"Babin" kolač sa šljivama
40 min - za 8 osoba
Sastojci:
– 15-20 kom plavih šljiva
– 80 g otopljenog margarina
– 4 jaja
– 150 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 2 žlice šećera s limunom
– 1 žličica korice naranče
– 1 žličica korice limuna
– 1/4 žličice kardamoma
– 150 g brašna
– 1 prašak za pecivo
Priprema:
– šljive operite, prerežite na pola i otkoštite
– jaja mikserom pjenasto izmutite sa svim šećerima i margarinom
– dodajte kardamom, prašak za pecivo i brašno
– sve lagano umutite
– istresite u namašćeni i pobrašnjeni kalup (ja sam koristio okrugli promjera oko 25cm)
– gore poredajte polovice šljiva
– tijekom pečenja šljive bi trebale upasti u biskvit i dati mu sočnost
– pecite oko 30 min na 180°c
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.