Tjestenina s jogurtom
Za 2 osobe - 40 min
Sastojci:
– 250 g čipkastih rezanaca
– 400 ml jogurta
– 1 jaje
– 1 žlica kiselog vrhnja
– 1 žličica mješavine začina
– 1 žličica soli
– prstohvat papra
– 1 žličica šećera
– 50 ml ulja
– 150 g sira edamera
Priprema:
– nekuhanu tjesteninu istresite u dublju vatrostalnu posudu
– od svih ostalih sastojaka osim sira napravite kompaktnu smjesu
– prelijte smjesu od jogurta preko tjestenine
– gore naibajte sir
– pecite u pećnici oko 30 min na 220c
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.