Autor |
Poruka |
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
Evo odlučio se na kupnju digitalca, nisu nešto posebno al kontam si za laika su predobri i prejednostavni za upotrebu.Količina novca je ograničena na 1500 kn za sve, i fotić, i karticu, eventualno torbica.
U početku su u utrci bili:
- Olympus x-790 (to je zapravo onaj stariji model fe-230)
- Sony dsc-w35
- Sony dsc-w55
- Canon a-570
Onda su ispali iz utrke Canon (ružan mi je i velik), i Sony w-55 zbog cijene veće za cca 500kn.
Znači ostali su Sony dsc-w35 i Olympus, oba imaju 7.1 efektivnih pixela, slične karakteristike, al Olympus je skuplji 150kn.
E sad, Olympus ima veći LCD i puni se na usb, dok Sony ima nešt manji LCD, dolazi sa punjačem i baterijama.
No da nešto previše ne bi trkeljao evo linka sa side-by-side usporedbom Olympus fe-230 vs. Sony dsc w-35
Pa evo molim nekoga tko se imalo konta u fotiće da iznese svoje mišljenje, hvala |
|
|
|
|
|
cibura1
Ukupno postova: 146 Lokacija: osk-rtf Spol: Muško
|
ja imam olympus c360 zoom,i sasvim mi je ok(iako je to stariji model)...a sony je ipak marka,ali bi se svejedno odlucio za olimpuzu.neznam...uzmi koji ti se vise sviđa |
|
|
|
|
|
Monstrum
|
U tom i je problem, sviđaju mi se oba, al pošto praktički neznam ku**a o digitalnim fotoaparatima pitam da li zna netko i šta misli koji je bolji. |
|
|
|
|
|
Svebor
Ukupno postova: 1672 Spol: Muško
|
ja sam nedavno uzeo canons5. bio sam u istoj situaciji istoj kao ti samo s nešto više para na raspolaganju. moćna igračka i za moje potrebe odlična.
za što ti sve treba fotić?
usporedi i sukladno svojim potrebama odluči se... |
|
_________________ "si quid novisti rectius istis, candidus imperti; si nil, his utere mecum." |
|
|
|
Monstrum
|
Svebor je napisao/la ( Pogledaj post): ›
ja sam nedavno uzeo canons5. bio sam u istoj situaciji istoj kao ti samo s nešto više para na raspolaganju. moćna igračka i za moje potrebe odlična.
usporedi i sukladno svojim potrebama odluči se...
|
Ma ne treba mi za ništ posebno, slikat ekipu kad se napije, kućnog ljubimca, rođendane, obiteljske i ostale gozbe, ma klasika, kažem ništ posebno, baš sam gledo po netu kao side by side usporedbe na više stranica i za ovaj Sony kažu da je nešto bolji od Olympusa, al kažem nekontam se u to baš nešt previše pa me zanima, da ne kupim fotić, a on nema recimo manual zoom, ima indoor slike u banani, mutne slike i slično.Gledao sam još i par drugih fotića Canona (poprilično robustan i zato mi se nikako ne sviđa), neki Casio (mislim Casio fotić, znam da prave satove al ovo me iznenadilo, zato je i ispo iz konkurencije), neki isto robusni Kodak, a one Pentax, Vivax, Žnjmax fotiće mi ne pada na pamet kupit. |
|
|
|
|
|
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Monstrum je napisao/la: ›
|
Ma ne treba mi za ništ posebno, slikat ekipu kad se napije, kućnog ljubimca, rođendane, obiteljske i ostale gozbe, ma klasika, kažem ništ posebno, baš sam gledo po netu kao side by side usporedbe na više stranica i za ovaj Sony kažu da je nešto bolji od Olympusa, al kažem nekontam se u to baš nešt previše pa me zanima, da ne kupim fotić, a on nema recimo manual zoom, ima indoor slike u banani, mutne slike i slično.Gledao sam još i par drugih fotića Canona (poprilično robustan i zato mi se nikako ne sviđa), neki Casio (mislim Casio fotić, znam da prave satove al ovo me iznenadilo, zato je i ispo iz konkurencije), neki isto robusni Kodak, a one Pentax, Vivax, Žnjmax fotiće mi ne pada na pamet kupit.
|
E monstrume...
Pentax i Vivax u isti kos stavit... tc, tc...
Pentax je pravio fotice kada je sony zivio od jeftinih videorekordera... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
Monstrum
|
Circa je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
Ma ne treba mi za ništ posebno, slikat ekipu kad se napije, kućnog ljubimca, rođendane, obiteljske i ostale gozbe, ma klasika, kažem ništ posebno, baš sam gledo po netu kao side by side usporedbe na više stranica i za ovaj Sony kažu da je nešto bolji od Olympusa, al kažem nekontam se u to baš nešt previše pa me zanima, da ne kupim fotić, a on nema recimo manual zoom, ima indoor slike u banani, mutne slike i slično.Gledao sam još i par drugih fotića Canona (poprilično robustan i zato mi se nikako ne sviđa), neki Casio (mislim Casio fotić, znam da prave satove al ovo me iznenadilo, zato je i ispo iz konkurencije), neki isto robusni Kodak, a one Pentax, Vivax, Žnjmax fotiće mi ne pada na pamet kupit.
|
E monstrume...
