Autor |
Poruka |
Bojo
Ukupno postova: 1705 Spol: Muško
|
|
|
_________________ TIII ZNAŠ ŠTA JE ISTINA...........IMA...U OVOJ DRŽAVI....KO JE ZADUŽEN....ZA ISTINU !!!! |
|
|
|
chosen
Ukupno postova: 587 Spol: Nebitno
|
tako je..idemo im staviti 40 kila na leđa i poslati ih u školu da butu cijeli dan gdje ih ubijaju sa 90 posto nebitnim stvarima i odmah poslje škole nek idu raditi....u slobodno vrijeme ćemo ih tući i ubijati u batinama jel u vrijeme kad računala nisu bila živilo se bolje...
(dobio sam proljev od sarkazma...) |
|
_________________ ▲
▲ ▲ |
|
|
|
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol: Nebitno
|
Eto vidite da nisu wasted generation, čak barataju pojmovima poput sarkazma |
|
|
|
|
|
Zdrale
Ukupno postova: 539 Lokacija: Metropola Spol: Muško
|
trealo bi naslov članka izmieniti :O |
|
_________________ Winning isn't everything. It's the only thing!! Vince Lombardi |
|
|
|
fear of the dark
Ukupno postova: 1099 Lokacija: iza ćoška Spol: Nebitno
|
maniche je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Eto vidite da nisu wasted generation, čak barataju pojmovima poput sarkazma
|
kako bi se to pisalo.....
skz.....srk....srkz.........
a što ćemo...kad je život tako ubrazan da se ne stigne...
ionako ćemo u budućnosti komunicirati telepatijom.... |
|
_________________ ......mama zar si lagala kad si govorila da dobro uvijek pobjeđuje
i kad ne znaš kojim putem treba putem ljubavi
i da smo ispred Boga isti svi.......
|
|
|
|
eseker
Ukupno postova: 649 Lokacija: moja radna soba Spol: Nebitno
|
dilligaf |
|
_________________ šorom šajke a niz Dravu čeze |
|
|
|
MegaSmrT
Ukupno postova: 680 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iEWgs6YQR9A[/youtube] |
|
|
|
|
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol: Nebitno
|
Ekonomičnost u tipkanju na tipkovnici? Ovaj novi način tipkanja znakovlja na tipkovnici nije ništa drugo nego izraz vrlo slabe pismenosti mladeži. Ušteda vremena između tipkanja pet ili jednog slova nije vrijedna spomena.
Iskaz je to i vrlo slabog riječnika mladih. Lakše se unificirati, koristiti simbole, nego smisliti vlastitu jednostavnu rečenicu.
Slično se ponašaju i životinje - one nemaju riječnik, ali oderđenim zvukom, ili pokretom (slikom) šalju generalnu poruku drugim jedinkama. Pisanje tih "skraćenica" engleskog jezika, i stavljanje simbola umjesto riječi, to je otprilike na razini psa koji maše repo kad je sretan, ali to ne zna drugačije opisati.
Naravno, ne radi se tu samo o mladima, narod je generalno sve manje pismen i obrazovan, ali mladi su većinom pred računalima.
Bilo bi lijepo da netko pokuša kontra smjerom, onako iz šale, da bude poseban, pa da piše pravopisno ispravno, bez stranih riječi i nekakvih znakova. Da vidimo ima li takvih uopće među mladima. Mogu samo zamisliti kako je profesorima hrvatskog jezika u školama, izgleda da su izgubili interes. |
|
|
|
|
|
Gargamelka Ukupno postova: 29 Spol: Nebitno
|
W.M. Felt je napisao/la: ›
Iskaz je to i vrlo slabog riječnika mladih. Lakše se unificirati, koristiti simbole, nego smisliti vlastitu jednostavnu rečenicu.
Slično se ponašaju i životinje - one nemaju riječnik, ali oderđenim zvukom, ili pokretom (slikom) šalju generalnu poruku drugim jedinkama. Pisanje tih "skraćenica" engleskog jezika, i stavljanje simbola umjesto riječi, to je otprilike na razini psa koji maše repo kad je sretan, ali to ne zna drugačije opisati.
|
Upravo tako! Odličan komentar. |
|
|
|
|
|
inspektormaska Ukupno postova: 343 Spol: Nebitno
|
smatram da se samo radi
o još jednom trendu, praktičnom trendu u komunikaciji na društvenim mrežama ili netu...
više se ovdje radi o praktičnosti nego o lijenosti
sumnjam da se neko upušta na satu hrvatskog jezika ili na bilo kojem testu u neformalnu komunikaciju ovakvoga tipa
inače koga zanima može ovdje provjeriti
http://www.acronymfinder.com/ |
|
|
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
inspektormaska je napisao/la ( Pogledaj post): ›
smatram da se samo radi
o još jednom trendu, praktičnom trendu u komunikaciji na društvenim mrežama ili netu...
više se ovdje radi o praktičnosti nego o lijenosti
sumnjam da se neko upušta na satu hrvatskog jezika ili na bilo kojem testu u neformalnu komunikaciju ovakvoga tipa
inače koga zanima može ovdje provjeriti
http://www.acronymfinder.com/
|
Evo dokaza da nije tako: u pismenim ispitima učenika iz srednje škole može se naći WTF, , i sl.
Doduše, tu se može povući i pitanje odgoja i bontona, a ne samo lijenosti, trenda ili čega već. |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
bujo
Ukupno postova: 5 Lokacija: DGO Spol: Muško
|
R.O.F.L.U.S.J.O.M.A.M.M.S.R.O.F.L.B.T.I.D.I.A.C.I.A |
|
_________________ Dipl. Ing. Bujo |
|
|
|
Sir William Ukupno postova: 360 Spol: Muško
|
evolucija brate.. vaši djedovi su sišli s drveta jer im je tako bilo praktičnije.. vi ste naučili palit fosilna goriva, jer vam je tako praktičnije.. mi smo si skratili neke češće korištene izraze, jer nam je tako praktičnije..
eto, ubrojah i sebe među nas, jer i ja koristim lol.. lol |
|
_________________ Sir William |
|
|
|
unLog!c
Ukupno postova: 84 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
OMG !
pa dobro koji kurac ?!
Zar ti novinari stvarno nemaju nečega pametnijeg da o tome pišu ?!
ja koristim kratice OMG, , WTF itd... jer su već sasvim normalne postale u internet komunikaciji...
također i jebeni smajlići ... pa ta sranja se koriste doslovno još od prije ovoga stoljeća... sjećam se da sam '98. kada sam si napravio prvi carnet account i spoji se na internet još u osnovnoj školi vidio da se koriste i slične stvari...
i onda se nađe ovako netko pametan i krene o tome sada pisati !! :O
uostalom što boli nekoga kurac kako se ja dopisujem sa svojim prijateljima preko interneta ?!
kada pišem službene mailove ili neke službene tekstove normalno da ću napisati normalno bez kratica, bez smajlija i takvih sranja... -.- |
|
|
|
|
|
Uma
Ukupno postova: 4727 Spol: Žensko
|
|
|
|
|