ela je napisao/la: ›
a danas posebno mrzim one gmizavce koji na kamionima preprodaju povrće i voće..pa se kretenčine dere iz petnih žila...
|
A jesi neka, jebote...
Ja uživam kad nabasuju ti kojekakvi nomadi i beduini našega čudnovatog podneblja... Uživam kupujući od njih, pogađati se...
Pa onda recimo kad idu Romi što skupljaju glomazni otpad, staro željezo... prava mafija. U Sarvašu imaju ogranke, jedni su za željezo, drugi za baterije, treći za rijetke metale...
Meni na živce idu oni koji rade sitna sranja.
Recimo kad netko parkira na invalidsko, jer eto, nema invalida.
Kad parkira i zauzme dva mjesta.
Kad sebično stane na tračnice da bi, eto, "samo" kupio usrani burek zadržavajući tako 200 radnika, učenika, studenata koji idu na posao s manje komoditeta od jedne budale koja prči u glavu sve ostale svojom bezobzirnošću.
U stanju sam otkinuti retrovizore, brisače i porazbijati sva stakla i burek mu nagurati do gušterače.
Mrzim kad se netko pravi veliki gospodin, a prolije motorno ulje u školjku pa se u čitavoj ulici osjeti.
Idu mi na živce lažna markirana roba, osječki nadri-jet-set, odlaganje otpada po divljim deponijama.
Idete mi i svi vi na živce, jer kad je presudan trenutak za neki izbor ili incijativu za opće dobro, onda svi imamo neka opravdanja (vezana za sebične i "JA" interese), a kasnije kukamo (o generalno lošoj klimi, stanju, kriminalietu).
Također, kod svih vas mrzim i to da mnogi od vas (a ako ne vi, e onda vaši roditelji) znaju jako puno o raznovrsnim zločinima, kriminalu i lopoluku, od rata, od prije rata pa naovamo - samo se o tome "šuti", ne govori - jer valjda vjerujete da se sve može riješiti guranjem pod tepih.
Kad tad, netko se na tu grbu na tepihu spotakne.
Naravno, sve se događa kao i prije, iste metode, iste slike - samo eto očekujemo da nam svijet poprave političari.
Ne podnosim ni neodgojenu djecu što manično urliču dok igraju izbije kao da ih netko na kolac nabija.
Ipak, puno je više stvari koje volim.
Volim svjež zrak iz obližnje šume, cvrkut ptica, svog blesavog psa, 20 Kn u novčaniku, čitati knjige uz police i igrati "igradbenu postaju" s klincima po robnim kućama, zamišljati kakav bih stan imao, kuću gradio.
Volim pričati s djecom o važnim stvarima, odraslima nabijati osjećaj krivnje ("pa zar ti ne vidiš što nam se to događa?") i slično.
Volim druženja s lujkama, jer su uvijek svježe, šarene i u "novom ruhu".
Volim Velikog i Malog Nikolu, Mačka u čizmama, Sretnog princa.
Volim Boomtown ratse, Pink Floyde, Joy Division, Nicka Cavea, Depeche Mode i Let 3.
Volim i Clash.
Volim Bayern, Crne Krušovice, Noćnu moru.
Volim Mladost-Jug više nego Dinamo-Hajduk. Volim putovati.
Kazao je Martin Luther: "Tko ne voli vino, žene i pjesmu - ostaje budala čitava života."