Slavonski gamberi
Za 4 osobe - 20 min
Sastojci:
- 400 g očišćenih gambera
- 200 g tanko narezane slanine
- 300 ml jogurta
- 100 ml majoneze
- 1/2 žlićice KOTÀNYI sušenog ružmarina
- malo KOTÀNÝI morske soli
- malo KOTÀNYI šarenog papra
Priprema:
- na čačkalice nabodemo kombinaciju slanine i gambera
- kratko popržimo na grill tavi bez dodatka masnoće
Umak:
- u jogurt dodamo majonezu i dobro izmiješamo
- začinimo s ružmarinom, solju i paprom
Gambere sa slaninom umaćemo u umak i grickamo dok sve ne pogrickamo
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku Kuhanje je lako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.