
Dogodi li ti se često da baciš višak hrane od obroka ili da ti se hrana pokvari pa ju zbog toga bacaš?
Zanima te kako pravilno planirati kupnju hrane i pri tome uštedjeti novac, a i sacuvati okoliš? Ukoliko si bar na jedno pitanje odgovorio/la potvrdno pridruži nam se na radionici u
ponedjeljak 25. studenog 2019. u 13 sati u
Info-centru za mlade Osijek (Kralja Zvonimira 15).
Pozivamo te na radionicu za mlade na kojoj ćeš kroz vježbe saznati više o temi stvaranja otpada od hrane. Radionica je namjenjena mladima od 15 do 30 godina.
Naučit ćete kako pametno planirati kupnju hrane kako bi što manje te hrane završilo u otpadu.
Istraživanja su pokazala kako se najveće bacanje hrane odvija u domaćinstvima. Više je razloga za takve postupke i ponašanje potrošača, a jedan od najčešćih je nečitanje ili nerazumijevanje navođenja roka trajanja na deklaracijama. U Hrvatskoj se godišnje baci približno 400 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane, dok su istovremeno police socijalnih samoposluga poluprazne ili prazne.
Radionicu organizira PRONI Centar u suradnji s Centrom za edukaciju i informiranje potrošača. Radionica je aktivnost projekta Regionalni info-centar za mlade Osijek financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te aktivnost projekta INFO START finaciranog sredstvima Grada Osijeka.
Također ćeš čuti više o oznaka koje se nalaze na pojedinim prehrambenim namirnicama te gdje se otpad najviše stvara i kako ga smanjiti. Na radionici ćeš imati prilike i saznati kako prekomjerno stvaranje otpada od hrane utječe na okoliš i globalni razvoj. Ukoliko želiš sudjelovati prijavi se na sljedećoj poveznici.
Po završetku radionice za sve sudionike osiguran je ručak.
