Lungić s kupinama
Za 2 osobe - 30 min
Sastojci:
- 2 lungića
- 1 žlica krupno mljevenog papra
- 1 žlica soli
- 200 g kupina
- 4 žlice smeđeg šećera
- 100 ml vode
- ulje
Priprema:
– lungiće očistimo od svih žilica, te ih osušimo i začinimo solju i paprom
– u tavi zagrijemo ulje i ispečemo lungiće sa svih strana
– kada su lungići pečeni odložimo ih na tanjur
– na preostaloj masnoći istopimo šećer, te dodamo kupine i vodu
– umak s kupinama kuhamo nekoliko minuta dok kupine lagano ne omekšaju
– lungiće izrežemo i poslužimo s umakom od kupina
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.