Nogometaši Osijeka u srijedu u 20 sati po lokalnom vremenu odradili su
trening na New Adana stadionu, domu suparnika u prvoj utakmici trećeg pretkola
UEFA Konferencijske lige. Impresivno zdanje koje prima
33 tisuće gledatelja i koji stvore popriličnu
zvučnu kulisu, isprobali su naši nogometaši kako bi što spremniji dočekali sraz u četvrtak.
Uoči treninga svoja razmišljanja o srazu s Adanom podijelio je strateg Bijelo-plavih
Stjepan Tomas.
Sve momčadi u Turskoj imaju lijepe stadione, znamo što nas očekuje, ali fokusirani smo na sebe i na naš učinak na terenu. Nadam se da ćemo s dobrim fokusom i pozitivnim rezultatom napraviti to da u uzvratu odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu i osiguramo prolaz, rekao je Stjepan Tomas.
Bijelo-plave su u Adani dočekale
visoke temperature na koje će se trebati što prije prilagoditi.
Očekivao sam i veću vrućinu, čak i 45 stupnjeva Celzijevih uz 80 ili 90 posto vlage. Ovo je za sada okej, u vrijeme utakmice će biti 30-ak stupnjeva i mislim da će uvjeti biti optimalni za dobru utakmicu.
Imamo svoj cilj
Na noge današnjem suparniku Osijek dolazi s
četiri uzastopne pobjede, ali ni za koga nije upitno da je pred kapetanom
Vedranom Jugovićem i društvom najzahtjevniji ispit dosadašnje sezone.
Sigurno je ovo najveći ispit do sada, znamo koliko je Adana značajna momčad u turskom prvenstvu. Znamo i kakav su uspon imali u samo nekoliko godina, riječ je o ozbiljnoj momčadi koja ima dobre individualce, predsjednik ulaže ogroman novac u ovu momčad, ali i mi imamo svoj cilj, fokusirani smo na sebe i ništa nas neće omesti na tom putu. Ako budemo pravi možemo se nadati pozitivnom rezultatu u četvrtak.
Dobra vijest za Bijelo-plave i trenera
Stjepana Tomasa je povratak u kadar važnog braniča
Adriana Leona Barišića.
Gotovo cijela momčad je na okupu, a vratio se Barišić za kojeg svi znamo koliko je važan za ovu momčad. Nadamo se da će dečki od prve minute ući u utakmicu kako priželjkujemo i da ćemo ovdje u Turskoj dostojno prezentirati hrvatski nogomet, zaključio je Stjepan Tomas.
Tekst i foto: NK Osijek