U srijedu se u našem gradu, na adresi Martina Divalta 92, otvorilo novo mjesto
neurološke rehabilitacije “Neuroclinic”.
Diplomirana fizioterapeutkinja sa
svjetski priznatim certifikatom iz NRT Bobath terapije provodi
vježbe s bebama, djecom i odraslim osobama.
“
Sagledajući situaciju na prostoru Slavonije, a osobito na području grada Osijeka, uvidjela sam kako je broj ustanova gdje se obavlja rehabilitacija onih kojima je to najpotrebnije i od životne važnosti u deficitu. Roditelji naše osječke dječice su često osuđeni na odlazak na rehabilitaciju u Zagreb, pa je to jedan od glavnih razloga zašto sam se odlučila na ovaj pothvat. To je posao koji volim, izazovan je i ponekad težak, ali kada vidim napredak, rezultate i osmijehe na licima, znam da vrijedi.”
Osim
petogodišnjeg fakultetskog obrazovanja u smjeru fizioterapije u neruologiji, i dodatnog obrazovanja za
Bobath terapeuta,
Antonela je prvi
MAES terapeut u Osječko-baranjskoj županiji. MAES terapija je
nova metoda razvijena od strane jednog od najiskusnijih terapeuta i
Bobath instruktora,
Jean Pierre Maesa. Koristi se kod djece s cerebralnom paralizom i sličnim stanjima. Fokusira se na moždano oštećenje i djetetove sposobnosti, te se prema tome kreira individualni tretman.
“
Koristeći tehnike iz Bobath i MAES terapije radim na poboljšanju kvalitete života i općeg zdravstvenog stanja te motoričkih sposobnosti kod djece s poteškoćama u razvoju, neurorizične djece, prerano rođene djece kojima su potrebne vježbe u preventivne svrhe, djece s dijagnosticiranom cerebralnom paralizom i sličnim oštećenjima mozga. Osim s djecom, radim i s odraslim osobama sa neurološkim oboljenjima poput moždanog udara, multiple skleroze, Parkinsonove bolesti i slično. Plan mi je educirati se i usavršavati i dalje, jer želim pružiti najviše što mogu kako bih pomogla djeci, ali i odraslima s neurološkim oboljenjima.”
Za sve upite i rezervacije termina možete se javiti na facebook stranicu “
Neuroclinic Osijek” ili putem telefona na
097/676-3565.