Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



4. međunarodni znanstveno-stručni skup "FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 69746
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.06.2024. 15:57 
Naslov:  4. međunarodni znanstveno-stručni skup "FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS"
Od 06.06.2024. 16:00 do 07.06.2024. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek; Akademija tehničkih znanosti Hrvatske; Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi; Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru (BiH); Udruženje za nutricionizam i dijetetiku (BiH); Poljoprivredni institut Osijek; Hrvatski veterinarski institut; Institut za poljoprivredu i turizam; European Hygienic Engineering & Design Group – EHEDG (Nizozemska); Hrvatska zaklada za znanost organiziraju 4. međunarodni znanstveno-stručni skup "FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS" koji će se održati 6. i 7. lipnja 2024. godine u Osijeku, na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u Auli Rektorata, Trg sv. Trojstva 3.

Međunarodni znanstveno-stručni skup FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS održava se od 2020. godine u organizaciji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Kroz Skup se nastoji promovirati kružno gospodarstvo u sektoru proizvodnje i prerade hrane prezentirajući mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije u različitim područjima ljudske djelatnosti. Dosadašnji model proizvodnje hrane u cijelom lancu dugoročno je neodrživ jer se njegovom primjenom troše sve siromašniji i ograničeni resursi, a s druge strane nanosi nepopravljiva šteta prirodnim sustavima što pak dovodi do nesagledivih negativnih posljedica za naš planet. Svi bi sudionici u lancu proizvodnje hrane trebali biti svjesni da je prehrambeni sustav jedan od ključnih za rješavanje brojnih problema suvremenog svijeta i da se na njemu trebaju graditi temelji promjenama koje bi mogle pomoći rješavanju gorućih svjetskih problema: gladi, klimatskih promjena, zaštite okoliša...

Skup je namijenjen znanstvenicima, stručnjacima, studentima i široj društvenoj zajednici.

Kroz dosadašnja tri održana Skupa iznjedrene su brojne ideje kako nusproizvode prehrambene industrije učiniti vrijednom sirovinom za neku drugu primjenu.

Pokretač i predsjednik Znanstveno-organizacijskog odbora Skupa je prof. dr. sc. Drago Šubarić, prorektor za strategiju razvoja i financije Sveučilišta u Osijeku, a članovi odbora su iz redova akademskih nastavnika i vrsnih članova znanstvene zajednice iz Hrvatske, ali i inozemstva (Bosna i Hercegovina, Norveška, Poljska i Srbija).



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: