Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Rekonstrukcija Trga slobode: Podzemni kontejneri

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
HokusPokus

Ukupno postova: 148
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 10.11.2011. 11:14 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Leteći Mungos, njihov problem što nisu sudjelovali u izborima. Ja sam na svima dosada i to je moja građanska dužnost. Znaš kako ide u školi tko pobjegne komad a onaj što ostane izvuće se. Pokušaj svatiti analogiju stvari. Ako ne glasaš nisi pozvan da komentiraš jer si mogao a nisi. Vikarijat se ne gradi gradski novcem a taj elokventni protukandidat si vjerojatno ti.
Ne branim gradsku vlast već kako ste vi pozvani sve popljuvati tako sam se odlučio spustiti na vašu razinu i popljuvati VAS. Kada vrijeđate ja ću vrijeđati vas, naravno u okvirima lijepog ponašanja. Ako pomislite da sam njihov odvjetnik, uvjeravam Vas da mi uvjerenja nisu ista no da jesam puno bi gore prošli.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 10.11.2011. 13:26 
Naslov:  

HokusPokus je napisao/la:
Reci, da te jednostavno preskočim i ne čitam budalaštine.

To ti je i moj savjet. Preskoči one koji ti se ne sviđaju, i koji pišu budalaštine. Pisanje na forumu ti očito teško pada. Ja recimo pokušavam preskočiti stranačke bojovnike, ali u zadnje vrijem toliko pišu da to ne uspijevam svaki put. Valjda je stiglo naređenje iz mostarskog zatvora - tko nije zauzet podmićivanjem sudaca, naštelavanjem poslova, stvaranjem lista za mučenje i ubijanje, dogovaranjem koalicije sa Hdz-om, šaranjem grafita, ili dernecima na gradskim trgovima (tj. pučkim veselicama), taj neka piše na forumu.

No, nekad su te nakupine lažnog domoljublja i kvazi-regionalizma, koje vladaju Osijekom u posljednje vrijeme, imale kudikamo pismenije i pametnije forumaše. Izgleda da stranački prosjek pada, i kad se činilo da niže pasti ne može.

Slijedeći put pokušaj, iako je jasno da nećeš uspjeti, iznijeti mišljenje o temi, a ne o drugim forumašima. Ja sam iznio mišljenje - uređivanje trga u vremenu gospodarskog kolapsa idiotski je potez, ali očekivan. Odabir uvijek istog arhitekta uobičajen je potez koji smrdi na korupciju, bio arhitekt stručan ili ne. Sječa breze zbog sovinih govana pokraj golubljih idiotski je potez, bez daljnjih komentara. Rad novinara Glasa Slavonije u službi jedne strane sramotan je potez, ali isti očekivan, samo je već postalo neukusno svakodnevno pisati o jedno te istoj stvari, i pokušavati stvoriti privid velikog posla koji odrđuju Glavaševe sluge u gradskoj upravi.

Politički nisam blizak uz HDSSB no uvjeravam te da su mi oni puno draži nego Ti.

Uvjerio si me da su ti draži. Nisi me uvjerio da nisi njima blizak. To je sve o tebi vrijedno pisanja.

Leteci mungos je napisao/la:
@Felt, ne zelis valjda reci da je ovaj arhitekt Glavasev (Bubalov) Albert Speer?!

Dobro, Speerovim arhitektonskim djelima se mozemo i danas diviti...

Ne bih povlačio takve paralele. Sutra će netko napisati da je Drmić Glavašev Himmler, Burić Goring, a netko u Glasu Slavonije i STV-u Goebbels. Ispalo bi da je BOB za rata bio Glavašev Gestapo.

To bi bilo neukusno, kad bi netko nešto takvo napisao. Nisam za usporedbe sa nacističkom Njemačkom.

Osim toga, imati dvorskog arhitekta nije nešto loše. Poznato je da su dvorski arhitekti zaslužni za najljepše svjetske palače. Kada bi to Hdssb otvoreno priznao, ne bi mu mogli zamjeriti. Čemu privid javnih natječaja? To su ionako demokratski standardi, a mi ne živimo u demokraciji, nego apsolutističkoj kleptokraciji, za Hdssb-ovce, u sustavu gdje jedna osoba odlučuje (Glavaš) o svemu, a sve u cilju ostvarenja materijalnog blagostanja (za sebe i poslušnike). Nitko ne tvrdi da je ovdašnji arhitekt loš, dapače. Možda je super, i trg će možda biti prekrasan. I Speerovi projekti, da su ih sagradili, bili bi spektakularni.

damir.pribanic
Ukupno postova: 1
Post Postano: 10.11.2011. 14:53 
Naslov:  MOLOK polupodzemni kontejneri su nešto sasvim drugo...

Otofx je napisao/la :

Tekst donosi netočne informacije o kontejnerima. Sustav podzemnih kontejnera (odnosno reciklažnih dvorišta) ugrađen je u Velikoj Gorici 2009. godine. Sjajna stvar.

To je istina, ali su u Velikoj Gorici ugrađeni polupodzemni kontejneri. Ralika između podzemnih i polupodzemnih je kao između parne i hibridne lokomotive.

http://gospodarenje-otpadom.yolasite.com/resources/brncic.pdf

U Šibeniku imaju izuzetno loša iskustva
-oborinska voda im se skuplja u njih (pa su morali ugrađivati potopne pumpe!?)
-sustav brzih uljnih priključaka ispušta ulje
-sustav podizanja kontejnera se često kvari
-kontejneri se pune nejednoliko pa je 1. pretrpan a ostala 3. prazna
-smeće se nakuplja ispod podizača pa se nemože spustiti na poziciju
-ubrzana korozija, neugodni mirisi
-dugotrajno i bučno pražnjenje
-ogroman nesrazmjer u cijeni u odnosu na polupodzemne sustave
itd itd...

