Kelj a’la ja
Za 4 osobe - 40 min
Sastojci:
– 1 glavica kelja
– 1 luk
– 2 češnja češnjaka
– 2 krumpira
– 2 mrkve
– 150 g hamburger slanine
– 1 žličica dodatka jelima
– 1 žličica soli
– 1/2 žličice papra
– prstohvat mljevenog kima
– prstohvat mažurana
– 1 žlica ulja
– 1 žlica glatkog brašna
Priprema:
– Na malo ulja popržite sitne sjeckanu slaninu, zatim dodajte luk i češnjak kojeg ste također prethodno sitno nasjeckali
– Kada je luk omekšao dodajte kelj izrezan na trakice, te mrkvu na kolutiće i krumpir na kockice, prelijte sve vodom
– Kuhajte tako dugo dok sve nije kuhano, ali još uvijek hrskavo
– Začinite po ukusu i malo zgusnite mješavinom brašna i vode
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.