To ti je i moj savjet. Preskoči one koji ti se ne sviđaju, i koji pišu budalaštine. Pisanje na forumu ti očito teško pada. Ja recimo pokušavam preskočiti stranačke bojovnike, ali u zadnje vrijem toliko pišu da to ne uspijevam svaki put. Valjda je stiglo naređenje iz mostarskog zatvora - tko nije zauzet podmićivanjem sudaca, naštelavanjem poslova, stvaranjem lista za mučenje i ubijanje, dogovaranjem koalicije sa Hdz-om, šaranjem grafita, ili dernecima na gradskim trgovima (tj. pučkim veselicama), taj neka piše na forumu.
No, nekad su te nakupine lažnog domoljublja i kvazi-regionalizma, koje vladaju Osijekom u posljednje vrijeme, imale kudikamo pismenije i pametnije forumaše. Izgleda da stranački prosjek pada, i kad se činilo da niže pasti ne može.
Slijedeći put pokušaj, iako je jasno da nećeš uspjeti, iznijeti mišljenje o temi, a ne o drugim forumašima. Ja sam iznio mišljenje - uređivanje trga u vremenu gospodarskog kolapsa idiotski je potez, ali očekivan. Odabir uvijek istog arhitekta uobičajen je potez koji smrdi na korupciju, bio arhitekt stručan ili ne. Sječa breze zbog sovinih govana pokraj golubljih idiotski je potez, bez daljnjih komentara. Rad novinara Glasa Slavonije u službi jedne strane sramotan je potez, ali isti očekivan, samo je već postalo neukusno svakodnevno pisati o jedno te istoj stvari, i pokušavati stvoriti privid velikog posla koji odrđuju Glavaševe sluge u gradskoj upravi.
Uvjerio si me da su ti draži. Nisi me uvjerio da nisi njima blizak. To je sve o tebi vrijedno pisanja.
Ne bih povlačio takve paralele. Sutra će netko napisati da je Drmić Glavašev Himmler, Burić Goring, a netko u Glasu Slavonije i STV-u Goebbels. Ispalo bi da je BOB za rata bio Glavašev Gestapo.
To bi bilo neukusno, kad bi netko nešto takvo napisao. Nisam za usporedbe sa nacističkom Njemačkom.
Osim toga, imati dvorskog arhitekta nije nešto loše. Poznato je da su dvorski arhitekti zaslužni za najljepše svjetske palače. Kada bi to Hdssb otvoreno priznao, ne bi mu mogli zamjeriti. Čemu privid javnih natječaja? To su ionako demokratski standardi, a mi ne živimo u demokraciji, nego apsolutističkoj kleptokraciji, za Hdssb-ovce, u sustavu gdje jedna osoba odlučuje (Glavaš) o svemu, a sve u cilju ostvarenja materijalnog blagostanja (za sebe i poslušnike). Nitko ne tvrdi da je ovdašnji arhitekt loš, dapače. Možda je super, i trg će možda biti prekrasan. I Speerovi projekti, da su ih sagradili, bili bi spektakularni.