Iako rođena zagrepčanka, voditeljica vremenske prognoze i emisije "
Zvijezde extra" na RTL televiziji,
Renata Sopek studentica je treće godine pri osječkom Sveučilištu J.J. Strossmayera ! Naime, za razliku od svojih kolegica i kolega te drugih instant zvijezda koje nam se smješe sa televizijskih ekrana Renata se, umjesto famoznog fakulteta političkih nauka, odlučila studirati na
Pravnom fakultetu u Osijeku. U grad na Dravi, kako sama kaže, Renata je došla studirati na preporuku iz obiteljskih krugova i dok se nije započela baviti novinarstvom fakultet joj je "išao dobro".
-
Studij sam u Osijeku upisala 2001. godine. Budući da me pravo zanima savjetovali su me kako je osječko sveučilište bolji izbor od zagrebačkog jer su ljudi u Osijeku normalniji i da me neće gledati uz gomilu predrasuda kao u Zagrebu, što se pokazalo točnim. Sa ispitima nisam imala puno problem obzirom da mi je bilo riskantno ne naučiti gradivo dobro i putovati u drugi grad na ispit. Prve sam dvije godine dala u rok i upisala treću ali od kako sam došla na televiziju moram priznati da sa fakultet malo zapostavila – kaže Renata koja svakako namjerava ispolagati preostale ispite te diplomirati na osječkom Sveučilištu čim uskladiti poslovne i studentske obaveze.
Stoga će osječki studenti, kojima je vremenska prognoza na RTL-u postala najdraži dio tv-programa, imati priliku lijepu prezentericu i kolegicu susretati po hodnicima Pravnog fakulteta ili pak, budući da je Renata dobar student, prepisivati od nje na ispitima.
Text: gaap
Photo:
24sata