Mliječne putar kiflice
Za 10 osoba - 90 min
Sastojci:
– 600 g brašna
– 1 suhi DI-GO kvasac
– 1 žličica šećera
– 2 žličice soli
– 1 jaje
– 200 g maslaca
– 50 ml ulja
– 250 ml mlakog mlijeka
Priprema:
– sve sastojke, osim maslaca, umijesite u glatko tijesto
– ostavite na toplom da se diže
– kad se udvostruči tanko razvaljajte i naribajte maslac
– sve preslozite 4-6 puta
– razvaljajte na debljinu 0,5 cm, režite trokute i motajte kiflice
– u lim za pečenje slažite ostavljajući razmak 1 cm
– stavite u pečnicu zagrijanu na 250°c i pecite 30 min
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.