Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kuharske radionice s chefom Davidom Skokom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 68142
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.02.2023. 8:23 
Naslov:  Kuharske radionice s chefom Davidom Skokom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Matije Gupca 61, u okviru projekta RCK VirtuOS održala se dvodnevna aktivnost pod nazivom kuharske radionice “Za zdravo srce” - “Valentinovo s Davidom Skokom“.

Tema radionice je priprema i prezentacija gastronomski zanemarenih ribljih vrsta s ciljem održive konzumacije jadranske ribe. Upoznavanje polaznika s realnim ulovom jadranskih ribara kroz pripremu kreativnih jela.

Moram vam reći da je ovo jedna od bolje opremljenih škola za ugostiteljstvo i hotelijerstvo i stvarno mi je velika čast biti ovdje. Kroz moj način kuhanja i prezentiranja želim na neki način predstaviti tradicionalnu kuhinju moga kraja, pripremljenu i prezentiranu na moderniji način što ne znači da se udaljavamo od tradicije, dapače vrednujemo tradiciju kroz namirnice i okuse igramo se u prezentaciji s modernijim tehnikama kuhanja što je vrlo važno za prepoznatljivost naše gastronomije u svijetu. S obzirom na to kako slavimo Valentinovo znamo koliko je naše srce i naša ljubav životno bitna. Naše srce štitimo zdravom prehranom pogotovo ako unosimo veće količine ribe, a kroz tehnike kuhanja čuvamo hranjive vrijednosti tako da bi bile dobre za naše srce jer zapravo voleći sebe volimo druge”, istaknuo je David Skoko.

Radionica je bila namijenjena učenicima kao dobra priprema za nadolazeća natjecanja.

Nastavljamo s našim aktivnostima pripreme učenika za natjecanja a kako imamo čast učiti od poznatog chefa Davida Skoke, ove radionice su zasigurno i jako dobra promocija strukovnih zanimanja za koja obrazujemo. Danas je naglasak na namirnicama i istarskoj autohtonoj kuhinji. To će zasigurno koristiti učenicima na natjecanjima ali i u poslu bude li netko od njih radio u tom kraju. S radionicama nastavljamo i sutra kata će chef David Skoko održati radionicu s nastavnicima i mentorima kod poslodavaca.”, rekao je Andrej Kristek, ravnatelj Ugostiteljsko – turističke škole Osijek.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u okviru ESF projekta RCK VirtuOS kao i kampanje promocije strukovnih zanimanja #BudiVirtuOS preuzela je ulogu promicatelja strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja promjena opće percepcije u svrhu podizanja i promocije kvalitete ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi s ciljem kreiranja kompetentnog kadra, spremnog za tržište rada, te rasta kvalitete usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih poslodavaca.











Tekst i foto: RCK UTŠO

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: