Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Odlična vijest za roditelje: Bobath i MAES ujedinjeni u Neuroclinicu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 69827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.10.2022. 9:58 
Naslov:  Odlična vijest za roditelje: Bobath i MAES ujedinjeni u Neuroclinicu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U srijedu se u našem gradu, na adresi Martina Divalta 92, otvorilo novo mjesto neurološke rehabilitacije “Neuroclinic”.

Diplomirana fizioterapeutkinja sa svjetski priznatim certifikatom iz NRT Bobath terapije provodi vježbe s bebama, djecom i odraslim osobama.

Sagledajući situaciju na prostoru Slavonije, a osobito na području grada Osijeka, uvidjela sam kako je broj ustanova gdje se obavlja rehabilitacija onih kojima je to najpotrebnije i od životne važnosti u deficitu. Roditelji naše osječke dječice su često osuđeni na odlazak na rehabilitaciju u Zagreb, pa je to jedan od glavnih razloga zašto sam se odlučila na ovaj pothvat. To je posao koji volim, izazovan je i ponekad težak, ali kada vidim napredak, rezultate i osmijehe na licima, znam da vrijedi.

Osim petogodišnjeg fakultetskog obrazovanja u smjeru fizioterapije u neruologiji, i dodatnog obrazovanja za Bobath terapeuta, Antonela je prvi MAES terapeut u Osječko-baranjskoj županiji. MAES terapija je nova metoda razvijena od strane jednog od najiskusnijih terapeuta i Bobath instruktora, Jean Pierre Maesa. Koristi se kod djece s cerebralnom paralizom i sličnim stanjima. Fokusira se na moždano oštećenje i djetetove sposobnosti, te se prema tome kreira individualni tretman.

Koristeći tehnike iz Bobath i MAES terapije radim na poboljšanju kvalitete života i općeg zdravstvenog stanja te motoričkih sposobnosti kod djece s poteškoćama u razvoju, neurorizične djece, prerano rođene djece kojima su potrebne vježbe u preventivne svrhe, djece s dijagnosticiranom cerebralnom paralizom i sličnim oštećenjima mozga. Osim s djecom, radim i s odraslim osobama sa neurološkim oboljenjima poput moždanog udara, multiple skleroze, Parkinsonove bolesti i slično. Plan mi je educirati se i usavršavati i dalje, jer želim pružiti najviše što mogu kako bih pomogla djeci, ali i odraslima s neurološkim oboljenjima.

Za sve upite i rezervacije termina možete se javiti na facebook stranicu “Neuroclinic Osijek” ili putem telefona na 097/676-3565.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: