"'Evo me u Austriji! Hrvatska je sjajna, ali ovo je...' smještaj je najbolji u kojem sam bio otkad sam napustio svoju domovinu. Ljudi su prekrasni prema nama i svi smo jako sretni zbog toga. Dobro sam... Sit sam, nisam žedan, nije mi hladno u kampu čak ima i interneta, tako da sam prvi put nakon dosta vremena uspio poslati poruku prijateljima kod kuće da je sve prošlo u redu i da sam blizu odredišta. Još malo i sva će muka koju sam prošao konačno biti iza mene - kaže 19-godišnji Saeed."
Izbjeglica ili emigrant?! Čovjek ocjenjuje smještaje kao da je u turističkoj inspekciji, a da nije otišao jer je bio životno ugrožen govori činjenica da su mu prijatelji ostali u rodnom kraju i da se s njima dopisuje putem interneta.
Sve ovo kao udarnu vijest objavljuje režimski YUtarnji list čiji su se jednako tako režimski novinari sprijateljili s ovim očito ekonomskim emigrantom, a moguće i budućim teroristom, ako u zemlji u kojoj, pazi sad - ŽELI živjeti ne bude kako je zamislio
http://www.jutarnji.hr/ovdje-u-austriji-djeca-se-igraju--osjecam-da-je-kraj-nasoj-muci/1422104/
I ovi naši budaletine takvima na teret hrvatskih poreznih obveznika, obmanjujući vlastiti narod igrajući na emocije vezane uz Domovinski rat, ispunjavaju jebene želje.