Seljački kruh
Za 8 osoba - 70 min
Sastojci:
– 500 g brašna
– 1 suhi kvasac
– 1 žličica šećera
– 2-3 žličice soli
– 250 ml vode
– 100 ml mlijeka
– 100 g suhe slanine
– 1 luk
– ulje za premaz tepsije
Priprema:
– Slaninu i luk nasjeckajete na sitne kockice, te lagano prepržite na vlastitoj masnoći
– Brašno pomiješajte s kvascem, soli i šećerom
– Dodajte slaninu i luk, te mlaku vodu i mlijeko
– Izradite glatko tijesto, i ostavite da se diže dok se ne udvostruči
– Rukama kidajte komade željene veličine i jedan do drugoga slažete u nauljenu tepsiju
– Pecite na 200c oko 30 min
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković

Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.