Autor |
Poruka |
athlet
Ukupno postova: 17 Lokacija: tu negdje Spol: Muško
|
Koja je razlika između sveučilišta, veleučilišta i visoke škole??????????? hvala |
|
|
|
|
|
Evil Poodingh
Ukupno postova: 2517 Spol: Muško
|
Sveučilište ti je skup fakulteta i ono obrazuje do magisterija, a do doktorata samo na fakultetima koji su dobili dozvolu ministarstva
Veleučilište ili visoko učilište ti se nalazi u mjestu gdje su neki dislocirani studiji nekog fakulteta...Ako se ne varam odnosi se samo na stručne studije...
A visoka škola nemam blage veze što je, prvi puta čujem za to. |
|
_________________ https://www.facebook.com/GO.Osijek |
|
|
|
Ivan
Ukupno postova: 575 Lokacija: Retfala Spol: Muško
|
Evil Poodingh je napisao/la: ›
A visoka škola nemam blage veze što je, prvi puta čujem za to.
|
da to je dilema. ili škola za visoke ljude, ili je škola locirana na velikoj uzvisini. |
|
_________________ "Jazz is the last refuge of the untalented. Jazz musicians enjoy themselves more than anyone listening to them does."
Tony Wilson, R.I.P. |
|
|
|
Rajnus
Ukupno postova: 1029 Spol: Nebitno
|
Visa skola -> 6. stupanj
Visoka skola -> 7. stupanj |
|
_________________ samo Osijek! |
|
|
|
legica_os
Ukupno postova: 4562 Spol: Žensko
|
Rajnus je napisao/la: ›
Visa skola -> 6. stupanj
Visoka skola -> 7. stupanj
|
iliti:
viša škola-> 2+2 godine
visoka-> 3+2 godine |
|
_________________ Sada sam shvatila da ti je bilo teško,dok sam te varala,lagala te sa smiješkom,šta mogu kada sam
takva, rođena sa greškom |
|
|
|
athlet
Ukupno postova: 17 Lokacija: tu negdje Spol: Muško
|
|
|
|
ruana Ukupno postova: 1374 Spol: Nebitno
|
legica_os je napisao/la: ›
Visa skola -> 6. stupanj
Visoka skola -> 7. stupanj
|
iliti:
viša škola-> 2+2 godine
visoka-> 3+2 godine
|
sta? ja idem u visu koja je 3 god, a poslije toga je visoka jos 2 god, i to su sve fakulteti, a ne neke skole, jedino kad ja zavrsim faks necu imati visoku stucnu spremu vec visu, al mogu i ja kasnije upisat jos dvije godine za visoku |
|
|
|
|
|
Blofeld
Ukupno postova: 636 Spol: Muško
|
viša škola - nećeš se nikad zaposliti
visoka škola - nećeš se nikad zaposliti
faks - zaposlit ćeš se samo ako ti je ćaća povezan, ili ako imaš velike sise (za žene). |
|
|
|
|
|
wastedbass
Ukupno postova: 273 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
Blofeld je napisao/la: ›
faks - zaposlit ćeš se samo ako ti je ćaća povezan, ili ako imaš velike sise (za žene).
|
Zracis optimizmom bah |
|
|
|
|
|
Rajnus
|
Blofeld je napisao/la ( Pogledaj post): ›
faks - zaposlit ćeš se samo ako ti je ćaća povezan, ili ako imaš velike sise (za žene).
|
Ti si pobrkao neke loncice. I visa i visoka skola su fakulteti. |
|
|
|
|
Blofeld
|
Ma nisam, htio sam reći da je svejedno kako se što zove, kad je svakako u kurcu.
No ostaje primjedba da mi nije jasno čemu 6. stupanj ičega, kad se ni 7. ne može zaposliti. Živio Stipe Šuvar i sve slijedeće obrazovne reforme. |
|
|
|
|
|
Rajnus
|
Ja ne znam niti za jednog nezaposlenog dipl.ing. elektrotehnike, ako i ima koji taj je iznimka. Kod mene u firmi ih ima cak hrpa sa nezavrsenim fakultetom. Nitko nije kriv ljudima sto upisuju pravo i ekonomiju znajuci da postoji suficit tog zanimanja. |
|
|
|
|
Blofeld
|
Ja ne znam niti za jednog nezaposlenog dipl.ing. elektrotehnike, ako i ima koji taj je iznimka. Kod mene u firmi ih ima cak hrpa sa nezavrsenim fakultetom. Nitko nije kriv ljudima sto upisuju pravo i ekonomiju znajuci da postoji suficit tog zanimanja.
|
U pravu si 100%, problem je u kvotama. Umjesto da na pravo i ekonomiju upisuju 50 ljudi, oni upisuju 500. O tom ja kukam, i nema promjene a sve je svima jasno.
A ovo nitko nije kriv ljudima je relativna stvar. Netko se baš vidi u nekom zanimanju, a netko jednostavno ne zna što bi, i tu bi trebala reagirati država, a ne pustiti da se upisuju na fakultete od kojih nema koristi. Ima fakulteta u Zagrebu nakon kojih se nitko nije već 10-ak godina zaposlio u struci, pa i dalje upisuju. |
|
|
|
|
|
Rajnus
|
Iz mog dosadasnjeg iskustva... Bez obzira na faks i suficit zanimanja. Onaj tko je dobar naci ce posao i napredovati ce u zivotu. Problem je za one kojima je smisao zivota biti birokratski moljac i poluparazit. |
|
|
|
|
Elena_Os
Ukupno postova: 1795 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
|
|
|
|