Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Matković: Gradnja je bez dopuštenja Grada izgradila parkirališta u Gundulićevoj

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Admin

Ukupno postova: 4122
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.10.2008. 8:18 
Naslov:  Matković: Gradnja je bez dopuštenja Grada izgradila parkirališta u Gundulićevoj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

- Gradnja d.o.o. neovlašteno je, suprotno projektu i bez dopuštenja nadzornog inženjera, izvela ugradnju oborenih cestovnih rubnjaka, proširenje kolnih prilaza i popločenje zelenog pojasa ispred kućnih brojeva 119 i 123. Upisom u dnevnik, daljnji radovi na izvođenju su obustavljeni i naloženo je uklanjanje svega što nije u skladu s projektom - stoji u izvješću nadzorne inženjerke Antoanete Sudarić koja je, na zahtjev gradonačelnika Gordana Matkovića, obavila nadzor radova u Gundulićevoj ulici.

Izvješće nadzorne inženjerke prokomentirao je i gradonačelnik, rekavši kako "određenim ljudima" zasigurno nije drago što je uopće zatražen pregled, a još manje ono što je utvrđeno.

- Htio sam poslati poruku kako ne sjedim prekriženih ruku i poduzimam ono što je u mojoj moći, sviđalo se to nekome ili ne. Utvrđeno je kako je Gradnja postavljanje parkirališnih mjesta obavila na svoju ruku i bez našeg znanja ili odobrenja, a sada će o svom trošku ukloniti nepropisno postavljene betonske kocke. Neću tolerirati radove i zahvate na svoju ruku i bez dozvola, rekao je Matković te je dodao da, bude li novih iznenađenja u radu izvođača, postoji i mogućnost naplate penala zbog probijanja rokova.

No, naplata penala bit će gotovo nemoguća jer za veliko odstupanje od dinamike radova uopće nije kriv izvođač, nego inertnost nadležnih u rješavanju protesta stanara koji se rastegnuo na više mjeseci. Novonastala situacija ne znači da je službeni dovršetak biciklističke staze blizu kraja, iako je asfaltiranje završeno, a postavljena je i prometna signalizacija jer uklanjanje tek postavljenih parkirališnih mjesta situaciju u Gundulićevoj opet može vratiti na sam početak, kada su parkirani automobili ometali radnike i bicikliste na završenim dionicama. Komentar za samoinicijativno obavljene radove, oko kojih se digla velika prašina, zatražili smo i od Berislava Šmita, direktora Gradnje, koji je bio odsutan. Poziv smo uputili i Otu Živčiću, koji je u Gradnji zadužen za odnose s javnošću, ali ni on nije bio dostupan za izjavu.

Autor: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr
Foto: OSTV

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
evil monkey

Ukupno postova: 923
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 23.10.2008. 10:59 
Naslov:  Re: Matković: Gradnja je bez dopuštenja Grada izgradila parkirališta u Gundulićevoj

is it just me ili ova prica poprima odlike nevjerojatne sapunice? tamo negdje na drugom kraju svijeta imaju "vesele žene windsorske", mi imamo veselu gradsku vlast, toliko veselu da covjeku naprosto citav taj karnevalski mentalitet - gdje se ne zna tko pije, a tko placa - naposlijetku prisjedne... Rolling Eyes

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.10.2008. 11:19 
Naslov:  

Jebeno nevjerojatno.

Naocigled nesto ne stima, ruse se zakoni i provodi samovolja. Djapic nakelji Starcevica na trg, naredi izgradnju parkiralista protivnp GUP-u i projektu i nikom jebeno nista!

Kome se mi kao gradjani mozemo zaliti na nefunkcioniranje pravne drzave? Grad, koji bi se trebao nekome zaliti na njegovo rusenje, beskicmenjacki suti i prijeti dimom (Matkovic salje poruke).

Znaci li ovaj potez samovolje i elementarnog nepostivanja drustvenog poretka da i mi ostali gradjani smijemo raditi sto zelimo i betonirati si prilaze i parkirna mjesta ispred kuca?

Gradjani ovoga grada se visemaju kome zaliti. Sramota od koje covjek moze jedino sjesti i plakati.

