Nikad nisam kužio ovisnost o nečemu... pa tako niti o kavi. U životu nisam popio šalicu turske kave jer mi je okus bljak.
Jednom ili dva puta tjedno mi dođe da si napravim bijelu kavu - 3 dl mlijeka, jedna mala žlica nesice i jedna tabletica sladila. To isto naručim i vani - hint: najbolja bijela kava u gradu je u Waldingeru.
_________________ Lega, nije ti dumina što praviš diklića od butre kraj kondora u treski.... a ti Anonymous dođi k sebi dok još imaš kome!
padobranac je napisao/la:
ako ne popijem kavu do 10h toliko me boli glava da ne mogu nista mislit nego kako popiti kavu..
pobjec sa sastanka, istjerat stranku..
Burazere moj.... u općoj enciklopediji pod pojmom Ovisnost stoji tvoja slika
_________________ Lega, nije ti dumina što praviš diklića od butre kraj kondora u treski.... a ti Anonymous dođi k sebi dok još imaš kome!
zlusch je napisao/la:
Nikad nisam kužio ovisnost o nečemu... pa tako niti o kavi. U životu nisam popio šalicu turske kave jer mi je okus bljak.
ma, kad trebas cijeli dan sjedit uz knjige ili papire na faksu, prorade ti crvi, nemas mira, sve drugo sto bi radio prolazi pored tebe, a ti sjedis i ucis i dosta ti je, onda lijepo ustanes, odes skuhas si kavicu, protegnes noge, srknes vruci mirisljavi napitak i nastavis dalje..
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana.
zlusch je napisao/la:
ma, kad trebas cijeli dan sjedit uz knjige ili papire na faksu, prorade ti crvi, nemas mira, sve drugo sto bi radio prolazi pored tebe, a ti sjedis i ucis i dosta ti je, onda lijepo ustanes, odes skuhas si kavicu, protegnes noge, srknes vruci mirisljavi napitak i nastavis dalje..
I dalje ne kužim... i ja sam visio u čitaonici uz Apsena i Demidovića, ali nisam imao potrebe za nekim narkoticima. Ajd, tu i tamo sam zjaknuo po komadima da provjerim kako im stoje suknjice i majice, jelte, ili sam sišao u podrum do kantine na cugu.
Stvarno ne kužim da si netko može dovesti um i tijelo u stanje ovisnosti o nečemu. Evo, izviždite me, ali jebga....
zlusch je napisao/la:
Stvarno ne kužim da si netko može dovesti um i tijelo u stanje ovisnosti o nečemu. Evo, izviždite me, ali jebga....
Ne znam kako, ali imam isti problem. Psihicki nisam ovisan o kavi, ne svidja mi se okus, niti me nesto privlaci miris i citava ta ceremonija. Da se kofein guta k'o tableta - konzumirao bih ga tako. ;-)
No, tijelo reagira ako ne popijem kavu do 9 ujutro. Identican problem: nema kave - ima glavobolje. I to takve glavobolje koje se onda vuku kroz cijeli dan. Uzas. Zato mi alarm svira vikendom u 9. Ustanem se - slozim kavu, eksiram, legnem i nastavim spavati. ;-)
naravno neko jede cokoladice, neko pusi, neko pije, neko se sexa - prosto tesko je bez nekog ventila..
To što si nabrojao su gušti koje ljudi prakticiraju jer se osjećaju bolje. Ako te iste stvari konzumiraju da budu normalni u glavi, znači da su psihići u glavi i apsolutno ovisni o nečemu.
Ajd zamisli da sad tu izjavim (kao ti maloprije) da ću, ako ne pojedem 6 bananko čokoladica, biti nadrkan i da ću bježati sa sastanka ili otjerati stranku van.... ili ako ne mrknem onu dugonogu iz marketinga do 10 sati, da će me cijeli dan boljeti glava.
naravno neko jede cokoladice, neko pusi, neko pije, neko se sexa - prosto tesko je bez nekog ventila..
To što si nabrojao su gušti koje ljudi prakticiraju jer se osjećaju bolje. Ako te iste stvari konzumiraju da budu normalni u glavi, znači da su psihići u glavi i apsolutno ovisni o nečemu.
Ajd zamisli da sad tu izjavim (kao ti maloprije) da ću, ako ne pojedem 6 bananko čokoladica, biti nadrkan i da ću bježati sa sastanka ili otjerati stranku van.... ili ako ne mrknem onu dugonogu iz marketinga do 10 sati, da će me cijeli dan boljeti glava.
ma ti si skroz u pravu, nitko to ne spori..
razume se da smo svi psihici u glavi kad dodjemo u fazu ovisnosti..jer ucestalo prakticiranja bilo kojeg od tih gusta dovodi do ovisnosti..
rado bih da mogu prekinut tu ovisnost..bojim se da ce mi zubi pozutjeti..
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana.
o pozitivnom dejstvu kave na metabolizam da ne pricamo..
Leteci mungos je napisao/la:
No, tijelo reagira ako ne popijem kavu do 9 ujutro. Identican problem: nema kave - ima glavobolje. I to takve glavobolje koje se onda vuku kroz cijeli dan. Uzas. Zato mi alarm svira vikendom u 9. Ustanem se - slozim kavu, eksiram, legnem i nastavim spavati. ;-)
A da na metabolizam i cirkulaciju probate dejstvovati na isti način kao i kofein - pokrenete se nekakvim aerobnim načinom vježbanja? Naravno, ne raditi oštar rez pa prestati s kavom, već onako postupno. Evo, dolazi vrijeme bicikla, trčanja....