Tagliatelle sa svinjskim kareom u umaku od mrkve
Za 4 osobe - 60 min
Sastojci :
- 500 g tjestenine tagliatelle
- 600 g iskoštenog karea
- 400 g mrkve
- 2 glavice crvenog luka
- 1 žličica ajvara
- 1 žličica kečapa
- sol
- papar
- 2-3 žlice glatkog brašna
Priprema:
– kare začinjen paprom i solju, narezan na trakice uvaljamo u brašno i naglo popržimo na ulju
– poprženi kare izvadimo na tanjur, a na tu masnoću dodajemo sitno sjeckani luk kojeg pržimo da bude staklast
– luku dodamo sitno ribanu mrkvu koju kratko pržimo
– meso vratimo nazad
– dolijemo vode da sve prekrije i kuhamo na laganoj vatri dodavajući vode po potrebi
– ubacimo žličicu ajvara i kečapa
– prema potrebi začinimo paprom i solju
– par minita prije kraja zgusnemo mješavinom brašna i vode
Poslužimo uz kuhane tagliatelle
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako , te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.