Som na mediteranski
Za 4 osobe - 60 min
Sastojci:
– 1 kg filea soma
– 800 g mladog krumpira
– 2 svježe rajčice
– 1 tikvica
– Mediteranska mješavina začina
– Ulje
Priprema:
– File soma izrežite na manje komade, krumpir i rajčicu na četvrtine
– tikvicu samo operite i neoguljenu narežite na kolute
– sve nauljite i začinite s mediteranskom mješavinom
– pecite u pećnici, poklopljeno folijom, na 200c oko 30 min, nakon toga skinite foliju i još zapecite dok ne porumeni
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.