Autor |
Poruka |
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
chaknoris je napisao/la: ›
A kakav je to duhovni razvoj? Bas me zanima. Nesto poput razvoja treceg oka, vidjenja buducnosti, hodanja po vodi, levitacije ?
|
Pošto mozak, kad je organizam pod fizičkim stresom, ispušta endorfin koji smanjuje psihički stres.
I koliko tona gvozdja na dan moram podici, prenjeti ili sto vec da dodjem do tog razvoja duha kakvog ne mogu niti zamisliti ?
|
Koliko možeš ili hoćeš. Kako god.
A siguran sam da ni on u pocetku nije ocekivao toliki razvoj tijela
|
Ti si stvarno naivčina ako misliš da se tako nešto može postići u 6 mjeseci/godinu dana rekreativnog vježbanja u teretani, a bez korištenja ilegalnih sredstava. |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
Frost
|
rale je napisao/la: ›
Cek kako to poslije treninga nista?
|
Ne odmah poslije treninga. Sat-dva, dok se ne normalizira sve. |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
rale
Ukupno postova: 92 Spol: Nebitno
|
Frost je napisao/la ( Pogledaj post): ›
rale je napisao/la: ›
Cek kako to poslije treninga nista?
|
Ne odmah poslije treninga. Sat-dva, dok se ne normalizira sve.
|
cek cek. izgubio sam se sad malo.
jel mi mos to u recenicu slozit, sto to ne poslije treninga? |
|
_________________ RaLe@deviantART |
|
|
|
Frost
|
Nije preporučljivo jest odmah poslije treninga. Kao ni prije |
|
|
|
|
chaknoris
Ukupno postova: 591 Lokacija: L. A. Spol: Muško
|
|
Zadnja promjena: chaknoris; 18.07.2010. 23:22; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
Frost
|
Gle ovako, u danasnjem dobu, napretku i sveobuhvatnom razvoju kemije, uvjeren sam da se oslobadjanje endorfina moze i puno lakse desiti.
Znaci bez previse utega i nekih sprava.
Naprimjer nekojakim preparatima. Ili ne daj Boze, seksom.
Ali mi i dalje nije jasno kako ti endorfini utjecu na duhovni razvoj?
|
Navedi neke koji donose toliko dobrih "usputnih nuspojava" kao dizanje utega. I prestani se kačit na taj duhovni razvoj jer si potpuno krivo shvatio bit posta.
Pa ne znam koliko treba vremena da ti ledja toliko narastu. I zasto bi uopce koristio neka ilegalna sredstva? Pa, jel to nije nezdravo i lose za organizam?
|
Rekao sam da u 6 mjeseci do godinu dana ne možeš imat takva leđa bez korištenja anaboličkih steroida. Ne znam, zapravo, zašto si stavio tu sliku i što si uopće njome htio postići.
Dizanje utega, ili ajmo bolje reć, redovito vježbanje je puno više od odeš-napraviš-tojeto. Kroz vježbu činiš nešto korisno za svoje tijelo, podižeš tjelesnu spremnost, održavaš težinu, čvrstoću i gustoću kostiju, održavaš pokretljivost zglobova, smanjuješ rizik od mogućih usputnih ozljeda (npr. pri padovima itd.).
Psihički, vježbanje pomaže u spriječavanju neurodegenerativnih i neuromuskularnih bolesti, poboljšava kognitivne funkcije, itd.
Ono što ja uzalud tebi pokušavam objasniti je da kroz vježbanje s utezima i ponekim primjetnim promjenama na tijelu ne samo da će se čovjek osjećati bolje jer je zdraviji, već će mu porasti i samopouzdanje, popravit će svoju vlastitu sliku o sebi, naučit će se toleranciji, razviti puno veću strpljivost nego inače, i možda najbitnije od svega, puno bolje upoznati svoje tijelo i kako ono reagira na različite podražaje.
Ne znam šta da ti još kažem, iako znam da ćeš (neizbježno) imati komentar i na sve ovo. A ako ti ovo sve nije dovoljno, možda je vrijeme da se malo ostaviš tipkovnice i odeš prošetati ili protrčati na svježi zrak. |
|
|
|
|
chaknoris
|
|
Zadnja promjena: chaknoris; 18.07.2010. 23:22; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
Frost
|
Dizanje utega odrzava pokretljivost zglobova? Bolje cu rijesiti test na ispitu? Ha?
|
Hoćeš.
A metafizička varijanta je prisutna, ovisno kako shvatiš vježbanje. |
|
|
|
|
Frost
|
Trcim 10 km na dan, vozim bicikl pola sata, radim 500 trbusnjaka i lednjaka, 100 zgibova, 200 cucnjeva, 50 sklekova, i dalje komentiram Ni ta setnja mi onda nece pomoci
|
I još uvijek nađeš vremena sitničarit po temama na forumu nije ni čudo što si Chuck |
|
|
|
|
chaknoris
|
|
Zadnja promjena: chaknoris; 18.07.2010. 23:21; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
Frost
|
Vlastito iskustvo.
Mens sana in corpore sano. |
|
|
|
|
mariox
Ukupno postova: 685 Spol: Muško
|
Frost je napisao/la: ›
Vlastito iskustvo.
Mens sana in corpore sano.
|
slažem se s tobom u svemu, treba vježbati jer se čovjek puno bolje osjeća u svakom pogledu...kad smo kod hrane poslije treninga treba jesti hranu bogatu proteinima( posni sir, riba, bijelo meso) u kombinaciji s povrćem i naravno ne prežderavati se jel uzalud je onda trening, bar po mom iskustvu...čak je dobro odmah poslije maznuti bananu ili šaku grožđica |
|
|
|
|
|
vjivance
Ukupno postova: 160 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
Pa neš poslje treninga sjest za švedski stol ili možda .... |
|
_________________ Nemožeš biti gnjevan mladi čovjek, pošto odavno više nisi mlad. |
|
|
|
mariox
Ukupno postova: 685 Spol: Muško
|
@ frost
vidim da se dosta razumiješ u ovu tematiku pa bih te pitao kakvi trbušnjaci najbolje pogađaju donju skupinu trbušnih mišića... |
|
|
|
|
|
Frost
|
mariox je napisao/la: ›
@ frost
vidim da se dosta razumiješ u ovu tematiku pa bih te pitao kakvi trbušnjaci najbolje pogađaju donju skupinu trbušnih mišića...
|
Legneš na klupu, dupetom na sam rub i dižeš/spuštaš noge, ne prebrzo. Druga varijacija ovoga su rimska stolica ili isti pokret dok visiš sa horizontalne šipke. |
|
|
|
|
|
|