Štrudla s višnjama
Sastojci:
Tijesto:
– 500 g brašna
– 1 kvasac
– 4 žlice šećera
– prstohvat soli
– 1 žlica limun šećera
– 1 žlica korice limuna
– 1 jaje
– 100 ml ulja
– 300 ml mlakog mlijeka
Nadjev:
– 500 g višanja
– 200 ml griza
– 10 žlica šećera
– 2 jaja
– 100 ml ulja
– 200 ml jogurta
Priprema:
– za tijesto izmiješamo sve suhe sastojke
– dodamo ostatak sastojaka i umijesimo glatko tijesto
– ostavimo na toplom neka se diže 30 min
– jaja izmutimo sa šećerom, dodamo ulje, jogurt i griz, sve skupa izmiješamo
– dodamo višnje
– tijesto podijelimo na dva jednaka dijela
– svaki dio razvaljamo na debljinu 0.5 do 1 cm i na svaki rasporedimo pola nadjeva
– zarolamo u štrucu
– pećemo 20-25 min na 200°c
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.