Matkovicu, jesi li ti gradonacelnik ili sto?! Ako nisi sposoban provoditi GUP, ako ti jedan pikzibner rusi projekte i provodi samovolju protivnu nalazima nadzorne inzenjerke - onda daj ostavku i ne zaboravi za sobom povuci bulumentu sutljivaca iz GP-a.

Ukupno postova: 140
Post Postano: 23.10.2008. 12:36 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:
...Kome se mi kao gradjani mozemo zaliti na nefunkcioniranje pravne drzave? Grad, koji bi se trebao nekome zaliti na njegovo rusenje, beskicmenjacki suti i prijeti dimom (Matkovic salje poruke).

Znaci li ovaj potez samovolje i elementarnog nepostivanja drustvenog poretka da i mi ostali gradjani smijemo raditi sto zelimo i betonirati si prilaze i parkirna mjesta ispred kuca?
....

Zaliti se mozes al te nitko ne zarezuje, jer je to sve nepotizam, rodjacke veze... i naravno zakon ulice.

Ako proseces gradom vidjet ces na puno mjesta kako su "gradani" prilaze i plocnike poplocali kockama... s tim da vecina njih sigurno nije dobila dozvolu od grada da poploca sav zeleni pojas ispred svoje kuce....al oko toga se ne dize frka.. jer to svi rade Rolling Eyes
Besmisleno je i to da za obnovu plocnika (asfaltiranje i postavljanje rubnjaka iz porezne kase) gradski odbor mora pisati zahtjev gradskoj upravi (vjerovatno trebaju i peticiju) za obnovu derutnih plocnika.. pa i chorav komunac vidi da je plocnik u banani...al to ne prijavljuje.. pa nije to valjda njegov posao?!
Meni je osobno bizarno da novo sagradene katnice uglavnom nemaju prostor za zeleni pojas ali za automobile imaju fino poplocano parkiraliste bez vlati trave... al neka mi to bas tako volimo Twisted Evil Ak je tako ispred ex-gradonačelnikovom kucom zast` ne bi bilo i pred mojom?!

Ovo je primjer da su nam "sugradani" u k..cu :
http://www.tuzibaba.org/content/view/853/115/

ožiljak

Ukupno postova: 170
Post Postano: 23.10.2008. 13:23 
Naslov:  Re: Matković: Gradnja je bez dopuštenja Grada izgradila parkirališta u Gundulićevoj

i onda me ljudi pitaju zašto sam napustio hsp... Rolling Eyes

Leon
Admin

Ukupno postova: 4122
Post Postano: 23.10.2008. 13:38 
Naslov:  

Saga se nastavlja...

Skriveno: 
SLUČAJ GUNDULIĆEVA
Grad ipak dao nalog Gradnji za gradnju parkirališta!?

Dva dana nakon što je nadzorna inženjerka Rencona Antoaneta Sudarić utvrdila neovlaštenu gradnju, suprotnu projektu u Gundulićevoj ulici, iz Gradnje je napokon stiglo i službeno očitovanje oko situacije s nepropisno sagrađenim parkirališnim mjestima. Naime, u izvješću nadzornog inženjera stoji kako je upravo Gradnja, na svoju ruku, obavila postavljanje oborenih cestovnih rubnjaka, proširenje kolnih prilaza i popločavanje zelenog pojasa ispred kućnih brojeva 119 i 123. Na zatraženi komentar Oto Živčić, zadužen za odnose s javnošću u Gradnji, poslao je pismeno očitovanje koje prenosimo u cijelosti.

- Izvođač je obvezan postupiti sukladno pravilima struke i nalozima zakonom ovlaštenih odgovornih osoba: Gradnja d.o.o. Osijek tako postupa uvijek, tako je postupila i u konkretnom slučaju i tako će postupiti i ubuduće. Ovo nužno ne implicira kako su u praksi pravila struke, nalozi odgovornih osoba i zahtjevi krajnjih korisnika uvijek usuglašeni, jednoznačni, dosljedni i neopozivi o čemu postoje uredne, pravilima struke propisane zabilješke. Slijedom rečenog, Gradnja d.o.o. Osijek postupit će sukladno najnovijem nalogu odgovorne osobe, a svaki daljnji komentar s tim u svezi nepotreban je, suvišan i u konačnici neposlovan, stoji u očitovanju iz Gradnje koje ispred Gradnje potpisuje Oto Živčić.

