Juha od tikvice
Za 4 osobe - 30 min
Sastojci:
- 1kg tikvice
- 1 glavica crvenog luka
- 2 krumpira
- 1 mrkva
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- jogurt
- krutoni
Priprema:
– tikvice samo dobro operemo, a krumpir, luk i mrkvu očistimo
– sve nasjeckamo na komade i stavimo kuhati, s tim da vode dolijemo da prekrije sve povrće
– dodamo malo maslinova ulja, soli i papra
– kuhamo dok ne postane mekano, oko 20 min
– kad je kuhano ne odlijevamo vodu nego sve skupa izmiksamo štapnim mikserom
– juhu dekoriramo jogurtom i poslužimo s krutonima
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković

Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako , te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.