Autor |
Poruka |
idila
Ukupno postova: 48 Lokacija: sedmo nebo Spol: Žensko
|
Da li prijatelje biramo po nekim pravilima,sličnostima,jednakim interesima,hobijima,itd. ili se prijateljstvo jednostavno spontano dogodi? Da li za prijatelja smatramo samo one osobe koje znamo od pamtivijeka ili za prijatelje možemo smatrati i osobe koje upoznajemo dalje kroz život (na faxu,na poslu)?Može li neka osoba postati pravi (najbolji,osoba od povjerenja) prijatelj,a da nije s nama prošao i podijelio neke nezaboravne i lude trenutke koje smo npr.prošli s prijateljem iz djetinjstva u najboljim godinama (kako kome,ali npr.12-25 god)? |
|
_________________ [I]za inat rođena ... drugačija |
|
|
|
Gost
|
Prijateljstvo ne postoji. |
|
|
|
|
|
puki Ukupno postova: 1114 Lokacija: Kokuće zasad Spol: Muško
|
hm..vrlo pesimistican pogled, ne mislis li?
prijateljstvo postoji.
hm...prijatelje biram po zajednickim interesima. ne iz koristi, neg, ak neko ima iste interese kao i ja, dobro se slazemo.
u biti, tko god mi je dovoljno blizak da me moze, i uspije, psihoanalizirati, kandidira se za ulogu prijatelja. (zasad cetvero, al mlad sam... |
|
_________________ Ná glac pioc comhairle gan comhairle ban.
übergefickt |
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
Gost je napisao/la: ›
Prijateljstvo ne postoji.
|
kad ti je takav stav nije ni cudo... |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
D
Ukupno postova: 328 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
definitivno je divno imati prijatelja iz djetinjstva koji je s tobom svašta prošao, ali normalno je i da u tom kratkom djeliću vremena nisu stigao dobro upoznati sve bitne ljude koji će oplemeniti tvoj život. imam uzak krug od troje-četvero vrlo bliskih prijatelja i sva ta prijateljstva traju barem 7 godina (a neka od njih i puuno duže). Tijekom školovanja i sam također upoznala divne ljude koji mi jako puno znače, pridružili su se tu i prijatelji moga dečka. Svi su oni različiti jedni od drugih i od mene same. S nekim mi je super otići na kavu i brbljati, s drugima se uvijek super zabavim, neki me savršeno razumiju na duhovnoj razini, s nekima se kulturno uzdižem. I svi su mi oni potrebni da se osjećam živom i ispunjenom. No man is an island (iako mi ponekad pada na pamet i ona - pakao to su drugi; ali to je već neka druga tema ) |
|
_________________ "...sav sam k'o ona staklena stvar u kojoj veje kada je pomeriš..." |
|
|
|
Catharine
Ukupno postova: 354 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Prijateljstvo je nešto predivno. Pravi su prijatelji oni koji su nama spremni pomoći u nevolji, ali i kojima smo mi spremni pomoći isto tako. Netko se teže sprijatelji s nekim, netko lakše. Ovisi koliko je tko komunikativna osoba. Osobno, mislim da nije bitno koliko ste vremena proveli zajedno i koliko se dugo znate, bitno je koliko se dobro slažete... Ostalo je sve na vremenu |
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
Vjerujem da se ljudi istih ili sličnih stavova i svjetonazora nekako privlače u svemiru (pa i na Zemlji...). Moja frendica je otišla na studij u Zagreb, i u roku od pola godine je stekla prijateljstva ljudi koji razmišljaju isto kao ona i super se razumiju.
S druge pak strane, ne vjerujem da sva prijateljstva traju čitav život: ljudi se mijenjaju, i odjednom interesi više nisu isti, i lagano se počinju udaljavati (ljudi, naime...) Ne vjerujem da je osnovna škola (ili vrtić!) pravo mjesto za stjecanje doživotnih prijateljstava: u trenutku u kojem se još nismo isprofilirali i ne znamo kakvi smo, teško da možemo znati i kakve ljude tražimo za prijatelje...
To je dobra tema. Ima se tu puno za reći. A muško- ženska prijateljstva tek? |
|
|
|
|
|
jooooooj
Ukupno postova: 133 Lokacija: D.G.O. Spol: Muško
|
Alana Bates je napisao/la ( Pogledaj post): ›
A muško- ženska prijateljstva tek?
|
Takvo što je prava rijetkost, mislim na ona prava prijateljstva. Znam da svi imamo prijatelje suprotnog spola i znam da će mnogi reči da imaju takve prijatelje i da su pravi itd...ali mislim da prema takvim prijateljima obično osječamo i neku više ili manje fizičku privlačnost... |
|
_________________ ...malo sam maka... |
|
|
|
Jeff Murdock
Ukupno postova: 1502 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
jooooooj je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Alana Bates je napisao/la ( Pogledaj post): ›
A muško- ženska prijateljstva tek?
|
Takvo što je prava rijetkost, mislim na ona prava prijateljstva. Znam da svi imamo prijatelje suprotnog spola i znam da će mnogi reči da imaju takve prijatelje i da su pravi itd...ali mislim da prema takvim prijateljima obično osječamo i neku više ili manje fizičku privlačnost...
|
Slažem se u potupunosti, pravo prijateljstvo između osoba suprtnog spola bez imalo fizičke privlačnosti (makar i jednostrane) moguće je samo ako je jedna od osoba gay. Ali molim vas da ne skrenemo sada na tu temo.
Uglavnom slažem se i s onim da prijatelje stječemo tijekom cijelog života, iako mi se čini da ona starija prijateljstva uvijek ostaju i najdublja. |
|
_________________ Zbirka poezije: Na rubu ljubavi |
|
|
|
jooooooj
|
Jezgru svojih prijatelja, pravih prijatelja, stvorio sam u srednjoj školi i to je ostalo i danas. Sad na faksu stvorio sam još nekoliko prijatelja ali naravno ne kao ove, i sumnjam da ću stvoriti još prijateljstava. Evo zašto: kad si mlađi uopće nije problem stvoriti prijateljstvo jer još nisi u potpunosti formirana osoba sa nekim čvrstim stavovima i lakše ti je prihvačati tuđe stavove i razmišljanja ili nečije navike. Kasnije je to več malo teže i jednostavno ti se više ne da prilagođavati nekome novome. Jel netko možda gledao Seinfelda na tu temu...legenda. |
|
|
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
ja baš mislim da su prijateljstva iz vremena škole teško održiva, jer nismo formirani. ja sam najdraže ljude upoznala na faksu, jer smo se privuki sličnim pogledima na svijet i sličnom vibrom kojom zračimo. |
|
|
|
|
|
jooooooj
|
CatCloe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
ja baš mislim da su prijateljstva iz vremena škole teško održiva, jer nismo formirani. ja sam najdraže ljude upoznala na faksu, jer smo se privuki sličnim pogledima na svijet i sličnom vibrom kojom zračimo.
|
Mogu se složiti s tobom ali i tu treba imati sreče- velika večina mojih prijatelja s faksa nije odavde i bilo bi pravo čudo da nakon svega, kada završimo faks ostanemo ovakvi prijatelji, stvarno se nadam, ali sumnjam |
|
|
|
|
Sanja Ukupno postova: 100 Spol: Nebitno
|
Prijatelji? Postoji zajednički interes i vibra. Čim to nestane, nema ni prijateljstva. Ženska prijateljstva traju kraće što su iskrenija. Muška traju puno duže, jer ih ne zanima dubina odnosa. |
|
|
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
I ja se čudim tom nedostatku ženskog zajedništva, zapravo- poznatiji su slučajevi razvrgnutih ženskih prijateljstava zbog tipa nego muških zbog cure... |
|
|
|
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
istina. jadno |
|
|
|
|