- Gradnja d.o.o. neovlašteno je, suprotno projektu i bez dopuštenja nadzornog inženjera, izvela ugradnju oborenih cestovnih rubnjaka, proširenje kolnih prilaza i popločenje zelenog pojasa ispred kućnih brojeva 119 i 123. Upisom u dnevnik, daljnji radovi na izvođenju su obustavljeni i naloženo je uklanjanje svega što nije u skladu s projektom - stoji u izvješću nadzorne inženjerke
Antoanete Sudarić koja je, na zahtjev gradonačelnika
Gordana Matkovića, obavila nadzor radova u
Gundulićevoj ulici.
Izvješće nadzorne inženjerke prokomentirao je i gradonačelnik, rekavši kako "
određenim ljudima" zasigurno nije drago što je uopće zatražen pregled, a još manje ono što je utvrđeno.
- Htio sam poslati poruku kako ne sjedim prekriženih ruku i poduzimam ono što je u mojoj moći, sviđalo se to nekome ili ne. Utvrđeno je kako je Gradnja postavljanje parkirališnih mjesta obavila na svoju ruku i bez našeg znanja ili odobrenja, a sada će o svom trošku ukloniti nepropisno postavljene betonske kocke. Neću tolerirati radove i zahvate na svoju ruku i bez dozvola, rekao je
Matković te je dodao da, bude li novih iznenađenja u radu izvođača, postoji i mogućnost naplate penala zbog probijanja rokova.
No, naplata penala bit će gotovo nemoguća jer za veliko odstupanje od dinamike radova uopće nije kriv izvođač, nego inertnost nadležnih u rješavanju protesta stanara koji se rastegnuo na više mjeseci. Novonastala situacija ne znači da je službeni dovršetak biciklističke staze blizu kraja, iako je asfaltiranje završeno, a postavljena je i prometna signalizacija jer uklanjanje tek postavljenih parkirališnih mjesta situaciju u
Gundulićevoj opet može vratiti na sam početak, kada su parkirani automobili ometali radnike i bicikliste na završenim dionicama. Komentar za samoinicijativno obavljene radove, oko kojih se digla velika prašina, zatražili smo i od
Berislava Šmita, direktora
Gradnje, koji je bio odsutan. Poziv smo uputili i
Otu Živčiću, koji je u
Gradnji zadužen za odnose s javnošću, ali ni on nije bio dostupan za izjavu.
Autor:
Ivan Sekol/
Glas-Slavonije.hr
Foto: OSTV