Kada smo zatražili pojašnjenje nejasnog priopćenja iz Gradnje, odnosno odgovor na pitanje jesu li u Gradnji, i od koga, dobili nalog za obavljanje radova koji su obavljeni mimo projekta, Živčić nije htio odgovoriti, govoreći kako je sve jasno iz pisanog odgovora.

Dakle, može se zaključiti kako je netko, koga u Gradnji smatraju odgovornom osobom, ipak dao nalog za obavljanje nedopuštenih radova, a gradonačelnik Gordan Matković, kao i gradski urbanist Tone Papić, tvrde da to nisu oni. Dakle, pitanje je tko je ta odgovorna osoba koja je ispred Grada, kao investitora, mogla Gradnji naložiti postavljanje parkirališnih mjesta tamo gdje je predviđena zelena površina.

Autor: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr [23.10.2008]

gaap

Ukupno postova: 2694
Post Postano: 23.10.2008. 15:51 
Naslov:  

Leon je napisao/la:
Saga se nastavlja...

Skriveno: 
SLUČAJ GUNDULIĆEVA
Grad ipak dao nalog Gradnji za gradnju parkirališta!?

Dva dana nakon što je nadzorna inženjerka Rencona Antoaneta Sudarić utvrdila neovlaštenu gradnju, suprotnu projektu u Gundulićevoj ulici, iz Gradnje je napokon stiglo i službeno očitovanje oko situacije s nepropisno sagrađenim parkirališnim mjestima. Naime, u izvješću nadzornog inženjera stoji kako je upravo Gradnja, na svoju ruku, obavila postavljanje oborenih cestovnih rubnjaka, proširenje kolnih prilaza i popločavanje zelenog pojasa ispred kućnih brojeva 119 i 123. Na zatraženi komentar Oto Živčić, zadužen za odnose s javnošću u Gradnji, poslao je pismeno očitovanje koje prenosimo u cijelosti.

- Izvođač je obvezan postupiti sukladno pravilima struke i nalozima zakonom ovlaštenih odgovornih osoba: Gradnja d.o.o. Osijek tako postupa uvijek, tako je postupila i u konkretnom slučaju i tako će postupiti i ubuduće. Ovo nužno ne implicira kako su u praksi pravila struke, nalozi odgovornih osoba i zahtjevi krajnjih korisnika uvijek usuglašeni, jednoznačni, dosljedni i neopozivi o čemu postoje uredne, pravilima struke propisane zabilješke. Slijedom rečenog, Gradnja d.o.o. Osijek postupit će sukladno najnovijem nalogu odgovorne osobe, a svaki daljnji komentar s tim u svezi nepotreban je, suvišan i u konačnici neposlovan, stoji u očitovanju iz Gradnje koje ispred Gradnje potpisuje Oto Živčić.

Kada smo zatražili pojašnjenje nejasnog priopćenja iz Gradnje, odnosno odgovor na pitanje jesu li u Gradnji, i od koga, dobili nalog za obavljanje radova koji su obavljeni mimo projekta, Živčić nije htio odgovoriti, govoreći kako je sve jasno iz pisanog odgovora.

Dakle, može se zaključiti kako je netko, koga u Gradnji smatraju odgovornom osobom, ipak dao nalog za obavljanje nedopuštenih radova, a gradonačelnik Gordan Matković, kao i gradski urbanist Tone Papić, tvrde da to nisu oni. Dakle, pitanje je tko je ta odgovorna osoba koja je ispred Grada, kao investitora, mogla Gradnji naložiti postavljanje parkirališnih mjesta tamo gdje je predviđena zelena površina.

Autor: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr [23.10.2008]

ma neee... nebi debeli gradonačelniku iza leđa tako nešto učinio!

Ukupno postova: 17
Post Postano: 23.10.2008. 22:36 

od svega pravite cirkus ,pa vi ste komedijaši ...

Circa

Ukupno postova: 3149
Upozorenja : 1
Post Postano: 23.10.2008. 22:39 
Naslov:  

magistar je napisao/la:
od svega pravite cirkus ,pa vi ste komedijaši ...

Cirkus je u Gundulićevoj, a komedijaši u Kuhačevoj 9!

Skoči u forum: