Panirani svinjski odrezak s bazgom
Za 2 osobe - 30 min
Sastojci:
- 400 g svinjskog karea bez kosti
- 3 cvijeta bazge
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 200 g krušnih mrvica
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Priprema:
– Kare narežemo na štapiće debljine oko 7 mm
– Posolimo, popaprimo i namažemo maslinovim uljem
– Cvijetiće bazge odvojimo od stabljika, te ih pomiješamo s krušnim mrvicama
– Meso paniramo; brašno, jaja, mješavina mrvica i bazge
– Pržimo na ulju ili masti
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.