No kako to obično biva, kod nas uvijek pretegnu neke interesne skupine prije no znanje, tradicija i kvaliteta...

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 11.11.2011. 19:14 
Naslov:  

HokusPokus je napisao/la: Leteći Mungos, njihov problem što nisu sudjelovali u izborima.
Potpuno se slazem s tobom. Ne znam koji dio moje izjave nisi razumio?! Dakle, ne mozes reci da je vecina Osjecana za Bubala, jer to nije potvrdjeno. Potvrdjeno je samo da je vecina onih koji su izasli na izbore (a to je manjina Osjecana s pravom glasa) glasala za Bubala. Ako ni sad nisi skuzio, mogu to i nacrtati, mislim da imas to u udzbenicima iz prvih razreda osnovne, tamo gdje se Mate i Tika igraju skupovima.

Citat: Ja sam na svima dosada i to je moja građanska dužnost.
Takodjer i svaka cast. Treba izaci na izbore.

Citat: Ako ne glasaš nisi pozvan da komentiraš jer si mogao a nisi.
I s ovim se slazem. Neglasanjem ljudi sebi oduzimaju pravu na komentar.

Citat: Vikarijat se ne gradi gradski novcem a taj elokventni protukandidat si vjerojatno ti.
Vikarijat se gradi i gradio se i zupanijskim i gradskim novcem, odnosno novcem poreznih obvenika koje je Bubalo "donirao". I ne samo da je do sada dao milijune poreznih obveznika, nego je kriticarima i onima koji postavljaju pitanja izravno rekao da ce i ubuduce donirati.

Svaka mu cast sto je tako iskren. Biracima je sada slika puno jasnija.

Citat: Ako pomislite da sam njihov odvjetnik, uvjeravam Vas da mi uvjerenja nisu ista no da jesam puno bi gore prošli.
Kiselina, selotejp i metak u potiljak?! Ili samo letva iza ugla, kako su onomad zavrsavali osjecki novinari i oni koji su se drznuli pisati istinu o njima? Ili kako je Mate Sabic zavrsio? Reihl-Kir?

Na to si mislio?!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DLa7wtrQuAI[/youtube]

Ukupno postova: 874
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 11.11.2011. 20:26 
Naslov:  

Ingo je napisao/la:
HokusPokus je napisao/la :
Imate odličnu vijest u vezi parkinga na Drvljaniku i niste ništa napisali jer je pozitivna pa bi posebno ti Felt pokazao svoje pravo lice. Pametnjaković kojem nijedan hvale vrijedan potez ne valja a da pritom nikada ne kaže ništa alternativno korisno. Isti kao onaj francika i provokator. Pljuvač si na kvadrat pa bi te molio da nama koji čitamo i pišemo komentare radi konstruktivne rasprave ili da nešto novo naučimo, svaki sljedeći put uz komentar ponudiš alternativno što bi trebali uraditi ili si nedorastao tome. Reci, da te jednostavno preskočim i ne čitam budalaštine. P.S. Nisam ranije vidio komentar o arhitektu no očigledno si jako pozvan komentirati svoju stručnost. Pa eto predstavi nam se da te konačno upoznamo i uvjerimo se da li si iz bolničkog kruga ili te tek treba tamo smjestiti (odjel dobro znaš). Pomalo djeluješ uvrijeđujuće jer meni nije nimalo ugodno gledati tvoje objede protiv svakoga tko nije na tvojoj liniji. Politički nisam blizak uz HDSSB no uvjeravam te da su mi oni puno draži nego Ti. Moraš razumjeti da su dobili podršku većine građana koje ti smatraš budalama jer glasali za njih. Nadam se da si svjestan da ta demokracija koju osporavaš ti je dala za pravo da pišeš kako pišeš. Licemjeran i da ne kažem glup no to je tvoje pravo no pusti nas da odmorimo od sveznajućeg Felta.

Felt ima 1800+ postova, a ti s ovim niskom daleko manje.

ako nista drugo, barem je dosljedan, jer je jednako pljuvao i po djapicevoj ekipi.

Dakle ... koji su to po tebi hvale vrijedni projekti koje grad radi ?

Sto je poboljsalo nasu kvalitetu zivota u ovom gradu ingenioznim potezima nase gradske vlasti ?

Naravno, osim poskupljenja svega sto su mogli poskupiti i crvenog fice ?

Crveni fićo ne produkt ideja gradskog poglavarstvo a ti to dobro znaš no to te ne smeta da pljuješ i dalje. Što su napravili? sjedi na bicikl pa se provozaj, uf pardon moraš po biciklističkim stazama koje su napravljene ili ocrtane (meni svejedno jer se sad legalno vozim na mjestima gdje prije nisam smio) za njihov mandata. Eto danas prođem pored Doma zdravlja u donjem gradu koji se nadograđuje i vratim cestom koju su on dali obnoviti. Prođi gradom pa vidi što je to novo napravljeno. Vi ste svi budale kad ne vidite neke stvari i da se zna nije to vređanje Vas već iskazivanje mišljenja.

Oprosti jeli ovo trebalo pisati crveni fićo JE ideja gradskog poglavarstva ?

calimeroo
Ukupno postova: 7
Post Postano: 03.05.2012. 19:07 
Naslov:  Re: Rekonstrukcija Trga slobode: Podzemni kontejneri

Ljudi u našem gradu (i šire) su vječno nezadovoljni. Što god da se radi i tko god da radi, uvijek ima nezadovoljnih. Dajte ljudi...

kak se kaže - nije se rodio tko je svijetu ugodio Wink i tak će uvijek biti.

Skoči u forum: