@chacknoris, napisao si vjerojatno najdulji post u zivotu u kojem je 90% napad na sugovornika s notornim lazima i podmetanjima. Nisi u stanju ni reci na koji dio ti nisam odgovorio, ali ces 20 puta reci da ti je selektivno odgovarano.
Ja sam sposoban reci na koji dio ti meni nisi odgovorio. Nisi mi odgovorio ni na jedno pitanje o onom liku iz Osijeka. Kome je sve slao? Primjenjuje li se njegov patent negdje i postoji li uopce mogucnost stvarne primjene?
chaknoris je napisao/la: ›
o Bogu internetu da ne govorimo.
|
Meni je Internet pomogao da saznam koliko novaca kosta kilogram C vitamina. Znas, to je isti onaj kilogram za koji si, cak i nakon mog sumnjicavog pogleda, tvrdio da se proizvede za 13 centi.
Citat: ›
Uz to Alisa sebi usadila dogme. I u stilu pravog ultraneokonzervativca vjerno, gorljivo, s pjenom na rubu usana branila stavove za koje je netko jedom napisao da su istiniti.
|
Jedino neokonzervativno ponasnje s pjenom na rubu usana koje se na ovim stranicama moze procitati je ono u kojem pokusavas popljuvati sugovornika notornim lazima.
Bez da je ikada doslo do zelje za preispitivanjem icega. Tako je lakse.
|
Otkad je svijeta ljudski rod se s tim bori, a zadnjih 50-100 godina se temeljito preispituju upravo zakoni o kojima govorimo. I svi pokusaji su pali upravno na jednoj sitnici - zakonu o ocuvanju energije. No, cak i nakon toliko pokusaja, ne treba gubiti nadu.
John Perkins. Uzmi i citaj. A ako nakon svega budes tvrdio da nema nicega, ok. Alise su uvijek bile zabavne.
|
Cek, zar si i ti poceo vjerovati u nesto sto je netko drugi napisao?! Ti sad meni zelis reci da postoji neka mutljaga i mulj oko cijene nafte, zelis mi reci da je voda mokra. Ok, slazem se s tom tvrdnjom, ali ona nije tema.
Tema su likovi koji tvrde da su uspjeli pobiti zakon o ocuvanju energije.Ili se prihvati teme, ili mozemo zakljuciti da si nemamo vise sto reci o ovome.
U to vjerujem isto kao i u pisma koja sam slao na Sjeverni pol 1. Gdje ti zivis? Vidi samo Ankicu Lepej ili Vesnu Balenovic.
|
Pokusavas povuci paralele izmedju dvije neusporedive stvari izbjegavajuci susret s cijenicama i argumentima. Klasicna metoda pokusaja argumentacije pokusajem povlacenja paralela izmedju neusporedivog. Netko je spominjao djecji nacin rasprave?
Zanimljivo je kako su svi ti koji su otkrili nevjerojatno rjesenje imali snage i slobode napisati kako oni imaju "rjesenje", ali ga ili ne smiju objaviti ili im fali jos samo sitnica do zatvaranja cijelokupne price.
AFAIK, svako rjesenje koje se otkrije i patentira se salje drugima na analizu i pokusaj replikacije. Zanimljivo je kako vecina tih velikih umova ni ne pokusava objaviti rjesenje ili ga poslati drugima, vec pisu traktate o velikim zavjerama, zabranama ili u najboljem slucaju - sitnici koja ih dijeli od konacnog rjesenja.
S druge strane, sva nova otkrica, patenti, rjesenja i ideje se vrlo brzo prosire znanstvenom zajednicom, bez pateticnih izmotavanja o zabrani ovih ili onih, neovisno o konacnom (ne)uspjehu ideje.
Ne uvijek. Jedna od stvari o kojoj sam pisao je dokaz za to. I kod vode kovalentne veze nisu najbitnija stavka.
|
Sto se tocno dogadja s volframom?
Volfram je samo sitni primjer. Scena je isla ovako, a i dokumentirana je. Lik u ruci drzi volframovu nit. Ajmo reci duzine 20 cm. I dio koji je dohvacen s plinom se odmah rastalio, za sto je potrebno oko 3000 C, a njegovoj ruci koja je drzala nit nije bilo nista.
|
Ok. Dobro. Sad bismo mogli analizirati konkretan pokusa i postaviti neka pitanja tipa:
- ima li smisla usporedjivati termicko i kemijsko tretiranje materijala? (moze li se povuci paralela izmedju toga sto za nesto treba 3000C, a za nesto drugo - plin). Koliko je kiseline, a koliko temperature potrebno da se "rastali" npr. neka organska tvar.
- radi li se ovdje zaista o taljenju, odnosno istoj promjeni kemijskih i mehanickih svojstava materijala?
Jesi uopce procitao koji link. Ili si samo vidio 3 recenice i onda konstruirao sto zelis?
|
O kontrawiki kulturi sam citao i prije.
Argumentacija je na nivou malog djeteta koje vidio ono sto zeli i nista drugo. Citiraj i odgovaraj na sve ovako parcijalno to ispada smijesno.
|
Kod tebe nema argumentacije. Od osobe koja se razumije u kemiju sam ocekivao daleko vise pri objasnjenju situacije s volframom. Ovako kako je gore napisano ne razlikuje se previse od onih likova sto idu po umirovljenickim gajbama prodajuci im "procistace vode" uz igrokaz elektrolize i pricu kako je voda koju pijemo prepuna prljavstine.
Vidio kako stvari idu? Vidio kako sklapaju poslove?
|
Evo opet. Ti sad meni zelis reci da postoji neka mutljaga i mulj, zelis mi reci da je voda mokra. Ok, slazem se s tom tvrdnjom, ali ona nije tema.
Tema su likovi koji tvrde da su uspjeli pobiti zakon o ocuvanju energije.Ili se prihvati teme, ili mozemo zakljuciti da si nemamo vise sto reci o ovome.
Jedan mali primjercic. Lik se javi na natjecaj u jednu ogromnu firmu. I odjebu ga. Nasao se kasnije na jednoj veceri i bezveze se pozali nekom starcu. Cekaj to ce odmah biti rijeseno. Telefonski poziv direktoru firme teske koju milijardu eura i doslovno Ej sta ima? Daj ne zajebavaj i zaposli XY. Ajmo dalje jesti. A da vidis tog starca rekao bi da nema 10 kuna u dzepu. Nema to nista veze s onim sto se prica.
|
Sad jos samo ne kuzim jel' netko od njih ukljucen u Genepax? Ili netko od njih ima znanje kako pobiti zakon o ocuvanju energije.
Link je namjerno s te stranice. I reakcija toliko ocekivana.
|
Ma, naravno, i Lehman je namjerno grijesio na ploci kako bi uvidio pratimo li sto nam predaje.
Tragedija je sto si odmah odbacio sve napisao zbog naslova. U maniri pravog Rvata katolka. A ironija sto je sve napisano u clanku tocno i lako provjerljivo.
|
Tko kaze da sam odbacio?! Jesam to negdje rekao?! Rekao sam samo da je clanak objavljen na siteu koj se bavi teorijama urote. Procitao sam naramak slicnih clanaka u kojima se tvrdi da ovi ili oni upravljaju Wikipedijom, da je Wikipedija judeomasonska jer ju vode Zidovi, da ovo ili ono. No, niti je Wikipedija Internet, niti je za ockivati da ono napisano na Wikipediji, Internetu, knjigama i filmovima ima apsolutne veze s cinjenicnim stanjem. Naglasavati da je jedan medij istinitiji i tocniji od drugoga, onoga koji to cini stavlja u poziciju svih ovih divnih etiketa koje vadis iz rukava.
Je, internet je puno vise od toga. Najveca iluzija ikada. I bezgranicni gubitak vremena. A pogotovo iluzija da ljudi mogu probiti okvire razmisljanja. Zaista je puno bolje bilo sta raditi.
|
Je. Ugasimo Internet. No, ne zaboravimo spaliti knjige i srusiti odasiljace.
Uvijek sam se uzasavao ljudi koji su sebe proglasavali pametnima.
|
Eto, imamo bar nesto zajednicko.