Pentax i Vivax u isti kos stavit... tc, tc...
Pentax je pravio fotice kada je sony zivio od jeftinih videorekordera...
|
Pa eto kad već pucaš od znanja o fotoaparatima, de mi ti reci koji je bolji za pazarit, Olympus x-790 ili Sony dsc-w35 |
|
|
|
|
|
Circa
|
Pa eto kad već pucaš od znanja o fotoaparatima, de mi ti reci koji je bolji za pazarit, Olympus x-790 ili Sony dsc-w35
|
U toj klasi su aparati vise-manje vrlo slicni i nema proizvodjaca koji se posebno izdvaja...
Izmedju ova dva... Uzeo bi sony-a zbog nekih sitnih funkcija koje ionako vjerojatno neces koristit...
Ipak, mislim da ni s olyem neces pogrijesit, na papiru su gotovo identicni, a najbolje bi bilo da probas koji ti bolje lezi u ruci |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
Monstrum
|
Kontam si da ću ipak uzet Sony, nešto je jeftiniji, nekih 150 kn i to mi taman pokrije 512Mb memorije, i u paketu dobijem još i punjač za baterije i još neke drangulije, držo sam oba, praktički su isti. |
|
|
|
|
|
Isis
Ukupno postova: 1211 Lokacija: In Fiction Spol: Muško
|
Jesu ti bitnije funkcije ili izgleda parata?
S onim da je Canon ružan i velik zvučiš ko cura.
Canon od dotičnih može najviše ponuditi, za jedan kompakt ima odličnu manualu ako misliš malo više artsy slike raditi i u količini šuma doslovce pojede Sony.
Ako ti treba fotić za fotkanje društva, rođendana i slično, ciljaj na Canonove IXUS modele za ženske torbice jer ćeš dobiti i kvalitetu i izgled. |
|
|
|
|
|
Isis
|
|
Canon S5 je daleko iznad navedenih fotića. |
|
|
|
|
|
Monstrum
|
Na side by side usporedio sam sad sony, olympus i canon A-570 IS i praktički je isti kao i ova dva, plus je kod canona što ima image stabilization, manual focus, al je veći, teži, dulji ima min shutter (to je valjd zatvaranje poklopca na leći, ostali imaju 1-2 sec, ovaj ima 15 sec), sporiji je, ne dolazi u paketu punjač za baterije, znači i to moram kupit, i da skuplji je od sonija za 700kn, a od olimpusa za 550kn.Ipak ostajem na Soniju |
|
|
|
|
|
Circa
|
Na side by side usporedio sam sad sony, olympus i canon A-570 IS i praktički je isti kao i ova dva, plus je kod canona što ima image stabilization, manual focus, al je veći, teži, dulji ima min shutter (to je valjd zatvaranje poklopca na leći, ostali imaju 1-2 sec, ovaj ima 15 sec), sporiji je, ne dolazi u paketu punjač za baterije, znači i to moram kupit, i da skuplji je od sonija za 700kn, a od olimpusa za 550kn.Ipak ostajem na Soniju
|
A-570 IS uopce ne mozes usporedjivati s ovim sonyem i olyem koje gledas.
A ovo o cemu pricas nema veze s zatvaranjem poklopca ne leci. Naime, radi se o duljini ekspozicije... |
|
|
|
|
Circa
|
Na side by side usporedio sam sad sony, olympus i canon A-570 IS i praktički je isti kao i ova dva, plus je kod canona što ima image stabilization, manual focus, al je veći, teži, dulji ima min shutter (to je valjd zatvaranje poklopca na leći, ostali imaju 1-2 sec, ovaj ima 15 sec), sporiji je, ne dolazi u paketu punjač za baterije, znači i to moram kupit, i da skuplji je od sonija za 700kn, a od olimpusa za 550kn.Ipak ostajem na Soniju
|
A-570 IS uopce ne mozes usporedjivati s ovim sonyem i olyem koje gledas.
A ovo o cemu pricas nema veze s zatvaranjem poklopca ne leci. Naime, radi se o duljini ekspozicije... |
|
|
|
|
Isis
|
Yap, tih 15 sekundi ti znači da Canon može 15 sekundi osvjetljivati senzor i time napraviti puno bolje noćne fotografije nego ovi koji imaju shutter speed 1-2 sekunde...
Canon je suplji, al donosi puno više toga.
Ako ti je i dalje A570 skup, A550 će ti i dalje dati kvalitetnije fotografije od Sonya i Olympusa, a moći ćeš kupiti i karticu i punjač i baterije i fotić za 1500 kn.
A težina...
Pa moj je skoro kilu težak sa punom opremom (tijelo, flash i objektiv) pa mi to nimalo ne smeta jer mi je bitna kvaliteta fotografije, a ne dimenzije fotića. |
|
|
|
|
|
|
|