nam policija na takvim događajima (izuzev prometne). Nismo na utakmici, na baletu se ne vade noževi niti se očekuju neredi. To samo stvara neku nelagodu. Ako je i potrebna njihova prisutnost, pa ajde neka to barem bude u civilu - diskretno.
Dajte numeraciju sjedećih mjesta... zaista je tužno i jadno gledati kako se ljudi prepiru - tko je prvi došao, tko je kome "čuvao" mjesto jer je tamo stavio jaknu pa je to "zauzeto". Dolazim do zaključka da sam komotno mogao leći na 5 sjedećih mjesta i reći da je to već rezervirano za moju ekipu, jer eto meni to tako odgovara. Zato svatko ima svoj broj i zna se gdje ti je mjesto. + popratno osoblje = ono što mi zovemo hostese koje će posjetitelje uputiti na njihovu sekciju/red/sjedalo.
Otvorite 4-5 ulaza najmanje za tu količinu ljudi koja ulazi u dvoranu. Jedan ulaz za sve one ljude... nije optimalno niti kulturno - svi kao ovce u toru. Pa ona čuješ "Vidi što se ova ugurala prije reda...". Zajedljivi komentari.
Što se tiče umjetničkog dojma, izvedbe i doživljaja... to je nešto na što organizator ne može baš utjecati i to je individualna stvar. Nekome dobro, nekome vrhunsko itd. Ipak kad čovjek doživi vrhunske stvari, nekada može lakše odvagnuti i klasificirati događaje i reći "ovo je loše", "ovo je odlično".
Zvuk, da - zaista je pravi doživljaj slušati orkestar uživo to daje onu dodatnu dimenziju. Nadam se da ćemo i to naredni puta imati prilike čuti. Dvoranu ovog oblika i dimenzija je vrlo nezahvalno ozvučiti pogotovo klasičnom glazbom jer ona ima svoju širinu, zapravo velik i bogat spektar. Osječka dvorana je akustički nezahvalan prostor. Ipak nije to Royal Albert Hall ili Nacionalna glazbena dvorana Bele Bartoka u Budimpešti, tako da tu razumijem audio inženjere pa im to nećemo zamjeriti.
Organizatoru ne želim poručiti da odustane, želim mu reći da sa svakim novim događajem uči od publike (i sluša dojmove publike) i da se potrudi da svaki puta bude bolji. Pa pobogu i organizacija je nešto što se uči
Nisu ni Englezi prvu travu posadili pa odmah imali tepih
Hvala za ovo događanje i sretno sa svakim narednim.